He 2000pkt
He 2000pkt
Arcy 4lvl 270pkt High
Sw
Mage 2lvl 165pkt Fire
Seer
Noble Bsb 168pkt
Da
Shield
BoS
5 DP 175pkt
muzyk
banner of ellyrion
30 WL 495pkt
fcg
AoL
1 WL cheriot 140pkt
20 archers 255pkt
fcg
banner flamming atack
12archer 147
chempion,muzyk
10Lsg 125pkt
muzyk
Rozpiska ta zostala stworzona na podstawie tego co mam. Osobiscie gdybym mial figurki wolalbym wystawic 2x 30wl a w corach samych archerow ale figurek brak:P co myslicie o tej rozpisce?
Sw
Mage 2lvl 165pkt Fire
Seer
Noble Bsb 168pkt
Da
Shield
BoS
5 DP 175pkt
muzyk
banner of ellyrion
30 WL 495pkt
fcg
AoL
1 WL cheriot 140pkt
20 archers 255pkt
fcg
banner flamming atack
12archer 147
chempion,muzyk
10Lsg 125pkt
muzyk
Rozpiska ta zostala stworzona na podstawie tego co mam. Osobiscie gdybym mial figurki wolalbym wystawic 2x 30wl a w corach samych archerow ale figurek brak:P co myslicie o tej rozpisce?
Ostatnio zmieniony 16 lis 2011, o 13:53 przez Caledor19, łącznie zmieniany 2 razy.
Warhammer to nie jest sport
ale nie możesz mu dać BoS i AoC naraz.Caledor19 pisze:Jak nielegalny? moge mu dac Armor of Caledor. Lory juz dodane.
DP trochę przeiwestowani, to nadal tylko 5 woundów za 215 pkt.
nie możesz.Caledor19 pisze:Nie moge dac Bsb baner of sorcery i armor of caledor?
Albo magiczne przedmioty do 50 pkt, albo magiczny banner.
Ogarnij się,
Armor of Caledor jest w zakładce Magic Armour, więc jest magiczny.
Z Chariota lepiej zrób filler do Lwów, wtedy będziesz mógł wystawić jeden duży klocek x 30 i jeden mniejszy z BoSem x 10. Wtedy z BSBka zrobisz puszkę (AoC+ Dawnstone)
Ja bym wyrzucił FCG i banner z DP i zostawił samego muzyka.
Na małych Archerach i LSG brakuje ci muzyków.
Po co Ci wybieranie czarów na małym magu z Fire?
Arcego można lepiej złożyć. Poważną wadą rozpiski jest brak Dispella i Wardów od magii.
Armor of Caledor jest w zakładce Magic Armour, więc jest magiczny.
Z Chariota lepiej zrób filler do Lwów, wtedy będziesz mógł wystawić jeden duży klocek x 30 i jeden mniejszy z BoSem x 10. Wtedy z BSBka zrobisz puszkę (AoC+ Dawnstone)
Ja bym wyrzucił FCG i banner z DP i zostawił samego muzyka.
Na małych Archerach i LSG brakuje ci muzyków.
Po co Ci wybieranie czarów na małym magu z Fire?
Arcego można lepiej złożyć. Poważną wadą rozpiski jest brak Dispella i Wardów od magii.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Nie wiem gdzies na forum czytalem ze moge to dac bsb a na lokalu mi to zatwierdzili kiedy pytalem.
Ten arcy w 3 bitwach sprawdzil sie swietnie i nic mu nie zmienie.
Co do malego maga chce sprawdzic jak spisuje sie sword of ruihn na WL (nie ma to jak auto woundy po trafianiu na 3 z re-rollem )
na DP na bank zostawiam ellyriona bo tez sie swietnie sprawdzil dzieki czemu DP smigali jak szaleni po calej mapie ale chempiona usune
hmm muzykow po namysle dodam
Ten arcy w 3 bitwach sprawdzil sie swietnie i nic mu nie zmienie.
Co do malego maga chce sprawdzic jak spisuje sie sword of ruihn na WL (nie ma to jak auto woundy po trafianiu na 3 z re-rollem )
na DP na bank zostawiam ellyriona bo tez sie swietnie sprawdzil dzieki czemu DP smigali jak szaleni po calej mapie ale chempiona usune
hmm muzykow po namysle dodam
No to jakie zlozenie magow proponujecie? na malego dac anuliana a na duzego dispell scrolla? To bsb dostanie Smoczy armor i tarcze a rydwan zostanie bo nie mam figurek a i tak chce na nim zagrac:P moze w polaczeniu z DP cos ciekawego wyjdzie:P
Z tego Chariota raczej nic ciekawego nie wyjdzie, ale jak chcesz.
Jak już pisałem, wystarczy wyjąć dwa Lwy i ustawić je zamiast 12 White Lionów w klocku x 30,wtedy automatycznie robisz sobie małą dziesiątkę WL z BoSem co odciąża BSBka i możesz mu zrobić puszkę.
Taka 10x WL pomoże Ci też w ogarnianiu jakiś Gorgerów etc. i będzie można tam spokojnie wkitrać magów jakby coś się paliło.
Btw, w tym połączeniu przedmiotów lepiej byłoby dać arcemu Seera a Małemu Silver Wanda i LoreMaster's Cloaka, ten czar z Fire'a nie jest jakimiś killerem, zresztą przy 3 rzutach masz dużą szansę to wylosować.
Do tego masz chociaż Warda 2+.
Pzdr.
Jak już pisałem, wystarczy wyjąć dwa Lwy i ustawić je zamiast 12 White Lionów w klocku x 30,wtedy automatycznie robisz sobie małą dziesiątkę WL z BoSem co odciąża BSBka i możesz mu zrobić puszkę.
Taka 10x WL pomoże Ci też w ogarnianiu jakiś Gorgerów etc. i będzie można tam spokojnie wkitrać magów jakby coś się paliło.
Btw, w tym połączeniu przedmiotów lepiej byłoby dać arcemu Seera a Małemu Silver Wanda i LoreMaster's Cloaka, ten czar z Fire'a nie jest jakimiś killerem, zresztą przy 3 rzutach masz dużą szansę to wylosować.
Do tego masz chociaż Warda 2+.
Pzdr.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
to po co mu ward na magię, przecież to nie chroni przed magią a tylko prze kilkoma pociskami.diuk pisze:No a na co?
Przecież brakuje Ci antymagii.
Już DS albo kradziejka więcej daje.
Na 1600 może i działało. Masz w podręczniku zajebiste przedmioty, a ich nie używasz. Na jednego maga daj crystala, a na drugiego niszczarkę. Diuk ma całkowitą rację co do rydwanu i wl. Kiedy odciążysz bsb małym oddziałem wl z bos, to możesz mu dać armour of caledor, dawnstone i dwuraka. Może wogóle wywal małego maga (to nie jest taka świetna inwestycja na te punkty) i powiększ te księżniczki, żeby coś zrobiły. Wywal z nich tylko ten sztandar. Jeśli wykorzystasz lsg jako łuczników, to dalej będziesz miął zapchany core, a zostanie Ci więcej wolnych punktów.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
bez dyskusyjnie DS i kryształ bardzo dobrze zabezpieczą przed magią . A Twoja doświadczenia z TK o niczym nie świadczą bo zapewniam Cię są armie które są w stanie zniszczyć twoje biedne elfy magią...Zrozum ,że masz za drogie wojsko żeby je tracić z głupich pocisków czy innych przed którymi możesz się zabezpieczyć kosztem 100 pkt.