Lizaki Trala
Re: Lizaki Trala
Ale z Ciebie pałer gejmer !
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
No może gdyby to wziąć pod pryzmat 7 edycji...
No panowie, to był pierwszy post tego (zapewne) młodego człowieka. Również całkowicie się z nim nie zgadzam, ale należy się mu przynajmniej wytłumaczenie. Każdy kiedyś zaczynał. Pozwolę sobie krótko wytłumaczyć, najwyżej np. Golonka coś uzupełni, w końcu należy do polskiej czołówki lizakowej.
pzdr!
Stosunkowo tanie, scautujące, super strzelające. Czego chcieć więcej? Nie raz i nie dwa widziałem, jak w początkowych turach nabruździły strasznie zdejmując maszynę, pojedynczego bohatera czy panikując oddziały flankujące.Tomi666 pisze:Osobiście sądze, że wystawianie kameleonów się nie opłaca...
Salki zawsze były lepsze, a na 8ed są już całkowicie 10 klas do przodu przed Razordonami. Na obecne klocki piechoty - tylko salki (a jak obniżysz T z magii to już wogóle cud, miód, kombinerki i zniszczenie.Tomi666 pisze:powinnieneś zmienić Salamandry na Razordony i wystawić min 3 gdyż są efektywniejsze od Salamandr (są wyjątki gdyż wszystko zależy od przeciwnej jednostki)
To prawda, że magia bywa zawodna, ale zdecydowanie nie jest to prawda, że nic nie da. To wychodzi w praniuTomi666 pisze:W dodatku trzeba pomysleć nad tym czy opłaca się wystawiać maga Skinka za tyle pkt...( I TAK NIC CI ON NIE DA ) XD
Albo 6 albo 0. 4 nie robią na żadnym przeciętnym klocku wrażenia.Tomi666 pisze:I dodaj odział 4 Kroxów....opłacają się jeśli zagrasz nimi z głową
czempion może przyjąć niewygodny czelendż, zablokować sporo ataków, które tylko po nim mogą polecieć etc.Tomi666 pisze:kończąc nie wykupuj dowódcy do tego oddziału bo to jest jeden atak wiecej a tracisz 12pkt, za to mózesz mieć jednego Saurusa więcej
Jedna 20tka za szybko spada. Ale rzeczywiście 2x20 już mozna brać zamiast 1x30, jak są pkt ofcTomi666 pisze: polecam tażke byś nie wystawiał 30 Saurusów w jednym oddziale a dwa/jeden oddział po 20
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Masz całkowitą rację Jagal. Zachowałem się jak szczeniak i za to przepraszam (to obecność tego trolla z ss tak na mnie wpływa ). Co do wartości merytorycznej przedstawionej w powyższym poście również masz całkowitą rację. Dodałbym jeszcze, że ważnym zadaniem dla Skinka Priesta jest trzymanie Cube of Darkness, dodatkowo w domenie Heaven wystepują czary, które są bardzo przydatne (jak choćby sygnaturka).
Pozdrawiam : Skruszony Golonka
Pozdrawiam : Skruszony Golonka
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Taki pomysł wpadł mi do mojego Łba co o tym myślicie ... co wywalić będę pierwszy raz na tą ed. grał T.G na 7ed sprawdzali się mi bardzo dobrze ale jak na razie nie jestem do nich przekonany . Proszę o to rozpa
Lord – 500p
Slann Mag-Kapłan – 275p
Domena życia
Zasady przedwiecznych – 150p
Sedno Tajemnic – 0p
Skupienie myśli – 50p
Obezwładniająca myśl – 50p
Kamienna Dusza – 50p
Przedmioty
Złożone Dłonie Przedwiecznych -45p
Boska Tablica ochrony – 30p
Bohaterowie
Saurus Weteran – 85p
Przedmioty
Lekka zbroja – 5p
tarcza – 3p
Płonące Ostrze Choteca – 20p
ziarno Odrodzenia – 10p
Eliksir Szybkości – 5p
Smoczy Hełm – 10p
Przedmioty 40p
Kostka Ciemności
Domena Nieba
dowódca – 12
muzyk – 6
chorąży – 12
= 390p
10xSkinki Harcownicy – 70p
Jednostki Specjalne
16x Świątynna Straż – 256p
Grupa dowodzenia – 35p
sztandar Wojny – 25p
2x Salamandry + jeden poganiacz – 160p
Lord – 500p
Slann Mag-Kapłan – 275p
Domena życia
Zasady przedwiecznych – 150p
Sedno Tajemnic – 0p
Skupienie myśli – 50p
Obezwładniająca myśl – 50p
Kamienna Dusza – 50p
Przedmioty
Złożone Dłonie Przedwiecznych -45p
Boska Tablica ochrony – 30p
Bohaterowie
Saurus Weteran – 85p
Przedmioty
Lekka zbroja – 5p
tarcza – 3p
Płonące Ostrze Choteca – 20p
ziarno Odrodzenia – 10p
Eliksir Szybkości – 5p
Smoczy Hełm – 10p
Przedmioty 40p
Kostka Ciemności
Domena Nieba
dowódca – 12
muzyk – 6
chorąży – 12
= 390p
Jednostki Specjalne
16x Świątynna Straż – 256p
Grupa dowodzenia – 35p
sztandar Wojny – 25p
2x Salamandry + jeden poganiacz – 160p
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, o 17:13 przez Tral, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez urazy, ale ręce opadają.
