Tak, taki habit chciałem zrobić.Siena pisze:Szatę księdza zostawiasz tak jak jest ?
Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Re: Warstadt by qc
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
'Pokolorowałem' kolejne elementy.
Do malowania drzewców włóczni i chorągwi, łuków oraz strzał użyłem pigmentu Fresh Wood firmy MIG. Na początku pigment zmieszałem z Kommando Khaki, a po washowaniu Ogryn Flesh i Gryphonne Sepia rozjaśniałem dodając coraz więcej pigmentu. Na końcu zwashowałem jeszcze Devlan Mud.
Pióra, lotki strzał i frędzle przy grotach włóczni malowałem używając następujących farb: Dark Flesh, Skorne Red (P3), Red Gore i Blood Red, rozjaśniane Khardic Flesh. Washe to Devlan Mud i Leviatan Purple.
Do malowania drzewców włóczni i chorągwi, łuków oraz strzał użyłem pigmentu Fresh Wood firmy MIG. Na początku pigment zmieszałem z Kommando Khaki, a po washowaniu Ogryn Flesh i Gryphonne Sepia rozjaśniałem dodając coraz więcej pigmentu. Na końcu zwashowałem jeszcze Devlan Mud.
Pióra, lotki strzał i frędzle przy grotach włóczni malowałem używając następujących farb: Dark Flesh, Skorne Red (P3), Red Gore i Blood Red, rozjaśniane Khardic Flesh. Washe to Devlan Mud i Leviatan Purple.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo ciekawie wyszedł ten pigment - faktycznie wygląda na świeże drewno .
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzisiaj nie miałem zbyt wiele czasu na malowanie ale udało mi się pomalować pergaminy i napisy na tarczach oraz księgę Kapłana Ulryka.
Pergaminy to Desert Yellow, Kommando Khaki, Bleached Bone i Morrow White (P3). Washe to Gryphonne Sepia i Devlan Mud.
Księga to Hormagaunt Purple, rozjaśniane Warlock Purple i Bleached Bone. Washe to Devlan Mud.
Napisy zrobiłem używając Regal Blue i Thamar Black (P3).
Pergaminy to Desert Yellow, Kommando Khaki, Bleached Bone i Morrow White (P3). Washe to Gryphonne Sepia i Devlan Mud.
Księga to Hormagaunt Purple, rozjaśniane Warlock Purple i Bleached Bone. Washe to Devlan Mud.
Napisy zrobiłem używając Regal Blue i Thamar Black (P3).
Bardzo dobrze wygladają, fajnie dobrane kolory.
Szacun, że tak regularnie malujesz i doprowadzasz swoje projekty do konca. A największy szacun, że wrzucasz tu zdjęcia
pzdr!
Szacun, że tak regularnie malujesz i doprowadzasz swoje projekty do konca. A największy szacun, że wrzucasz tu zdjęcia
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
zajebista zajebistość
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zdjęcia trochę za ciemne ale bateria padła i nie zdążyłem zrobić jaśniejszych.
Pomalowałem sierść koni.
Siwki to Desert Yellow, Kommando Khaki, Bleached Bone i Morrow White (P3) oraz Codex Grey i Astronomican Grey. Washe to Gryphonne Sepia i Devlan Mud.
Kasztan to Scorched Brown rozjaśniany Bestial Brow i Kommando Khaki. Washe to Devlan Mud.
Kopyta to Charadon Granite, Codex Grey i Astronomican Grey. Washe to Devlan Mud i Badab Black.
Zielone siodła i wstęgi to Dark Angels Green, Snot Green i Goblin Green. Washowane Devlan Mud.
Czerwony to Mechrite Red, Red Gore i Blood Red. Sztandar washowany Baal Red, reszta Devlan Mud.
Panterka to: Vomit Brown, Desert Yellow i Sunburst Yellow. Washowany Gryphonne Sepia i Devlan Mud.
Pomalowałem sierść koni.
Siwki to Desert Yellow, Kommando Khaki, Bleached Bone i Morrow White (P3) oraz Codex Grey i Astronomican Grey. Washe to Gryphonne Sepia i Devlan Mud.
Kasztan to Scorched Brown rozjaśniany Bestial Brow i Kommando Khaki. Washe to Devlan Mud.
Kopyta to Charadon Granite, Codex Grey i Astronomican Grey. Washe to Devlan Mud i Badab Black.
Zielone siodła i wstęgi to Dark Angels Green, Snot Green i Goblin Green. Washowane Devlan Mud.
