KRAKOWSKA LIGA BATTLA - 1.11.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: KRAKOWSKA LIGA BATTLA - 1.11.2011

Post autor: Andrzej »

Ja od początku mówiłem, ze brakuje sporo uściśleń.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Uściślenia są dla słabych :mrgreen:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Dibo Ty to sie ciesz ześ w innej grupie i nie moge Cię dorwac, za takie stwierdzenie to by tylko wióra poleciały...

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

A bo wy zawsze jakies niedociągnięcia szukacie i przejebane akcje odstawiacie i potem sa problemy. :mrgreen: :mrgreen:
Scenariusze nie mogą być losowane bo to dopiero ssie pałę.
Fakt faktem watchtower to jest niedopatrzenie z mojej strony dlatego dochodzę do wniosku że banuję te scenariusz od teraz. Inne scenariusze są ok wiec można śmiało na nie grac.

A jeśli chodzi o wyniki typu 11-9 to mówiłem na początku ta liga będzie brutalna wiec albo wygrywasz albo nie.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Zasady były jasne i kalrowne zostawiliśmy nam/wam pole do działania, jedni lubią uściślenia inni wolą grać na żywioł.

Jeżeli przeciwnik Bretoński wybrał watchtower to następnym razem Bretończyk wybierze Blood & Glory i ograniczenie do max 20 modeli w oddziale, bo ma do tego prawo.

Przeciwnik Imperium albo dwarfów wybierze meeting engagement, gdzie dostanie oklep to potem defensorzy wybiorą sobie coś wygodnego dla nich np wspomniane battle for pass.
Taka była idea, format i scenariusz wybiera ktoś pod siebie, właśnie po to żeby mu było łatwiej wygrać. Znacie scenariusze wcześniej i ustawiacie rozpiski pod to właśnie.

Dlatego właśnie drogi Fluffy, napisałem że uściślenia są dla słabych :wink:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

No to ja już Was nie rozumiem. Z jednej strony mówicie, że ma być brutalniej, że o to chodzi żeby wybierać scenariusz pod siebie, Dibo nawet podaje przykład z watchtowerem nawet. A z drugiej w trakcie trwania turnieju następuje zmiana zasad - ban na watchtower :P
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

nie czepiaj się szczegółów...dibo podaje przykłady a ja konkrety :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

właściwie brak ograniczeń to trochę przegięcie bo co stanie na przeszkodzie aby kazać grać imperium czy krasiom bez maszyn??? Undeadowi wydawało się ,że jesteśmy ludźmi rozsądnymi którzy się między sobą dogadają a tymczasem ZONK.
Proponuje :
a)określić kilka scenariuszy i ściśle je określić - następnie ustalić zasadę ,że tylko wśród nich można wybierać.
b) pozostawić dowolność wyboru pod warunkiem ,że na dany scenariusz muszą zgodzić się obaj gracze.Jeśli nie dojdą sami do porozumienia w określonym czasie scenariusz wybierze im sędzia.

Ligę niestety trzeba będzie rozegrać od nowa.... Nie wydaje mi się ,żeby w obecnej sytuacji dało się dokończyć to co jest , bo część ludzi czuje się oszukana - zresztą słusznie :) Padli ofiarą SYSTEMU :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Dobra może rzeczywiście nie wyraziłem sie jasno, chodziło mi że jeżeli gracz wybierający chamski i ewidentnie wrogi scenariusz i dziwne ograniczenia to potem ma sie prawo rewanżu.
Wiadomo ze nie robimy sobie nawzajem świństw, wybranie watchtower przeciwko Brecie jest mało koleżeńskie i argument -wybrałem bo miałem prawo jest mega słaby a osoba która ucieka sie do takich rzeczy jest parówą.(sory Górken - noł ofens)
Nie jestem zwolennikiem banowania scenariuszy bo np: watachtower dla 2 armii opartych na piechocie nie tworzy przegięć. To nie jest turniej gdzie wtachtower czy inny scenariusz wypacza wynik bo ustawiasz sie pod konkretne zasady na tą 1 bitwe.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Dibo co ty w ogóle gadasz - Górken jest parówą bo wykorzystał lukę po to aby wygrać??? Moim zdaniem chwałą mu ,że to wymyślił. Uznał to jako element gry i go rozegrał tak aby wygrać. Też bym tak zrobił ale okazałem się zbyt głupi :mrgreen: ... Wina jest ewidentnie po stronie regulaminu a nie poszczególnych osób.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Tak właśnie ! Napisałem dokładnie tak jak to odebrałeś :D dla ciebie takie zachowanie jest to oczywiste i godne pochwały a dla mnie naganne. Nie będziemy (mam nadzieje) w regulaminie banować takich rzeczy bo zaburzy całą idea swobody która przyświecała tej Lidze.

Jest jasno powiedziane "róbta co chceta" ale mi np do głowy nie przyszło że można tak przeginać pałę, regulamin regulaminem, no ale zasady fair play i koleżeństwa obowiązują chyba cały czas i wydaje mi się że nie trzeba tego zawierać w regulaminie ... prawda ?

