Nasze rozpiski

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nasze rozpiski

Post autor: Karlito »

No proste ID w wersji z Hellbound+Skullcracker rządzi i zamiata praktycznie wszystko :twisted:
"Nie zadaje szyku"... tak się mówi, tzn że nie daje rady/słabo się prezentuje jeśli dobrze pamiętam :-k
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

Nareszcie, bardzo się cieszę, że krasnoludy chaosu mają coś w rodzaju hmm arachnoroka, czy sfinksa. Nie mogę się doczekać jego wykorzystania na polu bitwy;). Chodziło mi o to, że nie zauważyłem aby piechota CHD zmieniła przebieg bitwy.

A jak ma się sprawa z nowymi bull centaurami? Wiem, że mają aż 3 W i jakieś większe podstawki, więc regimentów konnicy już raczej nie zrobię...
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Never pisze:Nareszcie, bardzo się cieszę, że krasnoludy chaosu mają coś w rodzaju hmm arachnoroka, czy sfinksa. Nie mogę się doczekać jego wykorzystania na polu bitwy;). Chodziło mi o to, że nie zauważyłem aby piechota CHD zmieniła przebieg bitwy.

A jak ma się sprawa z nowymi bull centaurami? Wiem, że mają aż 3 W i jakieś większe podstawki, więc regimentów konnicy już raczej nie zrobię...
Ja używam dragonogrów... Przynajmniej do tego nadają się świetnie...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

racja, będą pasowały jak ulał :twisted:
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

qwa...mega racja

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Mam 6 Dragon Ogrów ale nie lubię grać na proxach, więc spokojnie sobie poczekam aż wyjdą modele, do tego czasu i tak mam co kupować #-o

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Ale niektórzy (ja również) zastanawiają się czy 60 pln na figurki miesięcznie to nie przesada bo są ważniejsze wydatki... :(
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Ja tylko mówię że nie lubię grać na proxach, jeśli komuś to nie przeszkadza to niech sobie gra. Co nie zmienia faktu że zawsze lepiej wygląda na stole chociażby fajna konwersja niż prox.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Tu się zgodzę z Grolshek... trzeba jakoś kombinować by te hobby jakoś kultywować.
Kurde, ale tak już offtopując... na maksa...

Jak to panowie jest? Cały miesiąc człowiek gdzieś tyra, grosik składa na kupkę by coś tam sobie do warhammerka kupić, trzeba kupić regon piechoty za 90 dych...i czaisz bazę, czekasz, liczysz na coś że taniej, a może jakaś konwersja, a u nagle imieniki urodzinki albo z kumplami na piwko i bach 30 dychy w plecy (teoretycznie)...
Eh ale pewnie gdybym nawet 100zeta więcej zarabiał i tak bym czaił bazę:P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Jest większy problem. Brak osoby do pogrania.... Albo najbliższy klub 60 km od domu :(

BTW coś nam nie chcą dopuszczać AL :( Nie wiem, boją się , ze ktoś by im nagrody pozgarniał?? :mrgreen: Przeciez jak demony czy vc wychodziły nikt od razu tego nie zakazywał, a tu oryginalny (z 52 ząbkami ;) produkt , nie autorski AL i bach ..... Grolshek potwierdzi.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2011, o 09:37 przez Nijlor, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Nijlor zapraszam do Wawy, u mnie możemy grać non stop :)
Jak to nie chcą dopuścić, jaja jakieś czy co :?: :!: :!:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Gokish pisze:
Grolshek pisze:Co z dodatkiem Tamurkhan dla Warriorów ? Czy nowa Chadecja już dopuszczona oficjalnie ? :mrgreen:

Nie? Dlaczemu na pw
A tak na poważnie, pewnie czekają na LS, ale skoro to produkt GW (tej czy innej spółki - córki nieważne) to chyba nie jest konieczne oficjalne dopuszczanie go do gry....
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Czyli nie podali powodu, to jest jakaś paranoja, w dupie to mam bo i tak będę grał. Nie potrzebuję łaski, mam swój klubik, stoły, tereny i sam sobie jestem panem razem z chłopakami, którzy wraz ze mną korzystają z Lochu. Na następną Kampanię moja Chadecja powinna już być gotowa.

