Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Pixel »

Jeśli chodzi o energetyke mogli by pójść w odnawialne źródła:P
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

myślisz, że jak mielą mąke? :)

Mogliby faktycznie coś takiego dodać, albo na przykład 3-4 różnych magów-pomocników, każdy dający inny bonus :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Ba, mogliby to nawet bardziej rozbudowac i dac mozliwosc kupna roznych rodzajow ulepszen do belta - maga powietrza dajacego +1 hit, maga ognia dajacego flamingi, maga ziemi polowiacego mv zranionego oddzialu, maga wody tworzacego obstacle przed bolcem... w odpowiednich cenach i dodanych do zalogi ;P Przegiete nie bedzie, bo bolt kosztujacy wiecej niz orunowana klopa, nawet z 6W, bylby duzo za drogi, ale wreszcie jakas roznorodnosc w rare.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Prawie jak pokemony.

Jak dla mnie taki Magiczny Bełt mógłby ignorować Wardy - to by mi wystarczyło :P
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

Vallarr pisze:Przegiete nie bedzie, bo bolt kosztujacy wiecej niz orunowana klopa, nawet z 6W, bylby duzo za drogi, ale wreszcie jakas roznorodnosc w rare.
po co zaraz orunowana katapa krasi :P popatrz na trebusz bretoński za 90 albo 100 punktów maszyna z 4w siłą 5(10) i niepanikująca rycerzy jak zejdzie :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Pograjcie sobie w Mark of Chaos - tam bolty wymiatają. Mam przeczucie ,że w nowym kodeksie nic nie zmienią w boltach :D Ot polityka GW. Jak sądzicie kiedy będzie nowy kodeks?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Myślę, że jeśli nic nie zmienią to powinni chociaż potanic bolce- tak do 75 pkt albo mniej. Pomysł z inżynierem też jest całkiem fajny- pozwoliłby zwiększyc ilośc W i dac jakieś bonusy. Jeśli GW planuje cokolwiek zrobic z bolcami to dowiemy się gdy zrobią nasz AB lub AB DElfom. Co do bolców obecnie- mnie w moim warzywnym środowisku nawet się sprawdzają. Zresztą mam je pomalowane więc i tak bym je wystawiał :wink:

Andrzej
Pan Spamu

Mi się sprawdzały głównie dlatego, że mam high na arcy, więc z klątwą robiły rzeźnie. Można spróbować też komba z schadowem i obniżaniem T.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

mając HM i wsparcie strzeleckie w rozpisce, mało przydatny staje się tylko stubborn w 12", za to klątwo jest wtedy przydatna bez względu na przeciwnika, przyda się zawsze żeby skumulować ostrzał i odstrzelić/zmiękczyć coś grubego.

Przykład z gry: 45 łuków, 2 bolce i nobl z RB - po jednej salwie zklątwowany klocek warriorów khorna stopniał do nieznaczącej liczby ~10 8) zamiast wpadać w pełny klocek 20+ korników i męczyć się z nimi 2 tury CC, SM sobie po nich overrunowali :lol2:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Na papierze łucznicy i bolty dobrze się prezentują. Na stole to już nie jest tak różowo - mało kiedy mamy możliwość strzelania wszystkim do jednego celu - do tego każdy mądry przeciwnik screnuje śmieciami wrażliwe na ostrzał jednostki- ponadto dochodzą covery z terenu, dobrze by było żeby jednak WL stali z przodu więc też mocno potrafią zasłonić własnym jednostkom ...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Tez bym chcial zobaczyc nowy podrecznik do HE. Moze cos by sie zmienilo na nasza korzyszc np bolce czy SH do corow
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Zmiany w bolcach czy SH to tylko kosmetyka, ja liczę na jakieś odświeżenie zasad tej armii, tak jak to był ostatnio gdy dali nam ASF. Mogli by jakoś ciekawie przemodelować zasady ogólne armii i zamieszać w kosztach punktowych.
W sumie te 15 pkt za każda elitarna piechotę lub 2x tyle za kawalerię jest już nudne :)
Obrazek

Caledor19
Oszukista

Tez by moglo tak byc bo niestety mamy juz utarte zasady/standardy rozpisek i mogloby sie cos zmienic

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ja nie wiem o co wam chodzi, wyszly HE na 7 ed woooooooooooooow swiezosc, wyszla 8ed woooooooooow HE praktycznie zwrot o 180 stopni, a teraz narzekacie ? Co ma powiedziec bretka, albo lesniaki ktore jeszcze na 6ed booku graja a u brety rozpiski miedzy 6 a 8ed wiele sie nie zmienily?
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Caledor19
Oszukista

no oni to maja delikatnie mowiac beznadziejnie:P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

@Relosu, co mnie obchodzą WE albo Bretka, nie gram nimi :P
Dopóki nie są za bardzo przegięte to niech będą takie jak teraz :D
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Bretka nie jest słaba i moim zdaniem jest bardziej uniwersalna od HE.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Asassello pisze:@Relosu, co mnie obchodzą WE albo Bretka, nie gram nimi :P
Dopóki nie są za bardzo przegięte to niech będą takie jak teraz :D
poczekamy poczekamy jak AB HE zostanie na 7 ed a juz w wfb 9 bedzie.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Wątpię. HE są jedyną armią, która od 4 ed zawsze miała update AB.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Bo to jest główna armia - co nie zmienia faktu ,że bretonia od 5 edycji była przegięta a dziś jest po prostu lepsza od HE mimo braku nowych AB
Obrazek

Zablokowany