1) Po co Ci Cupped Hands, skoro Slann ma Lore of Life i Soul of Stone? Płacisz 95 punktów na ochronę przed miscastem, który Ci raczej nie grozi, jeśli grasz na Lore of Life.
2)Ziarno odrodzenia, aka Seed of Rebirth na bohaterze - weź to wy**b.
3)Kostka Ciemności kosztuje 40, a nie 50 punktów.
4)Saurusy z włóczniami to słaby pomysł, ale to już kwestia gustu - da się na tym grać.
5)2*1 Salamandra też jest słabym pomysłem, bo za łatwo oddaje punkty. Lepiej już połącz je w jeden oddział. Tak w ogóle to czemu nie weźmiesz do oporu Salamander?
6)Dlaczego Slann nie jest BSB?
Armia generalnie nie ma za grosz pie******ęcia. Nie masz czym zdobywać punktów. 1 kloc Saurusów ze średnio złożonym bohaterem + Dwellers Below szału nie robi. 16 TG to oddział, z którym musisz się obchodzić jak z jajkiem, więc do combatu raczej się nim nie będziesz pchał. Łukasz Golonka grał kiedyś na 16tce TG, ale miał wiele innych oddziałów, które zajmowały przeciwnika, a TG byli tylko supportem. Generalnie no... słabo.
1) Po co Ci Cupped Hands, skoro Slann ma Lore of Life i Soul of Stone? Płacisz 95 punktów na ochronę przed miscastem, który Ci raczej nie grozi, jeśli grasz na Lore of Life.
2)Ziarno odrodzenia, aka Seed of Rebirth na bohaterze - weź to wy**b.
3)Kostka Ciemności kosztuje 40, a nie 50 punktów.
4)Saurusy z włóczniami to słaby pomysł, ale to już kwestia gustu - da się na tym grać.
5)2*1 Salamandra też jest słabym pomysłem, bo za łatwo oddaje punkty. Lepiej już połącz je w jeden oddział. Tak w ogóle to czemu nie weźmiesz do oporu Salamander?
6)Dlaczego Slann nie jest BSB?
Armia generalnie nie ma za grosz pie******ęcia. Nie masz czym zdobywać punktów. 1 kloc Saurusów ze średnio złożonym bohaterem + Dwellers Below szału nie robi. 16 TG to oddział, z którym musisz się obchodzić jak z jajkiem, więc do combatu raczej się nim nie będziesz pchał. Łukasz Golonka grał kiedyś na 16tce TG, ale miał wiele innych oddziałów, które zajmowały przeciwnika, a TG byli tylko supportem. Generalnie no... słabo.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
To w takim razie kombinuje dalej... to jak proponujecie złożyć Lordów i Bohaterów na 2k
Po pierwsze i najważniejsze nie możesz mieć ich za dużo. Po drugie nie powtarzaj przedmiotów o podobnym działaniu. Bez paranoi. A co do tego jakich lordów? To zależy od koncepcji rozpiski. I lora na slannie. Jak masz shadow to bierzesz rączki, zestaw blokera (higher state of consensus,crown of commandment) i do tego skinka priesta z Cube of Darkness. Jak na lifie i na templach to wywalanie 6, cały lor i dodatkowa kostka, plus cube of darkness, ewentualnie i to też nieźle działa fedback scroll i bane head i wtedy bez skinka. A herosów? Jak chcesz, byle by mieli ręce i nogi i do czegoś służyli. Trzeba znaleźć złoty środek między taniością i wytrzymałością.
Witam...
