Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Szwentas »

Żeś się nawsadzał tego małego maga:D
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A jak to się ma do bannaera -2 ld albo caru -3 ld ?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Andrzej pisze:A jak to się ma do bannaera -2 ld albo caru -3 ld ?
rozumiem, że tak ta samo jak do banneru +1 Ld.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Ej, fajnie że wyciągneliście z dupy tego loeaca, bo wygląda, że to przejdzie i sam to będę stosował :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

bez jaj... to chyba jakis zart ze ta interpretacja przejdzie...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

Przejrzyjmy jeszcze raz booka to może znajdziemy jeszcze jakieś fajne itemy, których zasady można na nowo zinterpretować. :mrgreen:
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Semi pisze:bez jaj... to chyba jakis zart ze ta interpretacja przejdzie...
Na to, że działa na herosy i tego typu rzeczy praktycznie już przeszła, teraz toczy się bój o modele r&f :twisted:

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

jak r&f przejda to championi WL zaczna biegac z leocami :P
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

No raczej :D

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

1) czy na snajpierki z deatha działa look out sir ??

2) nie czaje tych ustaleń sędziowskich - przecież w RB jest napisane wyraźnie, że bierzemy LD castera, czyli maga, a mały ma 8...

sam gram HE, ale podnoszenie LD małego maga do 9 z racji, że siedzi w PG jest przegięciem w stosunku do zapisu w RB :D
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

wiem ze stare ale takie cos znalazlem na LS
8. Przedmioty i efekty "at the beginning of magic phase" działają po wygenerowaniu kości, ale przed pierwszym czarem
czyli vortex dziala po rzucie na kosci :)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

jest wiele idiotycznych uściśleń sędziowskich - niestety nam pozostaje tylko je zaakceptować. A co Look-outa to oczywiście go nie ma. Co do reszty to Assaselo bardzo ładnie to rozpisał kilka postów wyżej - just przeczytaj...Co Vortexa - Na turnieju gra się tak ,że jak przeciwnik zapyta czy używasz Vortexa przed rzutem to musisz się zdeklarować i później już użyć nie możesz - jak nie zapyta to hulaj dusza....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Semi pisze:wiem ze stare ale takie cos znalazlem na LS
8. Przedmioty i efekty "at the beginning of magic phase" działają po wygenerowaniu kości, ale przed pierwszym czarem
czyli vortex dziala po rzucie na kosci :)
Żeś odkrył amerykę :mrgreen: Ja wiedziałem, że tak jest i to stosowałem to od tak mniej więcej roku :D

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

Asassello pisze: bierzesz "najwyższe niezmodyfikowane LD w oddziale".

Wsadzasz małego maga do PG - snajperka z Ld 9
skąd żeście to wzięli skoro w podręczniku pisze zupełnie inaczej... ;/;/;/

"Both caster and target roll D6 and add their RESPECTIVE UNMODIFIED Leadership values."

to mag czy PG w końcu rzucają ten czar ??? to ja proponuje kolejna nowa zasadę - jak mag wejdzie do oddzialu PG to wszyscy PG stają się magami pierwszego poziomu i dostaja po jednym czarze :D:D:D co sie dzieje z sędziami ??:D:D zasady jasno wyłożone w podręczniku a tu jakieś nowe twory - jeśli źle mówię to niech mi ktoś to jasno wytłumaczy, bo pojąć nie mogę...

gramy w Warhammer wg twórców GW i ich RB czy mamy tylko od nich figurki a zasady sobie zmienią polscy sędziowie jak będą chcieli ???
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

"Unmodified leadership na potrzeby tego czaru to, zgodnie z FAQ, najwyższa wartość Ld w oddziale, nie uwzględniając modyfikatorów ani zasady "inspiring presence".
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

el Victor pisze:gramy w Warhammer wg twórców GW i ich RB czy mamy tylko od nich figurki a zasady sobie zmienią polscy sędziowie jak będą chcieli ???
Graj sobie jak chcesz...
Na turniejach, które uwzględniają uściślenia sędziowskie gramy tak jak opisałem.

Poza tym to "Unmodified" jest różnie tłumaczone przez same GW w FAQ i Erratach - poczytaj je.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Jakie oburzenie! :D
W domu możesz sobie grać w czystego battla, ale w domu jak się pojaiw jakaś nieścisłość, to se można rzucić na 4+. Na turniejach potrzebne są ścisłe zasady :)

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

na r&f loec nie ma szans przejść to tak jak by atakować czempiona i rany z niego przechodziły dalej. Ale dzieki loecowi oodział wl zabija hydrę/abomkę bez płonących ataków w turę;) dobre rozwiązanie teraz można mieć np 2xwl jeden z płonącymi drugi z loekiem i oba rozkręcą hydrę zanim pierdnie
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

No właśnie niekoniecznie, bo wszyscy atakują w tym samym momencie, więc kiedy model musi przerzucać savy d czempiona, to w tym samym momencie bije po nim reszta :D Ale to ponoć ma wylądaować na ls, więc może się uda :D

Ale i tak jest zajebiście! Nawet pedantowcowi mięknie wtedy rura, jak nagle musi zdawać 8 wardów z przerzutem :D

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Nom.
Co do R&F - to ta sama zasada co z OTS - modele w btb z posiadaczem OTS maja metke "przerzucam warda", modele z przebitym toughem przez loeca maja metke "przerzucam wszystkie save" w momencie rzutu na save. Jesli mozesz deklarowac bicie w RF w btb z OTS, to tu tak samo :mrgreen:

Zablokowany