to powodzenia, z niecierpliwoscia czekam na raporcikSzczur6 pisze:Normalna dwa czołgi muszą być Full hardcore i zobaczymy co wykombinuję.
Imperium, jak to zatłuc?
Moderator: JarekK
gralem z tym cholerstwem 2 razy
raz maska w plecy i to w zasadzie juz w 2 turze bylo wiadomo ze nie moze byc inczej
drugi raz remis, na czolgi DO najlepiej miec dwa oddzialy
dziala no coz, chcilem zrezygnowac z furii ale sie po prostu nie da, screamery tez musza byc,
smok na imperium to moim zdaniem najgorszy pomysl jaki mozna miec, wystarczy ze nie ma go gdzie schowac albo sa problemy z doprowadzeniem do szarzy i masz armie o ponad 600pkt mniejsza bo muszisz zioma kampic, tak na prawde wiadomo ze 1 strzal z canona i oni zawsze wyrzucaja na multipla 6.......
sprawdza sie za to lord pieszy z s7 i 3 madzy z lore of shadow, zawsze moj lord predzej czy pozniej poleci te 20 cali i cos porzezniczy, a dopuki to sie nie dzieje to siedzi w jaims oddziale i tyle.
sporym plusem do 2*DO jest oddzial minosow albo 2 oczywiscie kornikowych. tylko trzeba miec do tego screen bo roznie bywa.
raz maska w plecy i to w zasadzie juz w 2 turze bylo wiadomo ze nie moze byc inczej
drugi raz remis, na czolgi DO najlepiej miec dwa oddzialy
dziala no coz, chcilem zrezygnowac z furii ale sie po prostu nie da, screamery tez musza byc,
smok na imperium to moim zdaniem najgorszy pomysl jaki mozna miec, wystarczy ze nie ma go gdzie schowac albo sa problemy z doprowadzeniem do szarzy i masz armie o ponad 600pkt mniejsza bo muszisz zioma kampic, tak na prawde wiadomo ze 1 strzal z canona i oni zawsze wyrzucaja na multipla 6.......
sprawdza sie za to lord pieszy z s7 i 3 madzy z lore of shadow, zawsze moj lord predzej czy pozniej poleci te 20 cali i cos porzezniczy, a dopuki to sie nie dzieje to siedzi w jaims oddziale i tyle.
sporym plusem do 2*DO jest oddzial minosow albo 2 oczywiscie kornikowych. tylko trzeba miec do tego screen bo roznie bywa.
no wiesz tylko ze chlopaki rozkminiaja jak pokonac imperium na turze czyli bez nastawiania sie z gory ze gram z ta armia,tak jak wiadomo ze sie gra z imperium to wiadomo ze troche inne rzeczy sie wybiera ale imo smok to mimo wszystko dobra sprawa,jezeli juz go zastepowac to duzym magiem nurgla lub slanesza
pzdr
pzdr
n/c baty jakich nie dostałem od roku albo i więcej.
Nie dość żę wylosował 2 x warzywko dla smoka z beasta, to jeszcze wzieliśmy stół ala euro, same górki i nic więcej........ no nie dojechałem.
Smok stał jak kretyn, exaltedami zwaliłem sprawe. Wiem co zrobiłem źle i wiem że hellcannon by się przydał.
Nie dość żę wylosował 2 x warzywko dla smoka z beasta, to jeszcze wzieliśmy stół ala euro, same górki i nic więcej........ no nie dojechałem.
Smok stał jak kretyn, exaltedami zwaliłem sprawe. Wiem co zrobiłem źle i wiem że hellcannon by się przydał.
a nie mowilem... teraz kazdy kto bedzie mial konfrontacje z nowym imperium dojdzie do tego wniosku...Szczur6 pisze: i wiem że hellcannon by się przydał.
bo niby jak inaczej :/ turniej ma 5 bitew... trafias zna imperium jestes te 16-20 pkt w plecy na wejsciu... ja nie lubie sie bawic jak wiem ze nie mam szans na zwyciestwo... trzeba sie kurde pod imperium niestety nieco dostosowac.. moze i tracac vs inne rzeczy, ale tak duzo sie IMO nie traci...
hmmm kto to powiedzial ...
hellcannon to totalna pomylka... a wszsycy ktorzy twierdza ze jest super zajebisty.. to coz, dla mnie reprezentujac podobny poziom co ci co twierdza ze 100 warriorow krasi czy boyzow orkowych to klucz do zwyciestwa..
moge strzelic ze Thurion?? (pelen szacun Lukasz, no ofens)
ja powoli spowrotem sie przekonuje do helki, zwlaszcza na krrasie i imperium.......... zwlaszcza imperium.
ja powoli spowrotem sie przekonuje do helki, zwlaszcza na krrasie i imperium.......... zwlaszcza imperium.
Testowaliśmy w klubie Chaos Eustisa vs. Imperium, któym grałem. Co prawda skończyło się moją porażką, ale tylko dlatego, że rzuty miałem z d... i jako nie-imperialista z zasięgami różnie bywało. 2 razy jak trafiłem z armaty to 1 na ranienie, 2 razy rzuciłem na dorzut 10 i kula nie trafiła w cel o jakiścal czy 2. Nie wspomnę, że jakiś plewny smok zabił mi Archlektora ze Spekulum, bo trafił i poranił niemal wszystko, a ja nic nie wysejwowałem i nie wywardowałem.
