Rozpiski
Re: Rozpiski
Chomik:
Rozumiem, ze nie masz jak pozyczyc trebkow/organizator nie pozwoli ci ich sproksowac wiec nie powtarzam juz z uporem maniaka ze to podstawa
Imo jesli juz musisz miec lorda na te pkt to niech bedzie koksem przy ktorym Robert Brunejka to mieka faja Virtue of Purity to cienka opcja przeciwko lekkiemu strzelaniu powinienes miec jak najlepszy asv z przerzutem i styka.
Zmienilbym ilosc kotrow w oddzialach. I tak pewnie bsb bedzie w duzej lancy wiec Gleaming Pendant bez sensu bo 2x nie mozesz przerzucac nie udanego rzutu
Masz rozpe na 1203pkt a chyba gracie na 1200?
BoB:
- olalbym Mantle of Damsel Elena na lordzie a zamiast tego wrzucilbym mieczyk z asfem.
- magiczne szmaty na lancach by sie przydaly, np dyscyplina i cos jeszcze
- wywalilbym yeomenow i relikwie sa ciekawsze rzeczy za oszczedzone pkt.
Rozumiem, ze nie masz jak pozyczyc trebkow/organizator nie pozwoli ci ich sproksowac wiec nie powtarzam juz z uporem maniaka ze to podstawa
Imo jesli juz musisz miec lorda na te pkt to niech bedzie koksem przy ktorym Robert Brunejka to mieka faja Virtue of Purity to cienka opcja przeciwko lekkiemu strzelaniu powinienes miec jak najlepszy asv z przerzutem i styka.
Zmienilbym ilosc kotrow w oddzialach. I tak pewnie bsb bedzie w duzej lancy wiec Gleaming Pendant bez sensu bo 2x nie mozesz przerzucac nie udanego rzutu
Masz rozpe na 1203pkt a chyba gracie na 1200?
BoB:
- olalbym Mantle of Damsel Elena na lordzie a zamiast tego wrzucilbym mieczyk z asfem.
- magiczne szmaty na lancach by sie przydaly, np dyscyplina i cos jeszcze
- wywalilbym yeomenow i relikwie sa ciekawsze rzeczy za oszczedzone pkt.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Yomenami można odginać, a pilgrimi bo gdzieś mała damselka musi być, nie wiem co innego za te punkty...
A jak bym zmieniał mieczyk to nie wiem czy nie lepiej +1A i +1S za każdego wrogiego herosa z którym się styka
A jak bym zmieniał mieczyk to nie wiem czy nie lepiej +1A i +1S za każdego wrogiego herosa z którym się styka
W pielgrzymach to ona najbezpieczniejsza nie bedzie a w srodku lancy juz duzo przytulniej
Imo pegazami tez mozesz cos odgiac i nie zejda tak szybko oraz powalczyc moga. W lublinie na 2k 2x3 pegazy z muzykiem mi styknely i jakos nie potrzebowalem jołmenow
Gosciu na pegazie ma wbic jak najszybciej te kb i pozamiatac, postraszyc jakies hydry abomki i inny badziew ktory inaczej bedzie ciezko ogarnac. Ja bym wolal miec przerzuty nietrafien aby miec wieksza szanse na kb
Imo pegazami tez mozesz cos odgiac i nie zejda tak szybko oraz powalczyc moga. W lublinie na 2k 2x3 pegazy z muzykiem mi styknely i jakos nie potrzebowalem jołmenow
Gosciu na pegazie ma wbic jak najszybciej te kb i pozamiatac, postraszyc jakies hydry abomki i inny badziew ktory inaczej bedzie ciezko ogarnac. Ja bym wolal miec przerzuty nietrafien aby miec wieksza szanse na kb
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
A tak przy okazji jaki jest limit maszyn na ETC? można dajmy na to 3 treby wziąć?
