Figurkowy Hyde Park

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Re: Figurkowy Hyde Park

Post autor: crovaxus »

mam pytanie o jedną z figurek. Jaka jest aktualna cena i dostępnośc figurki Juggo? To ta jeśli ktoś nie wie o kogo chodzi
Obrazek
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

ja go rok temu łapłem za 15 zł ale widziałem gdzieś jakiś czas temu za 25Ł
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

no ja teraz łapłem za 20 zł ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

jak Grzesiek powiedział parę stron wcześniej to na ebayu ceny starych dwarfów sa przegiete :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

po tyle aż on tam chodzi?

Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

Post autor: de_wil »

crovaxus pisze:po tyle aż on tam chodzi?
ceny na ebayu to bardzo często wypadkowa (nie)znajomości rzeczywistej wartości modelu, pazerności oraz bezczelności sprzedającego. :wink:

jak już to było pisane wcześniej: czasem znajdzie się ten sam model za 5, a czasem za 105 funciaków.

z obserwacji własnej: zwłaszcza w niedzielę ceny szaleją niebotycznie i ludzie licytują za chore pieniądze figurki, które w poniedziałek kupisz za 1/5 tej niedzielnej ceny. :roll:
...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

zatem warto sprzedać w niedzielę coś a kupować w poniedziałki :lol2:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Myślę, że de_wil sporo jednak przesadził z tą 1/5. Ja np. bardzo sobie chwalę wymiany na tym forum. Można dogadać się spokojnie, powymieniać zdublowanymi figsami ku obopólnemu zadowoleniu. Czasem można naprawdę szybko uzupełnić regimenty, chociaż nie zawsze. Generalnie wszędzie na aukcjach czasem można coś fajnego kupić. Najtrudniej na Allegro...

Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

smiejagreg pisze:Myślę, że de_wil sporo jednak przesadził z tą 1/5.
zdarzyło mi się nawet kupić za niecałe 2 funty coś, co poszło za ponad 20 na innej aukcji. i nie był to jakiś rzadki model, a zwykły cytadelowski clansman z 3 ed., których jest całkiem sporo i którego można dostać spokojnie za 2-3 funty.
zastanawiałem się nawet, czy go nie odsprzedać osobie dającej drugą ofertę w tej drogiej aukcji, ale nie było jak się z nią skontaktować :wink:

o cenach marauderowskich MM15, zwłaszcza warriorów, ale też clansmanów nie wspominam, bo to czyste szaleństwo... :roll: tam wyraźnie widać, że kupujący dają się ponieść emocjom i licytują 3-4 razy drożej niż normalnie chodzą te modele*.

*żeby nie było, mi się też to przytrafiło z jednym wzorem, nie przeczę :wink:
...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Aż takich różnic nigdy nie miałem, chociaż czasem - owszem -zdarzało się kupić cos tam dziwnie tanio. Tyle że ostatnio coraz rzadziej, sprzedający nabrali idiotycznego zwyczaju sprzedawania po 1 figsie. Zawsze mnie to wkurzało.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

na allegro sprzedaje jeden koleś, który ma regularne dostawy figurek ze stanów. On sprzedaje w zestawach i nie raz udało mi się za symboliczną złotówkę namówić go na zmianę figurek w zestawie, całkiem dobrze na tym wychodzę zawsze. A na forum... Jest kilka osób z którymi nie tylko fajnie się gada ale i wymienić można się całkiem zacnie i z głową. Ale można się też zawieść ja np czekałem 4 miesiące na katapultę jak wreszcie łaskawie została wysłana to jeden załogant okazał się być runepriestem, od tego czasu nie dostałem ani 1 odpowiedzi na moje wiadomości -.-

Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

w nawiązaniu do postów powyżej:
ten sam model, ten sam sprzedający, odstęp 2-3 minut. i 6,5 funta różnicy...
http://www.ebay.co.uk/itm/280753029924? ... 1423.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/270832200073? ... 1423.l2649
niebadane są motywy kupujących... :roll:
...

Awatar użytkownika
MrTorture
Warzywo

Post autor: MrTorture »

Morsereg:

co do juggernauta to fajny i swoja cene rowniez osiagnal:) ale i tak nie przebije zlych kuzynow:
http://www.ebay.co.uk/itm/Warhammer-Rar ... 0737365858 :D

co do styropianu, to musze to jakos zorganizowac, to nie byle jaki styropian:)
Lata dziewięćdziesiąte to było życie
Chciałbym je przeżyć jeszcze raz

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

chaos dwarf robią się teraz mega drogie przez to że booka dostaną niedługo i nowe zasady.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

crovaxus pisze:chaos dwarf robią się teraz mega drogie przez to że booka dostaną niedługo i nowe zasady.
już dostali... jest przepięknie wydany ;) i wart swojej ceny... chętnie bym taki krasiowy widział, no ale FW go nie wyda tylko GW ;)

co do ChD... jeśli ktoś będzie nimi grał to piechoty mogą mieć mało, ale maszyny demoniczne gniotą... walczyłem na 2,8k 3 potwory o T7-T8 to masakra... na szczęście na wszystko znajdzie się odpowiednia odpowiedź :twisted:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

będzie jeszcze jedna książka z samymi zasadami do CHD w ciągu paru miesięcy, nie tylko ta książeczka . A co do maszyn to i tak earthshaker gniecie wszystko na stole ze swoim spowolnieniem 2k6 zasięgu ;]

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

crovaxus pisze:będzie jeszcze jedna książka z samymi zasadami do CHD w ciągu paru miesięcy, nie tylko ta książeczka . A co do maszyn to i tak earthshaker gniecie wszystko na stole ze swoim spowolnieniem 2k6 zasięgu ;]
ta książeczka jak ją nazwałeś to book, który jest grubości połowy dużego booka do WFB... samej ChDecji jest tam kilkanaście stron raptem

to spowolnianie to pikuś... serio... są straszniejsze rzeczy w tej armii
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Felu
Mudżahedin

Post autor: Felu »

Hej, czy wie ktoś co to za ludki?

Obrazek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

wariorzy z black tree design. Sa na allegro właśnie teraz. Super alternatywa dla starych GW bo wyglądają jak z 5 edycji.

Awatar użytkownika
Felu
Mudżahedin

Post autor: Felu »

No własnie tam ich wychaczyłem. Ma ktoś real foto tych modeli?

ODPOWIEDZ