Moja mała analiza w kontekscie wiekszosci rozpisek (tj. duzi Ironi i jakies pomoce w stylu snajperzy i mournfangi)
Lore of Death
chyba najsłabsza dla nas domena, bo czary w wiekszosci działaja na takim zasiegu, kiedy chcemy juz szarzowac, megaprzydatne jest obnizanie LD w kontekscie feara i brejka (nawet na stubbornie) ale ja jakos nie widze potencjału na reszte. szczegolnie ze nawet słoneczko ma wieksze ryzyko skrzywdzenia nas niz wroga. Jezeli ktos grał na tej domenie niech sie wypowie ja jej daje 5/10
Lore of Beast
Poczatkowo myslałem ze bede grał na tym, bo ma fajna 0 a i włocznia sie przydaje, ale potem zdałem sobie sprawe ze jest duze ryzyko wylosowania gównianych czarów (np srednio widze 6, pocisk jest załosny itp) Drugi kmin to wzięcie go dla małego dla sygnatury ale wtedy mam blokade lordem na inne domeny i to w zasadzie eliminuje dla mnie beast 5/10
Lore of The Maw
No i tutaj mam najwiekszy problem. Czary sa zajebiste i wchodza na małym castingu, plus nawet fajny atrybut, szczególnie jak sie rzuca z +5 do casta

Lore of Heavens
Poczatkowo nie miałem do niej przekonania, bo nie ma pierdolniecia, ale teraz po paru testach przekonuje sie do niej baaardzo. Teoretycznie, nawet przy najgorszym rzucie (1,2,3,4) mamy choc 1 czar ofensywny i to z fajna siła. 5 i 6 sa rewelacyjne, szczegolnie na defensy które nas srednio ciesza. 0 w gruncie rzeczy tez jest sympatyczna bo obnizamy Ld i mininalizujemy straty z duzych łuków, ew probujemy wyłaczyc jakas katapulte. Generalnie nie widze jakiegos megasłabego czaru tutaj (no srednia jest odpychaczka, ale jak nam sie nie uda szarza to potem rywalowi moze tych D3+1 cali zabraknac

Ja stawiam teraz na hevena plus mały z mawem (albo uda sie rzucc regenke,tafa albo bierzemy bezpieczna sygnature) zobaczymy jak sie sprawdzi turniejowo, bo na razie grałem nim tylko towarzysko. A Wam co sie spisuje?