kilka pytań początkującego 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 3
Takie progi to były w 7. edycji popularne, teraz oscylują w granicach 7-8%
No to piszę że 10% lub mniej jak na większe punkty. A teraz często gramy większe
Ushi, najlepiej zajrzyj sobie do tematu z turniejami, tam w pierwszym poście tematu o turnieju masz (zazwyczaj) regulamin i w nim podany sposób liczenia punktów. Będziesz miał odniesienie.
Ushi, najlepiej zajrzyj sobie do tematu z turniejami, tam w pierwszym poście tematu o turnieju masz (zazwyczaj) regulamin i w nim podany sposób liczenia punktów. Będziesz miał odniesienie.
Olbrzym z Orków i Goblinów różni się odrobinkę od tego ze Zwierzoludzi (różnica edycji). Czy grając Zwierzoludźmi bierze sie pod uwagę tego z O&G czy po prostu aktualny jest ten z armybooka ?
Grasz Beastmenami, to bierzesz giganta z booka Beastmenów.Shin Ryu pisze:Olbrzym z Orków i Goblinów różni się odrobinkę od tego ze Zwierzoludzi (różnica edycji). Czy grając Zwierzoludźmi bierze sie pod uwagę tego z O&G czy po prostu aktualny jest ten z armybooka ?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Witam, mam pytanie dotyczące najemników-ogrów. Jeżeli armią krasnoludów wezmę jako najemników 6 ogrów, to na nich działa normalnie zasada "Ogre Charge"? Oprócz tego jeżeli wystawie ich w formacji 3x2, to na koniec tury pójdą 3 stompy?
Z góry dziękuje za pomoc.
Z góry dziękuje za pomoc.
-
- Mudżahedin
odział o wartości movement równej 6 szarżuje na coś tam. Rzut na szarżę jest równy 5. Ma na sobie bironę jaki bedzie zasięg jego szarży?
Kapitan KOCOŃ stół nr. 6 xD
Bis dat qui cito dat.
Bis dat qui cito dat.
min{2*6,10}+5Captain Kocoń pisze:odział o wartości movement równej 6 szarżuje na coś tam. Rzut na szarżę jest równy 5. Ma na sobie bironę jaki bedzie zasięg jego szarży?
Nic nie przesuwamy i odstawiamy. W tej sytuacji masz wejść w styk i mieć możliwość domknąć (bo przeciwnik tego nie może już zrobić). Jeśli nie masz (a z przykładu to wynika) to szarża niemożliwa.lohost pisze:mam pytanko, bo ostatnio sprzeczka wyniknela...
3 oddzialy, 2 o froncie 10 modeli i jeden po sypaniu jednomodelowy- ziomek w walce
......................
|cal lub dwa|
oddzial chce szarzowac na , zasieg jest, widocznosc jest, dojscie do styku dzieki weelowi jest - ogolnie wszystkie przeslanki do szarzy sa spelnione...szarza udana czy nieudana? jesli udana to co wtedy? odstawiamy model czy przesuwamy ?
-
- Mudżahedin
moje pytanie brzmi w takim razie ile równy jest movement allowance podczas szarży? Bo wygląda na to ze M+2d6.
Bis dat qui cito dat.
Bis dat qui cito dat.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
jakieś cuś wyszło (errata faq czy inny wydziw) z tego co pamiętam i przy bironie masz podwojony zwykły ruch bazowy i to do max 10
Mv Allowance to statystyka wartości Mv. Ograniczona z góry przez 10. Jeśli podwajasz ją Bironą to do 10. Podczas szarży masz więc min{2*Mv,10}+2D6Captain Kocoń pisze:moje pytanie brzmi w takim razie ile równy jest movement allowance podczas szarży? Bo wygląda na to ze M+2d6.
-
- Mudżahedin
To kolejne pytanko. Mam huanchi blessed totem na bsb. Załóżmy że w oddziale z bannerem jest 2 charakterów. Czy jezeli wyszarżowuje tym bez totemu to mogę użyć zdolności sztandaru?
Bis dat qui cito dat.
Bis dat qui cito dat.
Jak jest z tymi testami z czaru 4. z Light'a? Testuje się raz, czy za każdym razem. Np. unit chce się ruszyc- test, ten sam unit chce strzelać- test, mag w tym oddziale chce czarować- test, unit nie zdał paniniki i ucieka- test ?? Wiem, że było to gdzieś wałkowane ale nie umiałem znaleść.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Tak jak piszesz, test za każdym razem. Do tego pamiętaj, że nie ma testu "czy mag mozę czarować", tylko "czy mag może rzucić czar x".
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Spójrz czy w opisie czaru masz cokolwiek o walce No chyba że uważasz walkę za ruch
To wytłumacz mi proszę różnicę, między strzelaniem, czy czarowaniem, bo na to działa. Choć masz z drugiej strony racje. Jeżeli wypisali, że na to działa, to tym bardziej by opisali jakby trzeba było robić testy w CC, dziękuję za spostrzeżenie.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.