Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Przemcio masz generała z 7 Ld Ja chyba wole iść w sojuszu z kimś magującym a samemu mieć 2 Wargory, o ile przyjadę do Wrocławia.
Khuman - nie widziałem u Crusa rydwanów.
Khuman - nie widziałem u Crusa rydwanów.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
tak mówił coś Bałagan z którym grał ale może mu się pomyliło z moimi rozpami bo ja bez min 2 się nie ruszamDibo pisze:Khuman - nie widziałem u Crusa rydwanów.
nie wieżę w ten ambush z byt losowy, za mało taktycznyPrzemcio pisze:One są do ambusha:)
choć na duże pkt. ( 2600 ) zastanawiam się nad 40 gorów w ambushu, gorzej jak w 3 turze wypadnie 1
Przemcio@
jak na macki to mało i minosków...
a na stratka 7LD boli... sam kombinowałem jak tu zrobić by mieć 8 i się udało
w obu można dać demony z lightem albo lifem jak już wspomnialeś do tego w DoCh wsparcie BL i flamerów, na stratka podobnie, choć w Woch masz helupe fasty i knightów, przynajmniej ja bym dał coś takiego
Jaaaazda !!
1 Beastlord @ 399.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Brass Cleaver [30.0]
Ram Horn Helm [15.0]
Dawnstone [25.0]
Slug-Skin [30.0]
1 Razorgor Chariot @ [145.0] Pts
1 Wargor @ 311.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Sword of Battle [15.0]
Gnarled Hide [15.0]
Many-Limbed Foe [20.0]
1 Bray Shaman @ 135.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
10 Ungor Raiders @ 69.0 Pts
Short Bow; Musician; Champion;
1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts
1 Razorgor Chariot @ 145.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts
Total Army Cost: 1799.0
Rozpiska daje rade bardziej niż sie spodziewałem. Bestlord potrafi zabić 37 modeli w 3-4 tury i nabijać takiego CR że trwa w kombacie nawet skanapkowany. BSB ma potencjał o ile nie dostaje KB od Korsarzy (pieprzony kociołek). A szarża na 17 cali jest zupełnie do zrobienia
Co nie zmienia faktu że przegrałem 12:8 z DE... a miało być tak pięknie.
1 Beastlord @ 399.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Brass Cleaver [30.0]
Ram Horn Helm [15.0]
Dawnstone [25.0]
Slug-Skin [30.0]
1 Wargor @ 311.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Sword of Battle [15.0]
Gnarled Hide [15.0]
Many-Limbed Foe [20.0]
1 Bray Shaman @ 135.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
10 Ungor Raiders @ 69.0 Pts
Short Bow; Musician; Champion;
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts
Total Army Cost: 1799.0
Rozpiska daje rade bardziej niż sie spodziewałem. Bestlord potrafi zabić 37 modeli w 3-4 tury i nabijać takiego CR że trwa w kombacie nawet skanapkowany. BSB ma potencjał o ile nie dostaje KB od Korsarzy (pieprzony kociołek). A szarża na 17 cali jest zupełnie do zrobienia
Co nie zmienia faktu że przegrałem 12:8 z DE... a miało być tak pięknie.
Czcij Koze !!
Widzę że trochę ode mnie zgapiłeś.
Cieszę się, że daje radę.
Ja jak ostatnio grałem czymś podobnym to zaliczyłem faila. Rush się udał
RUSH!!!
Cieszę się, że daje radę.
Ja jak ostatnio grałem czymś podobnym to zaliczyłem faila. Rush się udał
RUSH!!!
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
- Jacek_Azael
- Masakrator
Zapomnij ! to jest dobra opcja na małe punkty na duże wychodzi to słabo. Shamanów nie wrzucaj na rydwany bo będą za drodzy w stosunku do możliwości i łatwo ich stracisz poza tym niewielu ich zmieścisz.
Jacek - Na WE jeszcze nie grałem ale to jest właśnie ta rozpiska o której myślałem.
Jacek - Na WE jeszcze nie grałem ale to jest właśnie ta rozpiska o której myślałem.
