Laik pisze:Widać mój obecny brak ogrania na wszystkie armie
heh, nie tylko Twój...
Moderator: Gremlin
Laik pisze:Widać mój obecny brak ogrania na wszystkie armie
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
hola - skoro stomp, thunderstomp jest dodatkowym atakiem jednostki, modelu (wg RB) to dlaczemuż to nie miałby być magiczny skoro jednostka ma z bazy ataki magiczne, to i jej stomp, thunderstomp również powinien być magiczny ?Infernal Puppet pisze:Nie, nie ma, bo ataki z deptania nie podlegają zasadom specjalnym, jakie ma model ( tak, eteryczny wampir zamieniony w smoka też ma niemagicznego thunderstompa, dziwne ale prawdziwe ).
Wiem, że dziwne, ale tak GW postanowiło .Q: Do Stomps or Thunderstomps benefit from any other special
rules, equipment or magic items? Or vice versa? (p76)
A: No to both questions.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
looooooooooooooool ... dziwne zachowanie ze strony GW - intuicyjnie każdy by tu popełnił błąd .... czuje sie zwałowany po tysiąckroć :(Infernal Puppet pisze:Errata do RB :Wiem, że dziwne, ale tak GW postanowiło .Q: Do Stomps or Thunderstomps benefit from any other special
rules, equipment or magic items? Or vice versa? (p76)
A: No to both questions.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Kokesz pisze:W 5 bestii nie ma słowa o walce wręcz. Po prostu bonus do następnej swojej tury.
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Ok. Ma to sens - jak narazie to do mnie przemawia.Kokesz pisze:Nie jestem mistrzem zasad, ale dodatkowy atak z AHW to co innego niż bonus z czaru. Współczynnik A jest takim samym współczynnikiem jak inne (WS, BS, T itp.). Skoro jest napisane, że bonus obowiązuje do początku kolejnej tury magi rzucającego, to czar działa w każdej fazie przez ten okres czasu. Analogicznie do zerówki z bestii czy czarów wzmacniających z magii ogrów. Wszędzie zapis czaru jest podobny. Nie rozumiem dlaczego zerówka miałaby działać nie tylko w walce, a 5-ka już tylko w walce bo modyfikuje ataki.
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.