No właśnie, szczególnie że księga Tamurkhan jest od jakiegoś czasu dostępny na stronie GW, czyli oficjalnie uznany, czyli można grać :D

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Panowie proponuję przenieść dyskusję do osobnego tematu "Chaos dwrf army list" lub do tematu tamurkhana.
Wydaje mi się że powinniśmy (jako środowisko) napisać list do członków LS z prośbą o wyrażenie zgody na dopuszczenie armii.
Zapewne będzie się to wiązało z pewna sprawą o której wiemy :) 8)

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

popieram, kto ten list zrobi?

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Never pisze:popieram, kto ten list zrobi?
do innego tematu NEVER

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Wczoraj zagrałem na domówce na 2400 (zasady ala Arena ale inny limit punktowy) przeciwko Bretce.
Cóż dostałem będzki od Magi - Kometa co spada w dużej wersji w centrum Chadecji na defensie z 10-12 znacznikami (pogubiłem się ile ich było). Robi miazgę..... :( I jednym czarem wygrywa/przegrywa się bitwę... cóż to mi w battlu nie leży :(

Miałem rozpę defensywną i nawet dawała radę (kilka moich błędów):
Prophet lv 4 (Hashut) , Mask of Furance, Staff o Channeling (z DFW wylosowałem 6:Possed i dzieki temu przyjąłem brawurowo pojedynek nie zdałem warda i umrarł generał hehe)
DS lv2 (Death) - Charmed Shield - przydatny do Maszyn oraz dispelowania jak odpadł generał (nie wiem czy jest potrzeba 2 levelu i tak kosci wciąga generał)
Castelna BSB (save 2+ z rerollem i wardem na ogień, zbyt defensyny ale ma stuborn i daje przerzuty - must have )
16 IG Blunderbusses, FCG (nie wykorzystałem potencjału ostrzału i zaszarżowałem na Realmów z BSB, ustali by lekko gdyby nie kometa w pobliżu co zadała im 20 trafień z S10 :))
28 Hobbów z łukami i tarczami. muzyk, szmata- przydatni i mogą dzięki wynikowi 6 na animosji zabić samotnego kowboja/poranić monstera
2x10 Hobbów z łukami i tarczami, muzyk - jak wyżej
2xRakietnia - przydatna i uniwersalna
1xMortal, Ogr, Hellbound - fajna zabawka jak stoi koło kowali szczególnie jak trafi i zada ranę, blokuje czasami ważny oddział wroga na turę :)
1xIrona Deamon, hellbound i kosiarka - świetne ale nie na kawę - pech w impaktach i ugrzęźnie....
1xDestroyer - fajny, bloker LOS, ściąga ostrzał maszyn, ale w tej bitwie nie wszedł w kombat - źle go użyłem.....

To tak krótko...

PS. Duża wersja komety z RB :)
Breta:
Czarka lv 4 - lusterko - Haven
Czarka lv 4 - Life i jakiś tam bonus do rzucania life (albo haven nie pameitam)
Czarka lv 2 - Beast, DS
1 x kowboj na Pegazie z HKB
1 x kowboja na Pegazie
1 x BSB ze słomka i rerollem save
2 x Realmi (FCG)
2 x 10 bow
1 x 14-18 bow w skirmiszu
2 x Trybusze
5 Pegazów
Ostatnio zmieniony 15 lis 2011, o 14:21 przez Raamiel, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

A co wróg miał? Ciężko ocenić. Kurde w takim wydaniu komety nie wdziałem, chyba muszę poczytać RB :) (czy to ta wersja z SoM?)

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Panowie a mam pytanie apropo Mortara - czy jak mam wykupionego Ogra i on ma moba na 6 cali to mogę, ruszyć Mortal o tyle cali ?
Gdyby tak było mogłem wczoraj odsuwać się od Komety....

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

nie mam Rb przy sobie, ale ruch machin wykonuje się na zasięg "M" załogi, przy czym ogólne zasady ruchu mówią, iż w przypadku modeli z różnym zasięgiem należy przyjąć ten najwolniejszy - patrz saurus w skinkach, ork na prosiaku w wilkach, minos w ungorach itp itd.

ODPOWIEDZ