Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
Masz racje! nie moge Ci tego odmowic grali agresywnie jak przestali radzic sobie z sytuacja...
Mam wrazenie ze mou wyszed z zalozenia gry agresywnej stad lass, khedira, arbeloa,
Nie wiem z jakiej paki ozil gral na skrzydle... dlaczego zamias lassa wszedl granero... (kolejny drwal)
i nie wiem co sie przydarzylo ricardo carvalho ze go zabraklo...
Mam wrazenie ze mou wyszed z zalozenia gry agresywnej stad lass, khedira, arbeloa,
Nie wiem z jakiej paki ozil gral na skrzydle... dlaczego zamias lassa wszedl granero... (kolejny drwal)
i nie wiem co sie przydarzylo ricardo carvalho ze go zabraklo...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie wiem na ile to dyspozycje Mourinho, a na ile wrodzone inklinacje do gry faul. Pepe, Khedira i spółka jak się dzieje źle to grają nie tyle agresywnie, co brutalnie, bo to jest różnica (dlatego Lenart nazywa piłkarzy Barcy lalusiami, bo ci tego nie robią). W każdym normalnie sędziowanym meczu po obu stronach byłyby minimum 2 czerwone kartki. sędzia pod tym względem dał ciała, bo pokazał piłkarzom obu drużyn, że chamstwo może być tolerowane, a chamskich zagrań było sporo. Choć i tak mniej niż w meczach realu z Barcą. Dla mnie Real to drużyna wielkich gwiazd, które nie radzą sobie mentalnie w sytuacji zagrożenia.
Że co?smiejagreg pisze:Śląsk zadziwia wynikami. Widać, ze jest to drużyna bardzo silna na polską ligę. Pytanie, czy to wystarczy do końca sezonu i do gry w pucharach? W tym sezonie pucharowym raczej nie zachwycili...
Śląsk dostał ogromne podziękowania za to co zrobił w pucharach, do których wrócił po 30 latach. Nikt nie oczekiwał ani się nie spodziewał, że wejdzie do fazy grupowej. Zresztą nastroje w Polsce były tak negatywne do ekstraszmaty, że nikomu szans na to nie dawano. Legii się poszczęściło, zaczęła grać i sami mądrzy teraz. Śląsk jeszcze niedawno grał w III lidze, a część zawodników jeszcze pamięta te czasy. Teraz przeszedł dwie rundy w LE, na trzeciej się zatrzymał. Legia też dostała baty w swoim trzecim pojedynku, tyle że była już w fazie grupowej dzięki PP i ma kolejne szanse.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Niestety - Śląsk z Rumunami był bezradny jak dziecko, obnażone zostały wszystkie braki, mnie nie zachwycili nic a nic. A Legia tych samych Rumunów pokonała dwukrotnie. Mecze pucharowe a mecze ligowe to jest zupełnie inna sprawa i to było, niestety , widać... Legia nie tylko wygrała z Rumunami - Ruscy i semici to też dosyć silne zespoły... Sorry , Pieta ale tak to widzę. Zaznaczam, że nie jestem kibicem Legii ...
LOL, barcelona nie potrafi grać agresywnie jako drużyna. To miliardy podań które kończą się na Messim/Villi. Tam co najwyżej agresywnych jest 3-4 pilkarzy - Pique, Dani Alves (i do tego piep.... oszust), Iniesta ...
Farselona ma po prostu inny styl gry.
A no i nie wiem czego chcesz od Pepe - wczoraj nikogo nie sfaulowal
Farselona ma po prostu inny styl gry.
A no i nie wiem czego chcesz od Pepe - wczoraj nikogo nie sfaulowal
Ja bylem pod wrazeniem!A no i nie wiem czego chcesz od Pepe - wczoraj nikogo nie sfaulowal
Tego chyba jednak nigdy juz nie powtorzy
http://www.youtube.com/watch?v=fy8yG9fLOfY
Zawsze wiedziałem ,że to kawał skur.....
Brakuje mi jak cholera starych Los Galacticos. Przy nich Barca była by bez szans.
Keita vs Guti ? Xavi vs Makelele ?