Co powiecie o takowej rozpisce
Z góry przepraszam za Polskie nazwy
Slann ( Domena Cienia) 275pkt
4 reguły przedwiecznych ( Sedno Tajemnicy, Skupienie Myśli, Stan Wyższej Świadomości, Niezgłębiona Obecność) 150pkt
Ruby ring of ruin 25pkt
Earthing Rod 25pkt
475pkt
Skink Priest ( Domena Niebios) 65pkt
Feedback Scroll 50pkt
115pkt
Saurus Weteran 85pkt
Zimnokrwisty 20pkt
Lekka zbroja + dodatkowa broń 8pkt
Eliksir Siły 20pkt
Miecz Szybkiej Śmierci 25pkt
159pkt
Wódz Skinków 55pkt
Lekka zbroja + tarcza 4pkt
Terradon 30pkt
Tarcza Ptolosa 25pkt
Ikona Klątwy Żelaza 5pkt
Miecz Potęgi 20pkt
139pkt
24 Saurusy + full komand 294pkt
3*10 Skink Harcownicy 210pkt
3 Terradony 90pkt
3 Salamndry 225pkt
2000pkt
Co powiecie o takowej rozpisce
Z góry przepraszam za Polskie nazwy
4 reguły przedwiecznych ( Sedno Tajemnicy, Skupienie Myśli, Stan Wyższej Świadomości, Niezgłębiona Obecność) 150pkt
Ruby ring of ruin 25pkt
Earthing Rod 25pkt
475pkt
Feedback Scroll 50pkt
115pkt
Saurus Weteran 85pkt
Zimnokrwisty 20pkt
Lekka zbroja + dodatkowa broń 8pkt
Eliksir Siły 20pkt
Miecz Szybkiej Śmierci 25pkt
159pkt
Wódz Skinków 55pkt
Lekka zbroja + tarcza 4pkt
Terradon 30pkt
Tarcza Ptolosa 25pkt
Ikona Klątwy Żelaza 5pkt
Miecz Potęgi 20pkt
139pkt
3*10 Skink Harcownicy 210pkt
3 Terradony 90pkt
3 Salamndry 225pkt
2000pkt
Mleko
- JungleJack
- "Nie jestem powergamerem"
1. Nie wiem czy właściciel tematu się nie obrazi, że wrzuciłeś tu swoją rozpiskę.
2. Slaan bez Ruby ring of ruin 25pkt,Earthing Rod 25pkt, zamiast tego Cupped hands of the old ones + crown of command + amulet z MR1- wychodzi z tego standard ale taki bardzo fajny standard, koszt 95 pkt. czyli o 45 więcej.
3. Saurus słabo złożony, a poza tym nie możesz wykorzystywać i magicznej broni i opcji z 2 bronią. Wrzuc na niego coś co go ochroni przed armatnią kulą + coś co zwiększy jego przeżywalność np charmed shield + dawn stone, reszta niech będzie wedle uznania, ale z uwzględnieniem , że na takim panu przydają się magiczne ataki.
4. skink na 2 lvl z Ds lub Cube of darkness, chyba że bardzo chcesz tego feedback scrolla
5. skinka "wodza" , wydal i masz pkt. na wszystkie powyższe zmiany i na coś jeszcze
6. wywal 1 skirmisch , championów z saurusów , 1 saurusa i wykombinuj jeszcze jakieś 2 pkt(+ na broń pod saurusa herosa) i dodaj 2 razy kohortę z muzykiem i 1 salamandrę , tak żeby były 2 razy 2.
Zdaje mi się że wyglądałoby to lepiej.
2. Slaan bez Ruby ring of ruin 25pkt,Earthing Rod 25pkt, zamiast tego Cupped hands of the old ones + crown of command + amulet z MR1- wychodzi z tego standard ale taki bardzo fajny standard, koszt 95 pkt. czyli o 45 więcej.
3. Saurus słabo złożony, a poza tym nie możesz wykorzystywać i magicznej broni i opcji z 2 bronią. Wrzuc na niego coś co go ochroni przed armatnią kulą + coś co zwiększy jego przeżywalność np charmed shield + dawn stone, reszta niech będzie wedle uznania, ale z uwzględnieniem , że na takim panu przydają się magiczne ataki.
4. skink na 2 lvl z Ds lub Cube of darkness, chyba że bardzo chcesz tego feedback scrolla
5. skinka "wodza" , wydal i masz pkt. na wszystkie powyższe zmiany i na coś jeszcze
6. wywal 1 skirmisch , championów z saurusów , 1 saurusa i wykombinuj jeszcze jakieś 2 pkt(+ na broń pod saurusa herosa) i dodaj 2 razy kohortę z muzykiem i 1 salamandrę , tak żeby były 2 razy 2.
