8 edycja- pytania 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Re: 8 edycja- pytania 2

Post autor: Byro »

Ślepok ze mnie, a jeszcze zacząłem czytać ten ustęp erraty, zaczęło się od tego, że nie musi środek być w miejscu i pomyślałem coś w deseń "e, to o tym nie zachowaniu środka" i szukałem dalej :P a odpowiedź była faktycznie tutaj:)
Z innej beki, po co uściślenie w takim razie?

@Thain - a może właśnie powinieneś poczytać cały wątek zamiast dawać niepotrzebnego posta, skoro odpowiedź podał Morsereg wyżej/
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Czasami jak zaczynam czytać kminy dotyczące zasad bierze mnie rezygnacja. Nie wiem czy to ludzie inni czy to 8ed, ale tu odchodzą jakieś Dantejskie Sceny.

Awatar użytkownika
Lethorin
Wałkarz

Post autor: Lethorin »

czy czar rzucony z bound spell'a ma właściwości specjalne domeny, którą reprezentuje?

na przykład czy po rzuceniu fireballa z bound spela z common items, każdy następny czar ognia wchodzi w atakowaną jednostkę +3 do Casta?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

tak
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Thain pisze:Czasami jak zaczynam czytać kminy dotyczące zasad bierze mnie rezygnacja. Nie wiem czy to ludzie inni czy to 8ed, ale tu odchodzą jakieś Dantejskie Sceny.
nie to po prostu świeża krew zalogowała się na forum i myśli, że zwojuje coś więcej niż wszyscy wcześniej 8) wszystkiego trzeba się nauczyć powolutku
Lethorin pisze:czy czar rzucony z bound spell'a ma właściwości specjalne domeny, którą reprezentuje?
na przykład czy po rzuceniu fireballa z bound spela z common items, każdy następny czar ognia wchodzi w atakowaną jednostkę +3 do Casta?
o dziwo FAQ GW do VC nie pozwala na recast - Vanhells Danse Macabre z Book of Arkhan :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Bo re-cast ( zupełnie nieuzasadniony IMHO ) nie jest atrybutem lora ( bo takowego wampy w swojej magii po prostu nie mają, jak zresztą każdy lore armijny z booka nie wydanego w 8ed. ), tylko zasadą specjalną.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

rzut na fear jest przed czy po rzuceniu pojedynków? Powiedzmy że mam herosa z fearem który odmawia pojedynku i sie cofa, czy przeciwnik musi zdawać LD?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Wygląda to na kolejną sytuację z cyklu "decyduje gracz, którego tura jest".
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Byro pisze:Wygląda to na kolejną sytuację z cyklu "decyduje gracz, którego tura jest".
+1

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

pytanie z cyklu nie mam rulebooka pod ręką a chciałbym wiedzieć:

jakie dokładnie są zasady w scenariuszu battle for the pass?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

rozstawiasz się w poprzek, 12" od srodka na zmianę, cała reszta normalnie.
Zasady specjalne:
dłuższe krawędzie są terenem nieprzebytym, jednostki normalnie moga uciekać. Inne jednostki (nawet posiłki) oprócz lataczy/eteryków nie moga wchodzić z dłuższej krawędzi.
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

jak w tym scenariuszu wygladaja minerzy? :D
moga wykopac sie z dluzszej krawedzi czy nie?

w koncu bitwa jest rozgrywana w waskim przejsciu gdzie z dwoch stron sa wysokie gory. normalne by bylo, ze minerzy moga sie wykopac.
(to takie fluffowe pierdzenie :P )

a na serio.
nie ma napisane, ze minerzy to reinforcements czy ambushers. jest tylko notka, ze jak wychodza to zachowuja sie jak jednostka ktora powraca na stol.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ale sa inna jednostka. Nie moga wyjsc z dlugiej krawedzi to nie moga

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Czy jednoska która oblala głupotę może zbliżyć sie do oddziału na mniej niż jeden cal żeby przejść obok niego?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Jeżeli skończy ten ruch 1" apart to chyba tak.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Thain pisze:chyba
Bardzo lubię jak w kwestii zadad ludzie piszą chyba i może... to takie pomocne wiedzieć co myślą;p

co do pytania to NIE
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Zmienia coś fakt, ze oddział do którego sie zbliża jest w kombacie? Zatrzymuje sie gdy zbliża sie na 1 cal, nawet gdy oddział jest z boku/po skosie i nigdy by go nie dotknął?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

nope, nic nie zmienia.
zmienil by fakt jesli jednostka by szarzowala.
tylko w czasie szarzy mozna byc blizej przeciwnika niz jeden cal.
natomiast oblany test na glupote nie jest szarza. trzeba sie zatrzymac 1".
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jak się ma czar Savage beast of Horrors(+3 do S i A) do ilości strzałów z bow of Loren (który według opisu bierze ilość strzałów z profilu) – czyli co to jest profil i pytanie czy czary/itemy/runy go zmieniają?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Zablokowany