Iniesta vs Figo ? Messi vs Zidane ? Pedro vs Beckham ?
Villa vs Ronaldo/Raul ?
Brakuje mi tego starego Realu. Nowy chociaż niezły to czasami za bardzo agresywny.
Brakuje mi jak cholera starych Los Galacticos. Przy nich Barca była by bez szans.
Keita vs Guti ? Xavi vs Makelele ?
Iniesta vs Figo ? Messi vs Zidane ? Pedro vs Beckham ?
Villa vs Ronaldo/Raul ?
Brakuje mi tego starego Realu. Nowy chociaż niezły to czasami za bardzo agresywny.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fakt, starzy Galacticos to była super drużyna. Chociaż jedna rzecz - nie porównywałbym nikogo z Messim. Imho żaden z piłkarzy dawnych Galacticos nie może się z nim równać. Pamiętam Pelego (tak,tak), pamiętam Maradonę, Zidane'a i wielu innych. Żaden z nich nie ma jednak tego, co ma Messi ( sam nie wiem , co to jest, nazwał bym to łatwość gry). Najbliższy tego był chyba Ronaldinho w najlepszej formie i Zidane, oraz Pele, ale to inne czasy. Poza tym jeszcze jedna rzecz. Futbol jest coraz szybszy i oparty na sile i wytrzymałości. Starzy wirtuozi - niestety - nie mieliby żadnych szans z obecnymi ekipami. A mimo to taki gostek jak Messi nie dość, że sobie radzi, to jeszcze ogrywa wszystkich jak chce. To jest niewątpliwie fenomen. CR zaś to niewątpliwie utalentowany gwiazdor. Zobaczymy, czy będzie potrafił w najważniejszych/najtrudniejszych meczach błyszczeć, bo dotychczas nic w nich nie pokazywał. Jak to poprawi to też będzie wielki.
A Barca ma styl gry , jaki ma. To jest ich zarówno największa siła jak też i największa słabość. Zobaczymy, jak im pójdzie z Realem. póki co, szanse oceniam na 50:50, zobaczymy w grudniu. W poprzednich sezonach jednak dominowała Barca, teraz może być zupełnie inaczej .
A Barca ma styl gry , jaki ma. To jest ich zarówno największa siła jak też i największa słabość. Zobaczymy, jak im pójdzie z Realem. póki co, szanse oceniam na 50:50, zobaczymy w grudniu. W poprzednich sezonach jednak dominowała Barca, teraz może być zupełnie inaczej .
Polecam zobaczyć bramki z meczu Monchengladbach vs Werder Brema - są pięknej urody a skuteczność gry sprawiła że cały mecz oglądałem z przyjemnością, co mnie zaskoczyło, bo nie oczekiwałem tego po niemieckiej było nie było lidze ; )
Proszę cię, Messi lepszy od Zidana ? W wielu meczach w tym/zeszłym sezonie Messi nie pokazywał się z najlepszej strony. Zwłaszcza w reprezentacji. Nie przeczę ,że to wielki talent - ale ile on istnieje 3 lata? 4 ? Zidane to ponad dekada. I Zidane jak trzeba było to nie zawodził reprezentacji, a Messi w Argentynie ma spore problemy z tym.
IMO robienie z Messiego Piłkarza Play Station i najlepszego gracza świata to jednak za dużo. Więcej goli od niego strzela C. Ronaldo. Gwiazdą dłużej byli Zidane, Figo, Pele.
Jak zakończy karierę to chyba dopiero wtedy będzie go można naprawdę, za całokształt ocenić.
Zresztą jeszcze się mogą spotkać Zidane z Messim. Enzo Zidane.
Widziałem co w młodzieżówce wyprawiał ten chłopak.
On już rośnie na gwiazdę, zresztą do tego go wszysycy przygotowują - http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849,10 ... ideo_.html
IMO robienie z Messiego Piłkarza Play Station i najlepszego gracza świata to jednak za dużo. Więcej goli od niego strzela C. Ronaldo. Gwiazdą dłużej byli Zidane, Figo, Pele.
Jak zakończy karierę to chyba dopiero wtedy będzie go można naprawdę, za całokształt ocenić.