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
@ Dibo
bardzo ładna rozpiska, lord prze zacny choć złożył bym go nie co inaczej ( Brass Cleaver, Slug-Skin, +1I, potion of strengh, dragon helm ), lepszy w szczególności na HE i IM oraz cavalery, za to BSB bym zostawił jak jest
to co bym preferował : wywalić jeden core rydwan i pieski, dorzucić kolejnego razorgora, harpią scouta, i stone of spit na shamanie, i ungor więcej wejdzie
bardzo ładna rozpiska, lord prze zacny choć złożył bym go nie co inaczej ( Brass Cleaver, Slug-Skin, +1I, potion of strengh, dragon helm ), lepszy w szczególności na HE i IM oraz cavalery, za to BSB bym zostawił jak jest
to co bym preferował : wywalić jeden core rydwan i pieski, dorzucić kolejnego razorgora, harpią scouta, i stone of spit na shamanie, i ungor więcej wejdzie
bestie są zbyt rzadko spotykana armią by inny mogli się wypowiadać na jej temat, dlatego jak nawet są takie zamieszczane, a to bardzo bardzo rzadko, nikt za bardzo nie podejmuje dyskusjiwertyg pisze:Jak wyglądają topowe rozpiski turniejowe BoC?
W dziale z rozpiskami nie znalazłem ani jednej rozpiski bestii, dziwne.
Dlaczego tak jest? Sa aż tacy słabi, nudni rozpiskowo? Czy po prostu mało kto ich chce zbierać (ze względu na klimat?)Khumanor pisze:bestie są zbyt rzadko spotykana armią by inny mogli się wypowiadać na jej temat, dlatego jak nawet są takie zamieszczane, a to bardzo bardzo rzadko, nikt za bardzo nie podejmuje dyskusjiwertyg pisze:Jak wyglądają topowe rozpiski turniejowe BoC?
W dziale z rozpiskami nie znalazłem ani jednej rozpiski bestii, dziwne.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
Khuman - Nie można obcinać Corów bo są na styk, jakbym mógł wsadzić świnie to bym wsadził, to samo scout. Psy to była jedyna jednostka która miała tu sens i sie mieściła. Po co PoS i +1I ? I tak ma wysoką inicjatywę a elfy mają T3 więc siła 8 nic nie zmienia. Ważniejsza jest jego przeżywalność.
wertyg - Sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa. Ładnych parę lat temu kiedy Chaos był mieszany, klimaciarze mieli troszkę jednostek bestii, ale byli to przede wszystkim gracze obecnego Woch-u. Bestie same w sobie były totalnie słabą armią i praktycznie nikt nią nie grał poza ludźmi których tu widzisz, z czasem gracze którzy mieli resztki bestii grali ta armia ale zrezygnowali, ciągły oklep który sie ta armią zbierało - odebrał im wole walki.
Nadzieją na nowych graczy był nowy podręcznik, który niestety kompletnie pozbawił tą armie bestiowego klimatu (i nie chodzi tu o chaos i marki) a podręcznik w monecie kiedy wyszedł był najogólniej mówiąc średni, więc nowi gracze sie nie zwabili. Wiadomo że jak wychodzi nowy co najmniej solidny podręcznik to zjawiają sie PG którzy sie zarzekają że zawsze chcieli grać ta konkretną armią no aleee .... zamiast przyznać że kupują nową armie bo jest mocna. (patrz nowe Ogry)
Ku mojej uciesze takich graczy tu nie ma i nadal Bestiami graja tylko klimaciarze którym nie straszny niedopracowany podręcznik i poziom armii poniżej średniej.
wertyg - Sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa. Ładnych parę lat temu kiedy Chaos był mieszany, klimaciarze mieli troszkę jednostek bestii, ale byli to przede wszystkim gracze obecnego Woch-u. Bestie same w sobie były totalnie słabą armią i praktycznie nikt nią nie grał poza ludźmi których tu widzisz, z czasem gracze którzy mieli resztki bestii grali ta armia ale zrezygnowali, ciągły oklep który sie ta armią zbierało - odebrał im wole walki.
Nadzieją na nowych graczy był nowy podręcznik, który niestety kompletnie pozbawił tą armie bestiowego klimatu (i nie chodzi tu o chaos i marki) a podręcznik w monecie kiedy wyszedł był najogólniej mówiąc średni, więc nowi gracze sie nie zwabili. Wiadomo że jak wychodzi nowy co najmniej solidny podręcznik to zjawiają sie PG którzy sie zarzekają że zawsze chcieli grać ta konkretną armią no aleee .... zamiast przyznać że kupują nową armie bo jest mocna. (patrz nowe Ogry)
Ku mojej uciesze takich graczy tu nie ma i nadal Bestiami graja tylko klimaciarze którym nie straszny niedopracowany podręcznik i poziom armii poniżej średniej.
