Sprzymierzeńcy w armii

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Sprzymierzeńcy w armii

Post autor: Shin Ryu »

Czy są jakieś oficjalne (domowe?) zasady dotyczące sprzymierzeńców w armii? Chodzi o to czy mogę dać do mojej armii Krasnoludów np. tylko dwóch bohaterów z różnych armii (bez dodatkowych oddziałów). Przykładowo dwóch różnych magów np. mag imperialny i mag elficki?
Z jakiej puli punktów by się ich wykupowało (rzadkie jak kiedyś Dogs of War?). Kiedyś mi się obiło o uszy, że można wystawić bohatera sprzymierzeńca wraz z podległym mu oddziałem.
Proszę o pomoc bo pomimo że gram tylko "lajtowe" bitwy, to nie chciałbym kumpla robić w bambuko ;)
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zasady sojuszy opisane są w RB
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Oj to chyba strasznie coś ominąłem ;) :(
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Andrzej
Pan Spamu

Czytanie RB to fajna sprawa, jak się chce grać w batla :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Shin Ryu pisze:Oj to chyba strasznie coś ominąłem ;) :(
Aczkolwiek nie ma możliwości dołączenia samych herosów, jedynie osobną legalną armię (czyli zawierającą 4 jednostki, w tym generała i 25% corów)

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

dla uzupełnienia tematu warto wspomnieć o storm of magic i możliwości brania alliesów z armii wampirów, mumii i demonów - na nieco bardziej liberalnych zasadach niz te z podrecznika glownego. No i na sieci kraza pogloski o dodatku "fantasy contingents" - ale na tą chwilę trudno powiedziec cos pewnego na jego temat.

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Andrzej pisze:Czytanie RB to fajna sprawa, jak się chce grać w batla :wink:
Czytałem RB kilka razy, jednak akurat ten rozdział tylko przejrzałem przy pierwszym czytaniu, a póżniej już go nawet nie przeglądałem :oops:
gervaz pisze:dla uzupełnienia tematu warto wspomnieć o storm of magic i możliwości brania alliesów z armii wampirów, mumii i demonów - na nieco bardziej liberalnych zasadach niz te z podrecznika glownego.
Jakoś na dniach będzie okazja do kupienia tego podręcznika, więc myślę ze zasady zostaną sprawdzone i w bój pójdą dodatkowe oddziały i potwory :)
gervaz pisze:No i na sieci kraza pogloski o dodatku "fantasy contingents" - ale na tą chwilę trudno powiedziec cos pewnego na jego temat.
Bardzo ciekawa sprawa czekam z niecierpliwością na więcej informacji :)

Swoją drogą (i pewnie już temat oklepany) to szkoda że zrezygnowali z Dogs of War :(
Oddziały idealne na sprzymierzeńców, no i ta różnorodność...

P.S. Kumpel zgodził się bym mógł z rarów wystawić oddział Ogrów, więc jest git ;)
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Andrzej
Pan Spamu

Na domowych bitwach możecie sobie grać jak chcecie, o to przecież właśnie chodzi w tej grze :)

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Shin Ryu - część plotek o Fantasy Contingents dotyczy własnie powrotu Tilei. Polecam zapoznać się z nimi...

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

ja tam bym się nie obraził jak by Kislev wrócił z zsyłki 8)

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

polecam lekture tego watku:

http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=323698

to stad pochodza plotki i zyczenia nt dodatku contingents

ODPOWIEDZ