Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.
Czy SH byliby wystawiani? Myślę, że jak najbardziej tak! Za 10 łuków mamy 5 SH, którzy z AS 2+ mogą przyjąć sporo, a jak na swoją cenę uderzenie mają całkiem niezłe, 5A z s5 i przerzutem na hita +koni i niewrażliwość na restrike od light units pozwoliłoby na spokojne ogarnięcie śmietnika. Poza tym w końcu byłaby możliwość wystawienia jakiegokolwiek wsparcia, poza orłami. Pomyślcie, jak zajebiście byłoby zamiast 50 łuków wystawić 40 + 2x5 SH ! Dałoby to naprawdę spore możliwości, w końcu byłby oddział do flankowania i wspomagania WL. Bo na razie dopiero od 2600+ można się pokusić o 5 DP, wcześniej po prostu nie ma dla nich miejsca :/
Czy SH byliby wystawiani? Myślę, że jak najbardziej tak! Za 10 łuków mamy 5 SH, którzy z AS 2+ mogą przyjąć sporo, a jak na swoją cenę uderzenie mają całkiem niezłe, 5A z s5 i przerzutem na hita +koni i niewrażliwość na restrike od light units pozwoliłoby na spokojne ogarnięcie śmietnika. Poza tym w końcu byłaby możliwość wystawienia jakiegokolwiek wsparcia, poza orłami. Pomyślcie, jak zajebiście byłoby zamiast 50 łuków wystawić 40 + 2x5 SH ! Dałoby to naprawdę spore możliwości, w końcu byłby oddział do flankowania i wspomagania WL. Bo na razie dopiero od 2600+ można się pokusić o 5 DP, wcześniej po prostu nie ma dla nich miejsca :/
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tiaaa... albo w ogóle wycofać progi na Cory i niech każdy je bierze tylko jeśli będzie chciałAndrzej pisze:Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.

Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
pewnie sprzedaż ich się załamała po tym jak zostali niesłusznie wydelegowani do corów, więc pewnie kiedyś tam wrócą w pełnej chwale. Cóż po 6 edycji gdzie SH byli jedynym wystawialnym corem ich populacja znacznie spadła, więc zwyczajna elfia szlachta stała się elitą, teraz mieli czas na rozmnażanie więc znów będzie ich dużo 
Ja bym tam grał na hordzie SH

Ja bym tam grał na hordzie SH

Karlito, wydaje mi się że Andrzej miał na myśli obniżenie progu wyłącznie u HE - tak jak miało to miejsce w 7 ed, gdzie ilość corów równał się 1+ do 2k 
Andrzej, masz rację, szkoda tylko że nie wyjdziemy z tym poza teorie.. Póki co.
To kiedy nowa księga?
Za rok może dwa

Andrzej, masz rację, szkoda tylko że nie wyjdziemy z tym poza teorie.. Póki co.
To kiedy nowa księga?

Za rok może dwa

Wisła Kraków.
Bardzo merytoryczny post, zamiast uzasadnienia swojej opinii autor wklejił parę emotek, nie mając zapewne zbytniego doświadczenia i wiedzy o HEKarlito pisze:Tiaaa... albo w ogóle wycofać progi na Cory i niech każdy je bierze tylko jeśli będzie chciałAndrzej pisze:Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.![]()
![]()

Jeśli SH i na przykład TC weszłyby do corów, to mogłoby nawet zostać to 25%, bo przynajmniej byłoby co wystawiać.
No ale cóż, na razie pozostaje tylko zaciskać zęby i dalej pakować łuki do corów

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Jeśli GW faktycznie (w co osobiście wątpię) chce balansować najmocniejsze AB i dlatego wychodzą VC i cała "wielka" reszta przed WE i Bret, to nie byłoby tak źle. AB pewnie w 2012 nie uświadczymy.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...