Zresztą jeszcze się mogą spotkać Zidane z Messim. Enzo Zidane.
Widziałem co w młodzieżówce wyprawiał ten chłopak.
On już rośnie na gwiazdę, zresztą do tego go wszysycy przygotowują - http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849,10 ... ideo_.html
Sek w tym, ze Zidane byl minimalnie ponad Pepe w kategorii "sku***synstwo", akcja z materacem to tylko jedna z wielu. Dlatego nigdy buca nie lubilem.
A od Alvesa to sie odchrzan, sam sobie przelec klatka po klatce faul pepe zamiast ufac YT i przerobionym fotoszopem nagraniom. To juz udowodnione, a madridistas znow okazalo sie byc g**** warte
A od Alvesa to sie odchrzan, sam sobie przelec klatka po klatce faul pepe zamiast ufac YT i przerobionym fotoszopem nagraniom. To juz udowodnione, a madridistas znow okazalo sie byc g**** warte
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
wybacz Ingen , ale się z Toba nie zgodzę. Dla mnie Messi jest DUŻO lepszy od Zidane'a. I nie tylko dlatego, że nie gra po chamsku. Przede wszystkim gra zachwycająco, strzela bramki (fakt - tylko CR czasem strzela więcej), ma całe mnóstwo asyst i robi różnicę, jak nikt inny. CR owszem, strzela więcej goli - ale z kim? Wali hat tricki z frajerami, jak przyjdzie mecz o stawkę to rzadko kiedy coś strzeli, a nie błyszczy i gry nie robi w ogóle ( patrz mecz wczorajszy z Valencią). Nie gram w Playstation i g... mnie obchodzi, kogo tam robią gwiazdą - powinni robić CR . A że Messi jeszcze nie skończył kariery? Cóż , to nie jego wina . Już teraz bije wiekszość rekordów Barcelony, a słaby klub to to przecież nie jest... Dla mnie to właśnie Messi jest najbardziej oddziałującym na swój klub piłkarzem na swiecie i daj boże, żeby go ktoś w najbliższej dekadzie zmienił w tej roli - wtedy dopiero będzie frajda z oglądania futbolu.Ingen175 pisze:Proszę cię, Messi lepszy od Zidana ? W wielu meczach w tym/zeszłym sezonie Messi nie pokazywał się z najlepszej strony. Zwłaszcza w reprezentacji. Nie przeczę ,że to wielki talent - ale ile on istnieje 3 lata? 4 ? Zidane to ponad dekada. I Zidane jak trzeba było to nie zawodził reprezentacji, a Messi w Argentynie ma spore problemy z tym.
Afera z "materacem" ? No proszę cię Vallar. Zidane został sprowokowany. Włosi (a zwłaszcza Materazzi) są po prostu oszustami. Jak grał Gattuso ? Jak grali inni ? Zidane często miał fochy, ale porównywanie go do Pepe to po prostu głupota.
A Alvesa to ja nie porównują na podstawie jednej akcji, tylko wielu. To jego przewracanie się, aktorzenie. Te ręce ZAWSZE lecące w kierunku twarzy, jakby go ktoś po ryju zdzielił.
A poza tym co to za argument "zmanipulowany film przez fanów realu" ? To innyfilm można nazwać "zmaniupulowanym przez fanów barcy".
A Alvesa to ja nie porównują na podstawie jednej akcji, tylko wielu. To jego przewracanie się, aktorzenie. Te ręce ZAWSZE lecące w kierunku twarzy, jakby go ktoś po ryju zdzielił.
A poza tym co to za argument "zmanipulowany film przez fanów realu" ? To innyfilm można nazwać "zmaniupulowanym przez fanów barcy".
Ehe, jakby takie same prowokacje nie padaly co chwila na wiekszosci boisk. Ale wygodniej napisac "zostal sprokowowany" niz przyznac, ze zachowal sie jak idiota
http://www.youtube.com/watch?v=-Ic9vhKe ... r_embedded
Pierwszy to materac, pozostale dwa to pewnie wredne prowokacje. Jest tego wiecej.
