Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Co o czymś takim sądzicie?
Runesmith,
Great weapon, 3xRune of Spellbreaking.
Thane BSB
Tarcza,Wielka Runa Gromilu, Runa Oporu,Runa Furii
40 Warriors
Full Command, Great weapon
16 Thunderers
Veteran
16 Quarrellers
Veteran,Musician,Great weapon
Cannon
Engineer, Rune of Burning, Rune of Forging.
Grudge Thrower
Engineer, Rune of Penetration,Rune of Burning,Rune of Accuracy
Organ Gun
Suma 1600 pts.
Runesmith,
Great weapon, 3xRune of Spellbreaking.
Thane BSB
Tarcza,Wielka Runa Gromilu, Runa Oporu,Runa Furii
40 Warriors
Full Command, Great weapon
16 Thunderers
Veteran
16 Quarrellers
Veteran,Musician,Great weapon
Cannon
Engineer, Rune of Burning, Rune of Forging.
Grudge Thrower
Engineer, Rune of Penetration,Rune of Burning,Rune of Accuracy
Organ Gun
Suma 1600 pts.
Dwarfs - 3/0/2
wg mnie, jeśli masz inne modele to: 1 boh zupełnie wystarczy, zdejmij championów z oddziałów = dodatkowe punkty, 2 scrolle nie wystarczą? co ma zejść od magii i tak zejdzie. Może jakiś slayer na wkurzanie przeciwnika? (no co? lubię slayerów!)
Ostatnio zmieniony 9 lis 2011, o 17:37 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
. Mało maszyn. Wywal kuszników lub thundów i wsadz organki.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
no to może zamiast thundów longów? ja tam lubię mieć kloce do biciaKroon pisze:crovaxus pisze:. Mało maszyn. Wywal kuszników lub thundów i wsadz organki.
Zgadza się mam już organki coś jeszcze zmienić? Jakoś lubię mieć 3 dispele .
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
a fakt. nie zauważyłem. mój błąd. Na takie pkt longowie nie są aż tak potrzebni ale 2 klocki po 30 warków lepiej się sprawdzą niż 40 warków i 2 oddziały strzelające. Wywal jeden (ja bym wywalił thundów, drodzy i nie mają GW). Tak. Bsb nie może mieć tarczy
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
powiedz mi jedno. po co 40 w hordzie? i tak walą 3 szeregi czyli 3x10. Rozumiem że wpadasz na oddział który bije jako pierwszy i wytnie ci kilka warków ale to i tak nie robi kompletnie. Bo jak widzisz ze wjebiesz kolesiowi bo ma dwuraki tez to ustawiasz sie 3x10. Jak widzisz że będzie miekko to ustawiasz sie 5x6 i na steadfast czekajac na reszte chlopakow. Nigdy nie wystawialem 40stek i nie wystawię gdyż taki kloc jest zbyt wielki i nie praktyczny moim zdaniem. Dodatkowo grając na całym Pomorzu oraz okolice nigdy nie widziałem by ktoś miał w dwarfach coś w 40stce. wszystko 30 i jakieś pojedyncze nadto bo punkty zostawały.
dziwnie gracie na tym pomorzu.crovaxus pisze:Dodatkowo grając na całym Pomorzu oraz okolice nigdy nie widziałem by ktoś miał w dwarfach coś w 40stce. wszystko 30 i jakieś pojedyncze nadto bo punkty zostawały.
marauderzy bez dwurakow, klocki dwarfow max 30
40 warkow/longow jest dobra, gdyz czesciowy ostrzal/magia bedzie skierowany wlasnie w nich.
tak wiec czesc juz schodzi. dodatkowo bijac jako ostatni z powodu dwurakow, tracimy kilku kolejnych dwarfow.
ja ustawiajac 40 w hordzie wiem, ze moge stracic okolo 14 chlopakow i nadal bede bil wszystkimi z 3 szeregow. przy 30 tej pewnosci nie mam, bo przy stracie 6 chlopakow, formacja hordy juz sie po prostu nie oplaca.