No chyba że ktoś chce być świnią to proszę bardzo.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

nie nie nie - bycia świnia zabrania nasz wewnętrzny regulamin sklepu - SWINIE NIE SA KOSZER!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

2800, bez maszyn, kowadło jest maszyną i mozna grac ^^ W zamian krasie 2800 ograniczenie maksymlanej wartości punktowej oddziału/herosa do 200tu ; p Ciekawe podejście ^^

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Na VC, max 2 PD na fazę magii :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

PiotrB pisze:właściwie brak ograniczeń to trochę przegięcie bo co stanie na przeszkodzie aby kazać grać imperium czy krasiom bez maszyn??? Undeadowi wydawało się ,że jesteśmy ludźmi rozsądnymi którzy się między sobą dogadają a tymczasem ZONK.
Proponuje :
a)określić kilka scenariuszy i ściśle je określić - następnie ustalić zasadę ,że tylko wśród nich można wybierać.
b) pozostawić dowolność wyboru pod warunkiem ,że na dany scenariusz muszą zgodzić się obaj gracze.Jeśli nie dojdą sami do porozumienia w określonym czasie scenariusz wybierze im sędzia.

Ligę niestety trzeba będzie rozegrać od nowa.... Nie wydaje mi się ,żeby w obecnej sytuacji dało się dokończyć to co jest , bo część ludzi czuje się oszukana - zresztą słusznie :) Padli ofiarą SYSTEMU :mrgreen:
Zgadzam się
Początkowo myślałem, że ludzie zachowają troche umiaru i będą się ograniczać do scenariuszy/ograniczeń stosowanych na turniejach ale rzeczywistość jak to zwykle bywa okazała się odmienna.
Dibo podajesz przyklad ograniczenia oddziałów do 20. Spoko, to ja zrobie do 10. Grając bretka wogole mi to nie przeszkadza.
Jeśli wygrana ma zależeć od tego kto bardziej potnie ograniczeniami armie przeciwnika to spoko, możemy tak grać ale więcej w takiej lidze już raczej nie wezme udziału

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

nie no jakie znowu ograniczenia oddziałów itp
w regulaminie przeciez wyraznie jest napisane że mamy możliwość wyboru format oraz na 4 stronie jest dopisane że również scenariusza! nie widzialem nigdzie mozliwosci ograniczenia punktow itp. Jedyne ograniczenie jakie stosowalem ewentualnie podczas gry to 12 pd/dd na ture oraz euro jako te ogólno przyjęte, ale ograniczenie do 2 pd/ braku maszyn itp wtf!?

a co do ligi to proponowalbym nastepna zorganizowac juz w ten sposob ze mamy 2 formaty, ogolne ograniczenia, przymus battleline'a oraz rozpiski już z góry przygotowane wraz z magiami! (byłyby wrzucone na neta), potem dopiero losowanie grup itp
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Jak dalej tak to bedzie wygladac to obawiam sie ze następnej ligi moze nie byc.
Proponowałbym wykluczyc scenariusz "watchtower" z rozgrywek ligowych i rozegrac Wasze pairingi jeszcze raz (tam gdzie graliscie ten nieszczesny scenariusz)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

Lex retro non agit:<?
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Zaraz mnie szlak trafi.
Pomysł systemu dostaliśmy od chłopaków z innego klubu.U nich to zadziałało bez zarzutów i nie było żadnego problemu.
Ja nie wiem czy my gramy o 10000zł i złote majtki żeby wymyślać jak najbardziej chamskie zagrania żeby tylko najebać przeciwnikowi za wszelką cenę( o kurwa mam chaos wpierdolę go do domku przecież on gra bretonią i do tego sama kawaleria nie ma mnie czym złamać, na bank wygrałem co za debil z mojego przeciwnika...będę fajny i wygram tak lige i zgarnę nagrodę za 80 zł łłłłąaaaaaaaaaaaa jestem zajebisty)???? Czy gramy dla przyjemności i fair play (ja chce pokazać że jestem lepszym graczem na wyrównanych zasadach)

PiotrB pisze: Ligę niestety trzeba będzie rozegrać od nowa.... Nie wydaje mi się ,żeby w obecnej sytuacji dało się dokończyć to co jest , bo część ludzi czuje się oszukana - zresztą słusznie :) Padli ofiarą SYSTEMU :mrgreen:
Piotr NIE...nie będę zmieniał zasad bo garstka ludzi nie potrafi jak cywilizowany człowiek umówić się na bitwę.

Czy za wszelką cenę muszę siedzieć nad regulaminem i opisać wszystkie sytuacje których nie wolno??Czy może zachowamy się jak dorośli i normalnie ustawimy sobie bitwy, bo chyba każdy wie jakie jaki scenariusz jest chamski a jaki nie.

Bosze ludzie ogarnijcie się.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, o 19:55 przez Undead, łącznie zmieniany 1 raz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

lex retro non agit to taka fajna smieszna zasada która łądnie brzmi a przewaznie słuzy utrzymywaniu w mocy kanciarstw i wyszukanych luk ^^

ODPOWIEDZ