Alves dive'uje, zgoda. Nawet wiecej niz wypada, zgoda. Siara. Ale trudno go zaliczyc do czolowki w tej zabawie CR przypadkiem nie jest synonimem nurkowania?
Zanim walniesz cos rownie glupiego, jak "zmanipulowany przez fanow barcy" to zainteresuj sie tematem - juz wycieklo, ze pierwszy pokaz zmanipulowanego nagrania byl w madryckiej telewizji wspierajacej real, a czyste nagrania filmu klatka po klatce potwierdzaja, ze byl kontakt, slychac nawet wyraznie dzwiek uderzenia.
Nastepnym razem sprawdz to, o czym piszesz, tak w przypadku Zidane, jak i tej sytuacji, ladnie prosze, zamiast automatycznie ustawiac sie kontra
http://www.youtube.com/watch?v=-Ic9vhKe ... r_embedded
Pierwszy to materac, pozostale dwa to pewnie wredne prowokacje. Jest tego wiecej.
Alves dive'uje, zgoda. Nawet wiecej niz wypada, zgoda. Siara. Ale trudno go zaliczyc do czolowki w tej zabawie CR przypadkiem nie jest synonimem nurkowania?
Zanim walniesz cos rownie glupiego, jak "zmanipulowany przez fanow barcy" to zainteresuj sie tematem - juz wycieklo, ze pierwszy pokaz zmanipulowanego nagrania byl w madryckiej telewizji wspierajacej real, a czyste nagrania filmu klatka po klatce potwierdzaja, ze byl kontakt, slychac nawet wyraznie dzwiek uderzenia.
Nastepnym razem sprawdz to, o czym piszesz, tak w przypadku Zidane, jak i tej sytuacji, ladnie prosze, zamiast automatycznie ustawiac sie kontra
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Madrycka telewizja nie pierwszy raz manipuluje obrazem, żeby coś udowodnić. Głośna była sprawa wycięcia piłkarza z obrazu żeby udowodnić, że był spalony - jakiś czas temu. Ale to nie ma z piłką nic wspólnego. CR to dużo lepszy nurek od Dani Alvesa. Poza tym Barca to najczęściej faulowany zespół świata chyba obecnie. Skoro nie odwzajemniają się tym samym próbują jakoś się przed tym bronić - nie ganię ich za to zupełnie, lepsze to, niż na chamstwo odpowiadać chamstwem...
Wracając do Messiego - tylko ktoś baardzo rzadko oglądający mecze Barcy może napisać, że Messi jest przereklamowany - ten człowiek z gwiazdorstwem ma tyle wspólnego, co Rasiak z techniką piłkarską . W każdym meczu Barcy zagrywa wielokrotnie takie piłki, jakich nikt nie jest w stanie wymyślić a co dopiero zagrać. on to robi z łatwością, niezależnie od przeciwnika. To jest po prostu nieprawdopodobne, jak łatwo przychodzi to temu graczowi. oglądam Barcę co tydzień głównie z jego powodu. Nie powinno się stawiać go w jednym szeregu z innymi piłkarzami, bo to nadużycie. Jest fenomenem piłkarskim samym w sobie...
PS. Oj, źle się dzieje w Wiśle Kraków... 0:1 z Górnikiem u siebie...
Wracając do Messiego - tylko ktoś baardzo rzadko oglądający mecze Barcy może napisać, że Messi jest przereklamowany - ten człowiek z gwiazdorstwem ma tyle wspólnego, co Rasiak z techniką piłkarską . W każdym meczu Barcy zagrywa wielokrotnie takie piłki, jakich nikt nie jest w stanie wymyślić a co dopiero zagrać. on to robi z łatwością, niezależnie od przeciwnika. To jest po prostu nieprawdopodobne, jak łatwo przychodzi to temu graczowi. oglądam Barcę co tydzień głównie z jego powodu. Nie powinno się stawiać go w jednym szeregu z innymi piłkarzami, bo to nadużycie. Jest fenomenem piłkarskim samym w sobie...
PS. Oj, źle się dzieje w Wiśle Kraków... 0:1 z Górnikiem u siebie...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jeśli true to HOSANNA