Problemy początkującego

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Re: Problemy początkującego

Post autor: M.T. »

vfn pisze: 7. z pocisków tzeentcha tylko gift of chaos można rzucać horrorami gdy są już w combacie?
8. W wyniku strat horrory mogą stracić lvl to wiem :) Czyli automatycznie tracą też czar przypisany do straconego lvl?
Z góry dzięki :)
7. Tak. Dlatego że Gift of Chaos nie jest pociskiem. :P
8. Na początku magii patrzysz ile jest Horrorów w oddziale. Z tego wynika, jakie mają czary.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

nie ma za bardzo tu działu o zastosowaniu jednostek a mam takie pytanie do demonicznych władców legionów :)

jak wam się sprawdzają FleshHoundy w 8ed. ? :roll:

szczerze mniej używaną jednostka niż nurlingi, teraz grałem na 2x 5x FH, ale jakoś tego nie widziałem za bardzo, troszkę chyba za drogie jak na to co robią, grałem też na pojedynczych 8x FH to nawet dawało radę ale też nie na to co oczekiwałem, szczególnie że dostają w pysk Tstompy i stompy :?

jak to bywało u was?

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

BArdzo fajna jednostak która przyciąga strzały (patrz 7 ed efekt psychologiczny)

jak się nią dobrze gra to nawet gienia na orle zabiec (to nie jest bład, pasiak coś wie na ten temat) potrafia :)

jednostka fajna bo sporo ataków ma i fajnie trzyma klocki z małym WS i S takie lepsze i droższe furie :)

przynajmniej ta tak nimi grałem
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja jak z nimi gram to naet do nich nie strzelam, tylko przyjmuje na łuczników i zabijam w CC :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Andrzej pisze:Ja jak z nimi gram to naet do nich nie strzelam, tylko przyjmuje na łuczników i zabijam w CC :D
Brawo Andrzej, nic dziwnego, że tak zajebiście grasz w batla! Wbijasz im całe 1,(6) rany (jeśli zdasz fear), a one tobie 5,(5) rany.

Krzysiek daj mu tu bana plz.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Hehehe

Andrzej
Pan Spamu

Sam sobie daj bana :D A Twój post wychwa też cholernie merytoryczny :D

Wiesz Lidder, ostatnio (tak od dwóch lat) jest moda na wystawianie łuków w oddziałach 25+ Ja wiem, że nie grasz dużo turniejowo, ale mimo wszystko można zauważyć. Tak więc vs 5 piesków, ja wbijam im 5,3 rany, one mi 3,36 rany. Szereg, sztandar i nara :D (a nie policzyłem S&S)

I owszem, takie łuki kosztują dużo więcej niż pieski. Ale pokazuje to, że dla piesków nie ma w 8 edycji zastosowania, bo piechota chodzi w wielkich klocach i nawet zaszarżowana od boku ustoi na steadfaście, obróci się i zmieli je i tak.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wybacz Andrzeju, ale jak chcesz z 12 ataków zadać 5,3 rany? No chyba, że wystawiasz łuki taktycznie w formacji 5x5. Zapewne zmieniłeś taktykę od czasu kiedy wyruchałem Cię jak małe dziecko 20:0?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

25 łuczników od boku zadaje 1 ranę z 3 styka się 4 pieski jest to 8A zadaje Tobie 5ran, masz ranę szereg i szmatę, przegrywasz misiaku, potem z 10 A zadajesz 3 rany a on też trzy, przegrywa o szmatę, i tak dalej aż Cie zjadają i Twoje 300pk. zostaje zjedzone przez 175 :twisted:

TH zostawmy z boku bo widzę że nie jest Twoją dobrą stroną Andrzeju :wink:

ps.:
Lidder pisze:
Andrzej pisze:Ja jak z nimi gram to naet do nich nie strzelam, tylko przyjmuje na łuczników i zabijam w CC :D
Brawo Andrzej, nic dziwnego, że tak zajebiście grasz w batla! Wbijasz im całe 1,(6) rany (jeśli zdasz fear), a one tobie 5,(5) rany.

Krzysiek daj mu tu bana plz.
+ 8)

Andrzej
Pan Spamu

Lidder, jak lubisz ruchać małe dzieci, to zachowaj to prosze dla siebie, nie jestem zainteresowany tego typu informacjami :D

Nie wiem w jaką gre grasz, ale w battlu do 5 psów dostawia się 8 łuczników, co daje 16 ataków+5 za horde, łącznie 21. Dalej już sobie sam policz, jestem pewien, że dasz radę :D

Khumanor pisze:25 łuczników od boku zadaje 1 ranę z 3 styka się 4 pieski jest to 8A zadaje Tobie 5ran, masz ranę szereg i szmatę, przegrywasz misiaku, potem z 10 A zadajesz 3 rany a on też trzy, przegrywa o szmatę, i tak dalej aż Cie zjadają i Twoje 300pk. zostaje zjedzone przez 175 :twisted:
Hmm, niby dlaczego 10A? Ja tu widzę 16, do 5 psów styka się 8 modeli :roll:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Andrzej pisze:Nie wiem w jaką gre grasz, ale w battlu do 5 psów dostawia się 8 łuczników, co daje 16 ataków+5 za horde, łącznie 21. Dalej już sobie sam policz, jestem pewien, że dasz radę :D
zależy jakiego reforam robisz :lol2:

ale jak uważasz że im więcej tym lepiej to pewnie tak jest :lol2:

Andrzej
Pan Spamu

Sry Khumanor, ale kolejny raz nie zrozumiałem Twojego posta, nie ogarniam Twoich skrótów myślowych :D

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Andrzej pisze:Lidder, jak lubisz ruchać małe dzieci, to zachowaj to prosze dla siebie
Nie napisałem, że to lubię. Ciężko lubić coś, gdzie druga osoba Ci płacze. Żałuję, że tak musiałeś się poczuć, tyle.

3,5 rany Andrzeju jak już, to wciąż o jedną mniej niż ja, pamiętaj, że szarżowałem od frontu bo byłem łaskawy.

Andrzej
Pan Spamu

OK, niech Ci będzie, FH sa zajebiste, na następnym masterze widzę w Twojej rozpie 2x5 :D

To miło, że żałujesz, naprawdę. Doceniam to.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Andrzej pisze:Sry Khumanor, ale kolejny raz nie zrozumiałem Twojego posta, nie ogarniam Twoich skrótów myślowych :D
nie ten level ;)
Andrzej pisze:OK, niech Ci będzie, FH sa zajebiste, na następnym masterze widzę w Twojej rozpie 2x5 :D
no właśnie je testuję i się zastawiam bo mam dwie alternatywy na te pkt. :)

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

A mi się FH sprawdzają. Wystawiam zazwyczaj 1x6. Dobre do flankowania. Ostatnio zaatakowały od flanki klocek temple guardow i zjadły prawie cały :D

Beast of nurgle też mi się sprawdza do blokowania przeciwnika. Na razie gram na pojedynczym robaku ale planuję spróbować 1x2 :) W tej samej bitwie robak przetrzymał stegadona przez 3 tury :D

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Jak będziecie karmić swoje pieski karmą Chapi to będą mieć błyszczącą sierść , pachnącą kupkę i w ogóle będą jeszcze lepsze niż są ;]

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

tak też myślałem by zgłodniałe nie puszczać je na pole bitwy :wink:

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Nie no to podstawa jest przecież ;]

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

wiesz kierowałem się zasadą im głodniejsze tym wścieklejsze ;)

ODPOWIEDZ