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
1. bestie w pewnym sensie odsunęli od chaosu, a może bardziej od wspaniałej czwórkiwertyg pisze:Dlaczego tak jest? Sa aż tacy słabi, nudni rozpiskowo? Czy po prostu mało kto ich chce zbierać (ze względu na klimat?)
2. podobno najsłabsza armia w WFB na ten moment, jeśli chodzi o PG, moim zdaniem tak jest
3. jeśli ktoś lubi flaff o " bezmyślnej " rozróbie, zahaczając o szamańskie olśnienia, to armia dla niego
ergo nie mam bladego pojęcia
ad. do mnie 6I daje to że HE nie mają re-rolla za ASF, a PoStrengh na hydry, treekiny, i takie tam tego podobne jednostki, nawet na adbominacjeDibo pisze:Khuman - Nie można obcinać Corów bo są na styk, jakbym mógł wsadzić świnie to bym wsadził, to samo scout. Psy to była jedyna jednostka która miała tu sens i sie mieściła. Po co PoS i +1I ? I tak ma wysoką inicjatywę a elfy mają T3 więc siła 8 nic nie zmienia. Ważniejsza jest jego przeżywalność.
do reszty :
+
Czyli co, na turniejach nawet nie ma szans sensownie pograć? Bo słyszałem że najsłabsze to są WE a BoC sa takie po prostu przeciętne, nie za słabe, nie za mocne.
A klimat tej armii mi się właśnie bardzo spodobał i nie wiem czemu piszesz Dibo że jest pozbawiony bestiowego klimatu.
A klimat tej armii mi się właśnie bardzo spodobał i nie wiem czemu piszesz Dibo że jest pozbawiony bestiowego klimatu.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
Bo mam porównanie do poprzedniego podręcznika który ociekał właśnie tym zwierzęcym klimatem, był mroczny i armia składała sie z rożnego rodzaju potworów i to było super, biegali jak stado zwierząt w skimishu mieli czasem głupie i czasem pogmatwane zasady które jednak były doskonale uzasadnione we fluffie. Ten aktualny podręcznik napisał koleś który ma siano zamiast mózgu odebrał tej armii całą dzikość, a oddzielenie od chaosu to osobna sprawa.
Każdy kto pisze że WE sa najsłabsza armia w batlu:
- nie wie co mówi,
- jest PG pamiętającym stare czasy gdy WE były samograjemi;
- jest wiecznie narzekającym malkontentem który powie że VC są "średnie"
Na moje oko WE są nawet lepsze niż nowe Orki o Bestiach nie wspominając. O WE to mógłbym tu pisać całą wieczność ale narzekanie to chyba domena elfów każdej maści, każdy z nas zna graczy np HE którzy twierdzą że ich armii jest poniżej średniej
A bestie sa poniżej przeciętnej pomimo nowego podręcznika, turniejowo jest bardzo ciężko i trzeba mieć sporo doświadczenia i duże ogranie żeby wykręcać wyniki (patrz Crusader), bo ta armia nie wybacza błędów.
- nie wie co mówi,
Na moje oko WE są nawet lepsze niż nowe Orki o Bestiach nie wspominając. O WE to mógłbym tu pisać całą wieczność ale narzekanie to chyba domena elfów każdej maści, każdy z nas zna graczy np HE którzy twierdzą że ich armii jest poniżej średniej
A bestie sa poniżej przeciętnej pomimo nowego podręcznika, turniejowo jest bardzo ciężko i trzeba mieć sporo doświadczenia i duże ogranie żeby wykręcać wyniki (patrz Crusader), bo ta armia nie wybacza błędów.
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
+ miliardDibo pisze:Bo mam porównanie do poprzedniego podręcznika który ociekał właśnie tym zwierzęcym klimatem, był mroczny i armia składała sie z rożnego rodzaju potworów i to było super, biegali jak stado zwierząt w skimishu mieli czasem głupie i czasem pogmatwane zasady które jednak były doskonale uzasadnione we fluffie. Ten aktualny podręcznik napisał koleś który ma siano zamiast mózgu odebrał tej armii całą dzikość, a oddzielenie od chaosu to osobna sprawa.
- nie wie co mówi,
też trueRasti pisze:Kiedyś bestie po prostu były bardziej chaosowe