No faktycznie Andrzej, Ty jesteś specjalistą od merytorycznych postówAndrzej pisze:Bardzo merytoryczny post, zamiast uzasadnienia swojej opinii autor wklejił parę emotek, nie mając zapewne zbytniego doświadczenia i wiedzy o HEKarlito pisze:Tiaaa... albo w ogóle wycofać progi na Cory i niech każdy je bierze tylko jeśli będzie chciałAndrzej pisze:Mogliby zmniejszyć cory do 20 lub 15 %, rozwiązałoby to ten problem.![]()
![]()
![]()
Jeśli SH i na przykład TC weszłyby do corów, to mogłoby nawet zostać to 25%, bo przynajmniej byłoby co wystawiać.
No ale cóż, na razie pozostaje tylko zaciskać zęby i dalej pakować łuki do corów

Welcome to the Tower of Rising Sun.
Wiem, nie musisz mi tego uświadamiać.

To prawda, ciekaw jestem, co zrobią z VC. Mam nadzieję, że zabiorą im recast popychaczki i urealnią koszt ghouli. Recast wskrzeszania może zostać, nie zaburza on tak gry jak popchnięcie 3 oddziałow w jedną fazę magii no i jest on bardzo charakterystyczny dla VCUkalez pisze:Jeśli GW faktycznie (w co osobiście wątpię) chce balansować najmocniejsze AB i dlatego wychodzą VC i cała "wielka" reszta przed WE i Bret, to nie byłoby tak źle. AB pewnie w 2012 nie uświadczymy.

I sami walneliście właśnie dwa całkowicie z dupy posty, gratulacje
Apropo ciśnięcia nowa koncepcją, to kto niby ciśnie czym innym oprócz WL, arcy i łuków?
Ok, Szwentasowi się udało, i za to szacun dla niego. Ale generalnie, jeżeli jakieś HE przebiją się do górnej połowy, to zawsze sa prawie identyczne 

Tak, AB HE jest bardzo dobry, gdyby wszystkie armie były na poziomie HE, nowych orków, ogrów, goblinów, TK i bretki.ainuin pisze:Ja tam miejsce na DP znajduję na 2400 bez problemu. He mają bardzo dobrą księgę. Trzeba tylko czasami poświęcić granie swoim starym ogranym schematem i pocisnąć koncepcją zupełnie odwrotną.
Apropo ciśnięcia nowa koncepcją, to kto niby ciśnie czym innym oprócz WL, arcy i łuków?

Andrzej jest spamerem ale to wina jego telefonu jak sam twierdzi
Po za tym dobrze mówi i przynajmniej , w przeciwieństwie do innych wie o czym mówi bo stoczył te kilkaset bitew HE. Żeby się "mądrzyć" na temat jakiejś armii to trzeba nią chwilę pograć...takie moje skromne zdanie...

Sytuacja taka: Przeciwnik ma więcej szaregów np. 4 i jest skanapkowany przez dwa odziały, jeden z przodu drugi z flanki. Oddziały te mają np. po 3 szeregi i zdejmują bonusy za szeregi przeciwnikowi i nie ma steadfasta. Ale nasze odciały dostały po dupie i przegrały combat. Teraz pytanie, czy mam steafast? Przeciwnik ma więcej szeregów ale został zaflankowany i ma zdjęte bonusy, czy to się ciągle liczy, że on ma więcej tych szeregów??
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
To jest jak z tankiemdiuk pisze:Czy z pity wciągam rydwan Bestii z automatu czy ma on test Inicjatywy załogi? Potrzebna szybka odpowiedz.

Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Rydwany i maszyny spadają do pitki z automatu.
Ja natomiast mam pytanie o talizman tzee... znaczy loeca
, jego opis mówi, że przeciwnik zraniony atakiem użytkownika musi przerzucać wszystkie save'y. Jak długo utrzymuje się ten efekt? Do końca tury, czy dłużej. Zasady mówią tylko, że przerzuty trafień i zranień trwają tylko przez jedną turę, nie ma dokładnie mowy co się dzieje z przerzutami savów. Poza tym, co, jeśli model zraniony przez użytkownika loeca zostanie zaatakowany przez inny model - czy wtedy też będą przysługiwały przerzuty savów? Dodam, że mam polski AB (u Faberów ta wersja wyszła taniej niż angielska gdziekolwiek indziej), i zastanawiam się jak zasada tego przedmiotu brzmi w oryginale.
Ja natomiast mam pytanie o talizman tzee... znaczy loeca