Zdaje mi się że wyglądałoby to lepiej.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, o 21:00 przez JungleJack, łącznie zmieniany 1 raz.
Ręce opadają stary. Dlaczego mając takie fajne pomysły u innych tworzysz coś takiego? Ale, żeby nadać mojej wypowiedzi trochę merytoryki to powiem tak: Wywal wszystkie itemy za slanna wrzuć zamiast nich złożone dlonie przedwiecznych, koronę dowodzenia, sztandar rychłości (?), opal amulet. Jako moce weź sobie całą domenę, wywalanie 6, dodatkowe kostki i eteryczność (masz to chyba, nie jestem pewien polskich nazw), ta różdżka, którą wziąłeś jest dobra przy dwóch slannach i lifie na jednym. Co do saurusów, to najlepiej by było dać herosa z dawn stonem, sword of might i charmed shieldem, skinka herosa wywalić w cholerę, jest bez sensu. Wracając jednak do rozpiski musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie co ona ma robić? Bić się, strzelać? czy cokolwiek. Jeżeli bić się to daj ku temu jakieś oddziały (dwa oddziały saurusów to za mało) jeżeli strzelać to znowóż więcej skinkow, salamander itp. Pograj na początek na czymś co wymyślili inni a potem popatrz co z tego ci się podoba, a co nie. Tak będzie szybciej. Jeżeli chcesz to wyślij pm to dobrego gracza Lizakami i się popytaj. Ziemko na przykład na pewno ci pomoże.
- JungleJack
Jeśli to do mojej porady, to raczej poprawiam tyle o ile to co ktoś zaproponował a nie narzucam całej opcji, chyba lepiej jak ktoś przynajmniej częściowo pouczy się na czymś swoim, nie wiem a może się mylę.Ręce opadają stary. Dlaczego mając takie fajne pomysły u innych tworzysz coś takiego?
- JungleJack
Ależ ja jestem jak najbardziej spokojny... ... . Ok. koniec offtopu.
edit: co do rozpiski wywal wywalanie 6, bo na 2000 takie slaana jak zaproponowany nie zmieścisz.
edit: co do rozpiski wywal wywalanie 6, bo na 2000 takie slaana jak zaproponowany nie zmieścisz.
Dobra ostatnia próba rozpiski przed poradami mistrza
Armia do ofensywy
2000pkt
4 reguły przedwiecznych ( Sedno Tajemnicy, Skupienie Myśli, Stan Wyższej Świadomości, Niezgłębiona Obecność ) 150pkt
Złożone dłonie przedwiecznych 45pkt
Ruby ring of ruin 25pkt
Zguba Smoków 5pkt
450pkt
Kostka Ciemności 40pkt
105pkt
Saurus Weteran 85pkt
Zimnokrwisty 20pkt
Lekka zbroja 4pkt
Tarcza Uroku 5pkt
Talizman Strażniczy 45pkt
164pkt
Saurus Weteran 85pkt
Zimnokrwisty 20pkt
Lekka zbroja 4pkt
Zaklęta tarcza 5pkt
Kamień Świtu 25pkt
Miecz potęgi 20pkt
164pkt
10 Skink Harcownicy 70pkt
4 Terradony 120pkt
6 Kroxów 330pkt
1991pkt : )
Armia do ofensywy
2000pkt
4 reguły przedwiecznych ( Sedno Tajemnicy, Skupienie Myśli, Stan Wyższej Świadomości, Niezgłębiona Obecność ) 150pkt
Złożone dłonie przedwiecznych 45pkt
Ruby ring of ruin 25pkt
Zguba Smoków 5pkt
450pkt
Kostka Ciemności 40pkt
105pkt
Saurus Weteran 85pkt
Zimnokrwisty 20pkt
Lekka zbroja 4pkt
Tarcza Uroku 5pkt
Talizman Strażniczy 45pkt
164pkt
Saurus Weteran 85pkt
Zimnokrwisty 20pkt
Lekka zbroja 4pkt
Zaklęta tarcza 5pkt
Kamień Świtu 25pkt
Miecz potęgi 20pkt
164pkt
10 Skink Harcownicy 70pkt
4 Terradony 120pkt
6 Kroxów 330pkt
1991pkt : )
Mleko
- JungleJack
Słabo. Więcej skinków, slaan z stabbornem, saurusi na coldach inaczej złożeni, enchanted shield (zaklęta tarcza?) kosztuje w naszym booku 15 a nie 5, a ceny z ksiąg armii są obowiązujące. No i brak salamander.