nawet nie ma znaczenia czy jest 4x10, 3x10 czy tez 5x6. strzaly z katapult beda skierowane wlasnie w nich gdyz w takie duze klocki fajnie sie celuje.
do tego klocuszek 40 wojownikow czy tez longbeardsow z dwurakami zarabiscie wyglada
oczywiscie to kwestia tego jak kto lubi grac, od wielkosci punktow oraz od punktow ktore pozostaly.
np. mnie osobiscie duzo lepiej gra sie na strzelcach niz na kusznikach (po czesci jest to spowodowane tym, ze nie mam jeszcze kusznikow. rowniez tym, ze bardzo czesto gram przeciwko mocno opancerzonym jednostkom) ale to moje osobiste zdanie
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
zauważyłem, że crovaxus bierze swoje doświadczenie bitewne za jedyne słuszne i nikt w innej części kraju nie może się równać z tym jak się gra 'na pomorzu'... no, ale widać młody jest, narwany, może kiedyś mu broda urośnie... np na strategikonie, jak zobaczy jak się gra we Wro ;PMorsereg pisze:dziwnie gracie na tym pomorzu.crovaxus pisze:Dodatkowo grając na całym Pomorzu oraz okolice nigdy nie widziałem by ktoś miał w dwarfach coś w 40stce. wszystko 30 i jakieś pojedyncze nadto bo punkty zostawały.
(i tak crovaxus - jestem cięty na Ciebie za tak 'pozytywne' przedstawianie regionu, z którego pochodzę - wstyd, ogarnij się!)
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
1250 pkt zasady ETC przeciwko Lizardom.
Ogólne przemyślenia mam takie:
Runesmith maksymalnie wykokszony coby mi nie zrobił buby żabol.
Klocki warriorów
klocek hammerersów (tutaj chciałem runka wsadzić)
16 thunderersów
klopa?
organki?
pytania :
opłacaja się wstawić BSB ?
czy hamków nie zmienić na warriorów i iść bardziej na ilośc ?
nie jestem przekonany co do wyboru maszyn to moja druga bitwa w życiu
Ogólne przemyślenia mam takie:
Runesmith maksymalnie wykokszony coby mi nie zrobił buby żabol.
Klocki warriorów
klocek hammerersów (tutaj chciałem runka wsadzić)
16 thunderersów
klopa?
organki?
pytania :
opłacaja się wstawić BSB ?
czy hamków nie zmienić na warriorów i iść bardziej na ilośc ?
nie jestem przekonany co do wyboru maszyn to moja druga bitwa w życiu
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
co by nie bylo, ja swoim postem nie chcialem nikogo urazic ani nikomu dopiec. tak mi sie po prsotu napisalo.Smh pisze:zauważyłem, że crovaxus bierze swoje doświadczenie bitewne za jedyne słuszne i nikt w innej części kraju nie może się równać z tym jak się gra 'na pomorzu'... no, ale widać młody jest, narwany, może kiedyś mu broda urośnie... np na strategikonie, jak zobaczy jak się gra we Wro ;PMorsereg pisze:dziwnie gracie na tym pomorzu.crovaxus pisze:Dodatkowo grając na całym Pomorzu oraz okolice nigdy nie widziałem by ktoś miał w dwarfach coś w 40stce. wszystko 30 i jakieś pojedyncze nadto bo punkty zostawały.
