DE 2000 Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

DE 2000 Euro

Post autor: DarkAngel »

Unnamed2000 Pts - Dark Elves Army

1 Supreme Sorceress @ 320.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Shadow
Seal of Ghrond [30.0]
Darkstar Cloak [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
Cauldron of Blood @ [110.0] Pts

1 Sorceress @ 165.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Dispel Scroll [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]

10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 125.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician

10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 125.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician

29 Black Ark Corsairs @ 350.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Standard; Musician
Sea Serpent Standard [25.0], Reaver @ [10.0] Pts

19 Black Guard @ 320.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Murder [25.0], Tower Master @ [14.0] Pts

5 Shades @ 85.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow

5 Harpies @ 55.0 Pts

5 Harpies @ 55.0 Pts

1 War Hydra @ 175.0 Pts

Models in Army: 88

Total Army Cost: 2000.0

Witam, proszę o komentowanie
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jest wszystko co trzeba - choć ja nie cenię gwardii i wolę inne odziały , to być może na małe punkty sprawdzi się dobrze...
Rozpiskę masz dobrą - a to już dużo , reszta zależy od Ciebie - powodzenia!!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Jak dla mnie to za mało Shejdów, ale to już takie moje zboczenie, że lubię mieć ich więcej oddziałów 8)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Masz na lordzicy 6+ warda na maszyny, nie chcesz przypadkiem mieć tego na championie BG? Wiadomo że BG czasem dostanie 5+ warda z kotła, ale maszyny będą raczej pruć po nim niż po 10 kuszach z magiem.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

W sumie niegłupia rozpiska, mi jednak brakuje pedantowca. Może kosztem małej czarki?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

A ja dorzuce od siebie, ze te 10tki kusz to strasznie biedne bunkry dla magiczek. Szczegolnie dla duzej za 420 punktow.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Nie czemu, 10 terków i kamele uśmiechają się :D
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Lubin
Calineczka

Post autor: Lubin »

Może zamiast kuszników paru warriorów z banerem dyscypliny tak żeby cory były procentowo ok? W pobliżu będziesz miał na pewno BSB więc łatwo nie uciekniesz. Za zaoszczędzone punkty może uda się wrzucić eleganski dodatkowy oddział szejtsów. Faktycznie szkoda, że nie masz pendanta ale widocznie masz inna koncepcję na grę
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Po bitwie z Imperium wynik: 6:14
-mała czarka nic nie zrobiła, oprócz użycia scrolla
-Duża się spisała całkiem dobrze
-kocioł jak zwykle
-małe kusze praktycznie nic nie zrobiły, oprócz odgięcia 40 halabard lecących na kocioł
-korsarze dostali szarżę halabard z WS 10 I 10 i ASF, po czym zginęli
-BG zabili 40 halabard, BSB, war altar (bez priesta) i flagasów, potem dostali grape shota od cannona i został 1 na koniec bitwy
-shade'y nic nie zrobiły
-harpie zabiły cannona i odgieły szarżę flagasów, dzięki czemu BG ich zmielili
-hydra nie zdała 2x regeny od cannonów

Podsumowując: Przeciwnik miał słabe rzuty na strzelanie, w efekcie czego do combatu dotarli wszyscy BG i padło 3 korsarzy, oraz 2 kuszników, pegazista wyssał mi miasmę i w 6 turze pitkę, a kusznicy głównie umierali.
Sam lubię shade'ów, ale jakoś nie mogę znaleźć miejsca dla drugiej piątki. Zastanawiam się też nad zrobieniem z 2x10 kusz jednej 20. Co do pedantowca - uznałem, że na takie punkty wolę mieć jednak dużą czarkę.

P.S. Czy czaru "power of darkness" można normalnie używać na EURO, czy ma jakieś ograniczenia
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

To moze 24-26tke? Wywalasz shejdow, dragonbane gema i dajesz magiczce guyding eye.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

A, pedantowca nie biorę też dlatego, że nie może na EURO mieć Crown of Command

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Moze, tylko jezdzi na koniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

No ale dobrze Ci poszło...Shadow ma wysokie CV więc na inne czary raczej brakuje Ci PD . Takiego fireballa trzeba by przecież z 3 DP miotnąć żeby mieć pewność.... Co do kusz to 20tka jest ok choć wielkiej różnic między 2x 10 nie widzę :).
Przy grach poniżej 2400 ni cholery nie mieści się pedant i duża czarka, trzeba więc wybierać - ja jeśli gram pseudo defensem z bolcami i dużą ilością kusz to biorę pedanta - jak gram armią pod CC biorę dużą czarkę - bo nie co mówić sama potrafi wygrać grę ....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Radzio ja bym brał małą czarkę 1lvl z dispell scrollem dzieki temu masz za oszczędzone 35pkt za lvl2 i 5pkt za dragongem =40pkt, zerówka z ognia wystarczy :wink:

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

1) dwie gwardie albo zadnej
2) wykorzystaj do maxa ilosc kusz
3) pozatym wporzo jesli lubisz kitrac bsb...

ODPOWIEDZ