Czerwony to Mechrite Red, Red Gore i Blood Red. Sztandar washowany Baal Red, reszta Devlan Mud.
Panterka to: Vomit Brown, Desert Yellow i Sunburst Yellow. Washowany Gryphonne Sepia i Devlan Mud.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetnie pomalowane figsy . Cały czas jedyną rzeczą, która mi nie pasuje w nich, jest ten cytrynowy kolor tarcz i szmaty. To jest dla mnie jedyna fałszywa nuta w całości. Czerwona szmata o niebo lepsza - dużo bardziej pasuje. Reszta lux.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Na początku chciałem Państwu-Draństwu przypomnieć o Konkursie z nagrodami na najlepszy raport bitewny z rozgrywek WFS.
Skończyłem malować piechotę i kawalerię, pozostały jeszcze sanie (a później oczywiście podstawki i diorama). Dziś polakieruję modele.
Jako ostatnie malowałem chorągwie i poległem. Pokonał mnie kształt sztandarów, nie udało mi się zrealizować pomysłu i w efekcie jest co jest - ale nie mam już cierpliwości.
Ach, jest przecież jeszcze bażant upolowany przez jednego z Łuczników (drugi niesie dużo mniejszego bażanta przy pasie), a paskudztwo przy pasie Łucznika po lewej to kuropatwa - tylko się nieco pobrudziła.
Skończyłem malować piechotę i kawalerię, pozostały jeszcze sanie (a później oczywiście podstawki i diorama). Dziś polakieruję modele.
Jako ostatnie malowałem chorągwie i poległem. Pokonał mnie kształt sztandarów, nie udało mi się zrealizować pomysłu i w efekcie jest co jest - ale nie mam już cierpliwości.
Ach, jest przecież jeszcze bażant upolowany przez jednego z Łuczników (drugi niesie dużo mniejszego bażanta przy pasie), a paskudztwo przy pasie Łucznika po lewej to kuropatwa - tylko się nieco pobrudziła.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
W ostatnich dniach udało mi się poświęcić trochę czasu na dioramę dla Zbrojnych z Middenheim. Przykleiłem trochę kory, którą udało mi się przywieźć z kilkudniowego wyjazdu oraz nałożyłem główne kolory i washe. Do malowania użyłem starych farb akrylowych i olejnych, które trzymam specjalnie do dioram.
Kolejne etapy to pomalowanie podstawek pod figurkami, nałożenie pigmentów, przyklejenie trawki elektrostatycznej i śniegu.
Obecnie diorama prezentuje się następująco:
Kolejne etapy to pomalowanie podstawek pod figurkami, nałożenie pigmentów, przyklejenie trawki elektrostatycznej i śniegu.
Obecnie diorama prezentuje się następująco:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Idziesz jak burza! Specjalnie zaglądam tu rzadko by potem mieć oglądania na długie minuty
Heh, właściwie wystarczy co kilka dni, a i tak oglądania jest na dłuuuuższą chwilęRothand pisze:Idziesz jak burza! Specjalnie zaglądam tu rzadko by potem mieć oglądania na długie minuty
Podoba mi się, że delikwenci wyglądają na "opatulonych". Zawsze mnie irytowało jak ludzie robili armię w mroźnych klimatach, a połowa wojaków biega z gołymi klatami, czy w samych koszulach
Super
Vae victis!
jak zwykle bardzo dobra robota, wspaniale tempo i och ach
Jaki efekt nie udalo Ci sie osiagnac przy sztandarach?
pzdr!
Jaki efekt nie udalo Ci sie osiagnac przy sztandarach?
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki wielkie za komentarze
Chciałem namalować tam odpowiednio Białego Wilka i Panterę. A jako, że mam dwie lewe ręce do freehandów, to przygotowałem i nakleiłem nawet szablony, ale nie wyszło tak jak chciałem. I zrezygnowałem z pomysłu. Muszę go jeszcze dopracować i może kiedyś to poprawię.Jagal pisze:Jaki efekt nie udalo Ci sie osiagnac przy sztandarach?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
I choć znów więcej czasu w pracy niż w domu, to udało mi się nałożyć kolory na dioramę i podstawki. Przykleić trawę i liście. Teraz nadeszła pora na malowanie sań i pozostało oczekiwanie na śnieg, może w końcu spadnie.
Obecnie Zbrojni z Middenheim prezentują się następująco:
Obecnie Zbrojni z Middenheim prezentują się następująco:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak w postach powyżej .