(i tak crovaxus - jestem cięty na Ciebie za tak 'pozytywne' przedstawianie regionu, z którego pochodzę - wstyd, ogarnij się!)
a kto poza crovaxusem i mna idzie na mastera we wroclawiu? pokazcie swoje rozpiski i z kim gracie w parze
@booxi
na 1250 masz 312 na lordow
i runelorda mozna lepisej wykoksic. do tego daje 2DD a nie 1.
imho wiec warto przemyslec zmiane smitha na lorda.
co do BSB to ja osobiscie na male punkty na nim nie gram bo po prostu nie mam go za co zamienic moze w takim razie warto by pomyslec o longach dzieki ktorym bedzie przerzut paniki. niestety runelord nie ma zasady "royal blood" wiec trzeba by sie zaopatrzyc tez w warriorow.
organki + klopa z sila 5(10) oraz przutem scatterki. moze jakis cannon z burningiem na cele latwopalne oraz z rgenka
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
mój nie miał obrażać tylko zwracać uwagę na pewne faktyMorsereg pisze: co by nie bylo, ja swoim postem nie chcialem nikogo urazic ani nikomu dopiec. tak mi sie po prsotu napisalo.
co masz w rozpie? jakiś ogólny mocny plan zjechania przeciwników? czy delikatnie pod partnera układana rozpa?Morsereg pisze: a kto poza crovaxusem i mna idzie na mastera we wroclawiu? pokazcie swoje rozpiski i z kim gracie w parze
Ostatnio zmieniony 10 lis 2011, o 12:54 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
wlasnie moja rozpiska jest ukladana raczej pod ogry.
5 maszynek:
- plonaca klopa z 4(10) i przerzutem scatterki,
- klopa z 5(10) i przerzutem scatterki,
- plonacy cannon z przerzutem missfire,
- cannon z przerzutem missfire
- organki.
paru strzelcow i klocek warriorow z dwurakami.
dwoch smithow, jeden ze scrollem AS3+ oraz runa wyzwania i drugi general ze zjadaczka czarow.
a i dodatkowo ME z magiczna bronia (+1 do WS) oraz runa kamienia.
na BSB czy longow niestety nie starczylo punktow.
ogolnie ja mam sie zajac strona strzelajaca i antymagiczna
kumpel ma generala maga (lvl2) i bruisera BSB'ka
kloc irongutsow i maneaterow.
jakies kotki, gorgera i paru leadbelchersow.
niestety zobaczylem co chlopaki maja miec w sojuszu DE+SV:
2 hydry, aboma, furmana i sztormówa oraz jakis bonus.
zrobilo mi sie nieprzyjemnie
wcale nie ukrywam, ze niechialbym ich spotkac
5 maszynek:
- plonaca klopa z 4(10) i przerzutem scatterki,
- klopa z 5(10) i przerzutem scatterki,
- plonacy cannon z przerzutem missfire,
- cannon z przerzutem missfire
- organki.
paru strzelcow i klocek warriorow z dwurakami.
dwoch smithow, jeden ze scrollem AS3+ oraz runa wyzwania i drugi general ze zjadaczka czarow.
a i dodatkowo ME z magiczna bronia (+1 do WS) oraz runa kamienia.
na BSB czy longow niestety nie starczylo punktow.
ogolnie ja mam sie zajac strona strzelajaca i antymagiczna
kumpel ma generala maga (lvl2) i bruisera BSB'ka
kloc irongutsow i maneaterow.
jakies kotki, gorgera i paru leadbelchersow.
niestety zobaczylem co chlopaki maja miec w sojuszu DE+SV:
Naskrobałem takie cuś...
format 1250 pkt
Runelord, GW, 2x scroll,RoFurnance, SH 204pkt
39x warriors, GW, FCG, 415 pkt
16x Quarrellers GW 208
Klopa, 5s, przerzut, inżynier 170 pkt
organki 120 pkt
Cannon Rune of Burning, Rune of Forging 130 pkt
razem 1247 pkt
no i jak ?
format 1250 pkt
Runelord, GW, 2x scroll,RoFurnance, SH 204pkt
39x warriors, GW, FCG, 415 pkt
16x Quarrellers GW 208
Klopa, 5s, przerzut, inżynier 170 pkt
organki 120 pkt
Cannon Rune of Burning, Rune of Forging 130 pkt
razem 1247 pkt
no i jak ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
Morsereg pisze: niestety zobaczylem co chlopaki maja miec w sojuszu DE+SV:
też to przeczytałem i się ucieszyłem, że nie gram
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.