Ale wnioski wyciągnęliśmy.
Chaos na smoku obojętnie jakiego rodzaju (tu był Tzeentchowy) nie nadaje się na Imperium w obecnej wersji Tankowo-Altarowej.
- mimo mojego pecha smok i lord i tak zdechli (w końcu któraś z 6ciu armat licząc te na czołgu trafiła i urwała głowę)
- Hellka sprawdziła się - zwarzywiła jeden czołg celnym trafieniem. Gdyby nie pech w rzucaniu na 4+ bo częściowo była templatka na czołgu to drugi też by był warzywkiem.
- tanki są mega przegięte i jeśli ich się nie porani lub same się nie osłabią po misfirach itp. to nie ma czym tego zatrzymać
- altar vs smok wsysa go na luzie (powtórzyliśmy potem pojedynek)
Ale wnioski wyciągnęliśmy.
Chaos na smoku obojętnie jakiego rodzaju (tu był Tzeentchowy) nie nadaje się na Imperium w obecnej wersji Tankowo-Altarowej.
- mimo mojego pecha smok i lord i tak zdechli (w końcu któraś z 6ciu armat licząc te na czołgu trafiła i urwała głowę)
- Hellka sprawdziła się - zwarzywiła jeden czołg celnym trafieniem. Gdyby nie pech w rzucaniu na 4+ bo częściowo była templatka na czołgu to drugi też by był warzywkiem.
- tanki są mega przegięte i jeśli ich się nie porani lub same się nie osłabią po misfirach itp. to nie ma czym tego zatrzymać
- altar vs smok wsysa go na luzie (powtórzyliśmy potem pojedynek)
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
i nadal nie twierdze ze jest super zajebisty, stanowi potencjalne panaceum na imperium... ale mega git zajebisty nie jest.. nie jest to jedyna opcja na rary, po prostu jest ciekawy... a totalna pomylka tez nie jest po prostu widocznie gralem vs niewlasciwe osoby... swoj droga ripsekt za wyszukiwanie moich postow sprzed dluzszego czasuszczurek pisze:hmmm kto to powiedzial ...
hellcannon to totalna pomylka... a wszsycy ktorzy twierdza ze jest super zajebisty.. to coz, dla mnie reprezentujac podobny poziom co ci co twierdza ze 100 warriorow krasi czy boyzow orkowych to klucz do zwyciestwa..
bullshitScimitar pisze:
Tak sobie szperałem po tematach chałasowych ....
Znalazłem ten stary ,a potem luknąłem tutaj Normalnie nie mogłem go nie wrzucić ......
Ten fargment jest mistrzowski
Znalazłem ten stary ,a potem luknąłem tutaj Normalnie nie mogłem go nie wrzucić ......
Ten fargment jest mistrzowski
a wszsycy ktorzy twierdza ze jest super zajebisty.. to coz, dla mnie reprezentujac podobny poziom co ci co twierdza ze 100 warriorow krasi czy boyzow orkowych to klucz do zwyciestwa..
Zrobilem wczoraj test w starciu z imperialnymi. 6 knightow ktorzy dojechali ( mark of khorne + banner of rage + upg na chosenow) z champioenm roznioslo w jednej rundzie czolg imperialny. W nastepnej dojechali do pikinierow a potem musialem konczyc bitwe i przeszlismy do znienawidzonego zliczania punktow -_-'' jak zawsze dokonalem masowej eksterminacji zpolaczonej z masowa redystrybucja dobr (massakra) nie takie straszne te czolgi ...
to że jesteś zawalisty mfarciarzem i grasz z kimś kto na sv rzuca 1 i2 to o niczym nie świadczy.... statystycznie wpadając chosenami w czołg modle się żeby zadać chociaż te 2 woundy a wcześniej czymś muszę splewić ten czołg bo inaczej po chosenach... taaaak czołg inie są straszne dla armii bez machin;)
Heh widze juztwój drugi post jak to twoich 6 chosenów khorna mielą wszystkoYawaris pisze:Zrobilem wczoraj test w starciu z imperialnymi. 6 knightow ktorzy dojechali ( mark of khorne + banner of rage + upg na chosenow) z champioenm roznioslo w jednej rundzie czolg imperialny. W nastepnej dojechali do pikinierow a potem musialem konczyc bitwe i przeszlismy do znienawidzonego zliczania punktow -_-'' jak zawsze dokonalem masowej eksterminacji zpolaczonej z masowa redystrybucja dobr (massakra) nie takie straszne te czolgi ...
przedstawmy sytuację - dsotawiasz sie do czołgu chyba w 4 typa, czyli 13 ataków góra i 4 doł.
13trafiasz auto więc masz 13 ranień na 5+, a to już jest 4ranienia statystycznie, czyli po teście pancerza z 1+ na 3+ pewnie może 1 maks 2 rany. Koniki na mega turbo farcie wbiją ranę, więc nie liczymy. Mamy więc 2 rany w maksie po twojej szarży. Przy trzech atakach więcej jest w praktyce to samo.
A więc jeśli gnieciesz czołg w pierwszej fazie/turze to chyba masz piłowane kości, albo dałeś piłki dla swojego przeciwnika by 1 rzucał