Najpotężniejszy monster

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RobiChaos666
"Nie jestem powergamerem"

Re: Najpotężniejszy monster

Post autor: RobiChaos666 »

Najlepsza jest Abominacja bez dwóch zdań odrodzenie jest wkórzające mam do tego monstera szacunek,Hydra też niczego sobie ale jest miękka z cannona na Hita schodzi góra 2 przy małym szczęściu ale na takie armie jak WoCh jest całkiem niezła czy nawet na VC

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

a co powiecie na K'daii destroyera ? 8)

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Panowie bo się nie orientuję,po czym abmka może wstać?
A co z arachnorok spider?Gra ktoś na nim?
Obrazek

Kreon

Post autor: Kreon »

Ale to ma być najpotężniejszy monster, czy nabardziej zyskowny w podliczeniu na punkty monster? Bo jak to pierwsze to emperor dragon raczej wszystko zje, ze statystykami po 9.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

I padnie od ataku głupiego giganta ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Kreon

cóż gigant dostaje zionięcie wpierw, później smoczek może mieć 4 poziomy jako mag ( według zasad ) wiec może go zdmuchnąć jeszcze wcześniej w tak bardzo bardzo nieprawdopodobnej sytuacji jak gigant. Zresztą rozwiń bo mimo tego wszystkiego nie wiem w jaki magiczny sposób gigant może powalić smoka z t 9 w 9 s 9 a 9 ale zawsze mogę czegoś nie wiedzieć.

Majestic
Falubaz

Wpierw to Gigant kulnie jaki atak zastosuje (zionięcie jest po inicjatywie, Emperor Dragon ma 1, Gigant 3). Na jedynce Smok rzuca na Ld czy nie ucieknie, 2-5 zdaje inicjatywę albo traci 2d6 woundów (nie tak trudno wyrzucić 9, naprawdę) na 6 smok dostaje ranę i nie atakuje w tej turze. I ta ścieżka zdrowia dla smoka za 650 punktów została zorganizowana przez giganta za 200 punktów ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Kreon

a przypadkiem testu na t sie nie robi tam jeszcze? Armour save nie ma to fakt. Ale MIMO to :-) wolalbym smoczka bo jedyne ten gigant jest zagrozeniem

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dojść gigantem do wali nie jest tak łatwo.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Co z dużym gigantem? Patrzcie SOM

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jeśli mówimy o normalnym battlu i stosunku cena/jakość, to bezapelacyjnie hydra
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
RobiChaos666

Post autor: RobiChaos666 »

Nie wypowiadam się na temat giganta jest losowy lepiej iść nim na oddział(z goblinów robi miazge) niż walić po innym monsterze jak np smok czy Arachnarok ale to moje zdanie

Kreon

Jednak smoczek bo zgodnie z nowszym podręcznikiem ( thamurkhan ) emperor dragon nie ma obniżonej o 2 inicjatywy a podniesioną o 2. Czyli będzie miał ją na poziomie 5 , Carmine dragon ma np 7. Ale skulltaker i tak jednym ciosem by zatłukł :P.

Andrzej
Pan Spamu

Ale o czym Ty teraz mówisz?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Majestic
Falubaz

W tym podręczniku z nowymi ChD jest Emperor Dragon z I5. Tak przynajmniej zrozumiałem.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

JEstescie kiepscy...

Bezapelacyjnie wygrywa duzy demon tzeentcha z 16 czarami nie macie jak go polozyc bo ma warda na 3+ i sobie lata :) biegaj hydra czy abomka :) a star dragona tez z jakiegos czaru sie zlozy :) no i jest monsterem zeby nie bylo :)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

JarekK mówisz o Kairosie... no gościu jest nie kiepski ale moim zdaniem największym zabijaką jest Exalted Bloodthirster z księgi Storm of Magic, ewentualnie Bubelos... smok Lorda Tamurkhana :twisted:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Kreon

Jest Carmine emperor dragon za 850 punktów ma takie oto staty:

m:8 ws:8 S:8 t:9 w:9 i:7 a:8 ld: 10

scaly skin na 2+ i 4 lvl mag z magią śmierci. DO tego ten jego "coroscading blast" jak strzał z armatki.

Bubelos jest bardzo wytrzymały, nie da się go zabić na "szybko" ale nie ma takiego pierdalnięcia no i nie lata :D

Andrzej
Pan Spamu

JarekK pisze:JEstescie kiepscy...

Bezapelacyjnie wygrywa duzy demon tzeentcha z 16 czarami nie macie jak go polozyc bo ma warda na 3+ i sobie lata :) biegaj hydra czy abomka :) a star dragona tez z jakiegos czaru sie zlozy :) no i jest monsterem zeby nie bylo :)
Widzę, że nie rozumiesz pojęcia cena/jakość :wink:

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

ten pan zużywa wszystkie kostki magi :) naprawde jest wart więcej w punktach jako zajebistyniszczyciel wyszstkiego :)

na smoczura leci pocisk z metalu :) jestem w stanie wygrać z każdym przeciwnikiem :)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

ODPOWIEDZ