DIPPING - TESTOWANIE

Kompletne artykuły na konkretny temat.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drovilus
Wałkarz

Post autor: Drovilus »

Dipping RULEZ!!!!

Obrazek
Obrazek

Mój pierwszy raz z dippingiem :)

Bully
Pseudoklimaciarz

Post autor: Bully »

No, i tak trzymaj, mi się podoba, nie mam zastrzeżeń ! :)

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

W sumie to z dippingu są niemal same plusy.
Ładna, szybko zrobiona armia i w końcu ludzie mają motywację do używania lakierów matowych, więc figurki się tak szybko nie zniszczą.:D

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Lakier proponuje kupic taki w sloiczku i nakladac poedzlem. Masz lepsza kontrole ilosci lakieru ktora trafia na model. Troszke zcasu wiecej zabiera, ale warto imo pedzlem.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bully pisze:I tu się dokońca nie zgodzę, bo jest jeszcze jeden, trzeci wariant. A mianowicie, kupić matowy lakier innej firmy. Przecież nie trzeba kupować wszystkiego GW, wystarczą już figurki .... xD
Zmartwię Cię: tak samo zachowują się inne matowe lakiery w sprayu - ja podobne do Twoich doświadczenia miałem z Krylonem (czyli towar bardzo wysokiej jakości), na sieci można poczytać o podobnym zachowaniu lakierów innych firm.

Po prostu także lakierować trzeba umieć.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
grabarian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grabarian »

Narożny pisze:Lakier proponuje kupic taki w sloiczku i nakladac poedzlem. Masz lepsza kontrole ilosci lakieru ktora trafia na model. Troszke zcasu wiecej zabiera, ale warto imo pedzlem.
całkowicie popieram.

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

Poszedlem dzis do Leroya i nabylem oliwke ciemna i wisnie.
Tylko ze na puszkach napisane jest - impregnat do drewna?! Sprzedawca powiedzial mi ze to to samo, ale czy tak jest naprawde :roll:

Bully
Pseudoklimaciarz

Z tego co ja wiem, to nie jest to samo ... O ile się nie mylę to wyrzuciłeś pieniądze w błoto.

Awatar użytkownika
Drovilus
Wałkarz

Post autor: Drovilus »

Ja mam to samo. Na opakowaniu napisane jest mniej więcej:
"Środek do ochrony drewna".
:)

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

No to mnie pocieszyles Drovilus :)
Nie wiem czy jutro zdaze, wsio zrobic bo musze jeszcze troche porozcienczac farbki, ale w weekend bede robil pierwsze proby na DElfickich Warriorach. Co mi wyjdzie to pokaze.

Awatar użytkownika
SebekFF
Wałkarz

Post autor: SebekFF »

Dipping... ciekawa technika... bede musial wyprobowac przy jakisms nastepnym regimencie ... :)

A krasnal wyglada swietnie :)

Awatar użytkownika
Stach

Post autor: Stach »

Mi się większość zdippingowanych figurek podoba, sam chyba sobie przetestuje tą technike na HEelfach (SH i Warriorzy na początek)

Ale mam pytanie skąd nazwa Dipping?

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Ja dziś ponownie odwiedziłem Casto, tym razem Jasny Dąb zakupiony :) w niedziele/poniedziałek postaram sie pocisnac cały oddział :) no i postaram zrobic fotki z zanurzania i strzepywania :P
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Bully pisze:Z tego co ja wiem, to nie jest to samo ... O ile się nie mylę to wyrzuciłeś pieniądze w błoto.
zaraz w błoto. w impregnat! :lol:
Stach pisze:Ale mam pytanie skąd nazwa Dipping?
Bo maczasz figsa jak w sosie. Ruchy maczania i konsystencja zawiesiny nasunęły tę nazwę pierwszym maczaczom*

* "Maczacz" - Macho ograniczający się do trzepania

Bully
Pseudoklimaciarz

No to w impregnat ! :)

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

objawienie jak dla mnie - w koncu pomazam moje skavenioki ]:->

panowie testowac dalej, zebym mogl sie uczyc na waszych, a nie na swoich bledach ;)

Bully
Pseudoklimaciarz

To ja się zadeklaruje, że za miesiąc będę testował bejcowanie Blood Angels'a :D. Chciałem wcześniej, ale sprawy rodzinne mi nie pozwalają ... 8)

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

dziś zrobiłem małe testowanko. Pomalowalem konia.. ale na czarnym podkładzie.. ale malowalem kladac np. red gore, na niego blood red. Kon wyszedl dobrze... tylko ... za mocno trzepałem :P hehehe i kon (iperialny wersja podniesiony przód) ułamał mi się w nogach :/ (możliwe ze wcześniej był uszkodzony.. bo aż dziwne..) fotki postaram sie wrzucic w poniedzałek.

Wszystkie metalowe figurki składające się z kilku części radziłbym pinować przed "ostrym trzepaniem" :P
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Scream
Kontakt:

Post autor: Scream »

No tak.. Nie ma co się śpieszyc z trzepaniem :P
Obrazek
Obrazek

Bully
Pseudoklimaciarz

Święta racja :D Trochę odbiegając od tematu. Może ktoś ma dobry przepis na malowanie czerwonym (Blood Red) ? Bo każdy wie, że czerwienie GW słabo kryją. Albo ktoś zna jakąś farbkę innej firmy, która nadawała się na kolor Blood Angels'ów (troszkę mogłaby być ciemniejsza :D) ?

ODPOWIEDZ