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
OK poprawiłem na:
i mam jeszcze 26pkt... Te 3 specjale mnie skusiły
Bretonnian Lord AS 2+ z przerzutem 263
General;
Virtue of Heroism
Gromril Great Helm
Sword of Swift Slaying
Dragonbane Gem
Royal Pegasus
Prophetess of the Lady AS 6+ 230
Magic Level 3; Lore of Life
Dispel Scroll
Warhorse
Paladin - Battle Standard Bearer AS 1+ z przerzutem 140
Dawnstone
Enchanted Shield
Gauntlet of the Duel
Warhorse
Damsel of the Lady AS 6+ 120
Magic Level 1; Lore of Beast
The Silver Mirror
Warhorse
10 Knights of the Realm AS 2+ 264 tutaj wejdą bsb i mała damselka
Standard; Musician;
11 Knights of the Realm AS 2+ 288 tutaj wejdzie duża czarodziejka
Standard; Musician;
3 Pegasus Knights AS 3+ 175
Musician;
Musician;
Musician;
Field Trebuchet 90
Field Trebuchet 90
i mam jeszcze 26pkt... Te 3 specjale mnie skusiły
Bretonnian Lord AS 2+ z przerzutem 263
General;
Virtue of Heroism
Gromril Great Helm
Sword of Swift Slaying
Dragonbane Gem
Royal Pegasus
Prophetess of the Lady AS 6+ 230
Magic Level 3; Lore of Life
Dispel Scroll
Warhorse
Paladin - Battle Standard Bearer AS 1+ z przerzutem 140
Dawnstone
Enchanted Shield
Gauntlet of the Duel
Warhorse
Damsel of the Lady AS 6+ 120
Magic Level 1; Lore of Beast
The Silver Mirror
Warhorse
10 Knights of the Realm AS 2+ 264 tutaj wejdą bsb i mała damselka
Standard; Musician;
11 Knights of the Realm AS 2+ 288 tutaj wejdzie duża czarodziejka
Standard; Musician;
Musician;
Musician;
Musician;
Field Trebuchet 90
Field Trebuchet 90
Ostatnio zmieniony 27 lis 2011, o 23:21 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 4 razy.
Zamieniłbym silver mirror na scrolla i wsadził na lordzie dragonbane gem oraz na bsb gautlet of the duel. Na dużej magiczce wolałbym heaven a na małej beast(zerówka syci)
Poza tym ok.
p.s. Osobiście bylbym za przycięciem lorda i wstawieniem na dużej magiczce 4lv. Szczerze wątpie czy na to przystaniesz, ale może da Ci to do myślenia.
Poza tym ok.
p.s. Osobiście bylbym za przycięciem lorda i wstawieniem na dużej magiczce 4lv. Szczerze wątpie czy na to przystaniesz, ale może da Ci to do myślenia.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Od kiedy można mieć 2 scrolle w armi? Zawsze myślałem że można mieć jednego (poza krasiami...)
Duża chyba zostanie z life, ta perspektywa uleczania co turę rycerzy i jednego wounda trebuszom lub herosom za free jest zbyt kusząca, a małej już zmieniłem na beast. Paladyn dostał gauntla a lord gema, naniosłem wszystkie zmiany Zostało jeszcze 11 pkt, jakieś pomysły?
zastanawiam się nad dwoma opcjami:
1 zamienić dragonbane gema na magic resistance 3 dla dużej damselki...
2 zamienić gauntlet na virtue of noble disdain
albo 1 i drugie
EDIT: sorry mój błąd, nie zaznaczyłem że duża ma na sobie DS już poprawione
EDIT 2: nie będe jednak tych 2 rzeczy zmieniał, po prostu dałem większym realmom Banner of Eternal Flame
Duża chyba zostanie z life, ta perspektywa uleczania co turę rycerzy i jednego wounda trebuszom lub herosom za free jest zbyt kusząca, a małej już zmieniłem na beast. Paladyn dostał gauntla a lord gema, naniosłem wszystkie zmiany Zostało jeszcze 11 pkt, jakieś pomysły?
zastanawiam się nad dwoma opcjami:
1 zamienić dragonbane gema na magic resistance 3 dla dużej damselki...
2 zamienić gauntlet na virtue of noble disdain
albo 1 i drugie
EDIT: sorry mój błąd, nie zaznaczyłem że duża ma na sobie DS już poprawione
EDIT 2: nie będe jednak tych 2 rzeczy zmieniał, po prostu dałem większym realmom Banner of Eternal Flame
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, o 07:07 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mozesz miec 2 takich samych przedmiotow a scroll i lusterko to 2 rozne przedmioty
Duza laska i tak daje mr2 i styka, zwlaszcza ze tych mm juz nie ma tyle co teraz a metal nie jest jakims wybitnie popularnym lorem
Ja mam troche inna kmine na bsb ale z dwojga wymienionych zostawilbym rekawice.
Duza laska i tak daje mr2 i styka, zwlaszcza ze tych mm juz nie ma tyle co teraz a metal nie jest jakims wybitnie popularnym lorem
Ja mam troche inna kmine na bsb ale z dwojga wymienionych zostawilbym rekawice.
chyba nie nadążasz za dyskusją bo armia na 1200 to innej osoby;]
poza tym na oko widać że to rozpa na 2k.
poza tym na oko widać że to rozpa na 2k.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
teraz jak tak patrzę to kusi żeby podmienić scrolla na level...
Nawet bardzoBoB's miniatures pisze:teraz jak tak patrzę to kusi żeby podmienić scrolla na level...
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
a mirror się az tak sprawdza że lepiej zamienic DSa?
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
IMO nie są potrzebne aż 2 scrolle, nie ma co ich wciskać na siłę. Ważniejszy jest 4lv. Mirror jak sa pkt mozna dać, ale jak trzeba ciąć to po prostu zamieniamy mirror na ds i gitara.vocal pisze:a mirror się az tak sprawdza że lepiej zamienic DSa?
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.