Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Lenart
Falubaz

Re: Piłka nożna

Post autor: Lenart »

Od 60 minuty byla obrona Częstochowy ale faktyczny pasy zasłużyły na remis!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pieta pisze:Tak patrzę na statystyki i obie drużyny oddały po kilka strzałów mniej niż Śląsk w meczu z Górnikiem.
@smiejagreg napisałeś, że to była mizerniutka ilość i według Twoich standardów to gran derbi powinno być gorsze niż nędza.
A skoro jeszcze ostro się faulowali, to w ogóle jakaś kopanina. Czym Wy tu się jaracie? :D

To co Cracovia wczoraj zrobiła, to były emocje.
:D :D :D . Ty, Pieta, to potrafisz walnąć :D :D :D . Moje standardy oglądania piłki są proste jak budowa cepa. Jakbym to miał zamknąć w jednym zdaniu - mecz jest dobry, jak w momencie końcowego gwizdka żałuję, że się już skończył i dziwię się, że tak szybko zleciał. Jeśli nie żałuję i nie dziwię się, to mecz był kiepski. Poziom meczu natomiast to jest zupełnie inna para kaloszy.
Mecz Barcy z Realem miał wszystko, co powinien - był dobry i na bardzo wysokim poziomie. Takie mecze można oglądać bez przerwy...
Mecz Legii z Cracovią był dobry, choć poziom gry był... hm, taki sobie. Za to trzymał w napięciu do samego końca :P . W Legii po meczu muszą się nieźle wk...wiać :mrgreen: .
Nie pamiętam meczu Śląska, który by spełniał podkreślone warunki - stąd moja opinia, która Cię, Pieta, mierzi. Może i poziom gry Śląska jest często wyższy, niż Legii czy Cracovii, ale mecze gra kiepskie jak na moje standardy :wink: Taki już jest mój pokręcony - przyznaje bez bicia - pogląd na futbol :D .

PS. Myślicie, że z Pasieką pasy odbiją się od dna? Ostatnie mecze nie wyglądały źle...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Grzesięk, Ty to potrafisz walnąć. :mrgreen:
Na boisku biegało miliard euro i nawet nie potrafili oddaC tyle strzałów co Śląsk. :P Nażelowane, przepłacone pajace. :mrgreen:
Zgadzam się z Piećką. :P
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

A Śląsk jak w zeszłym sezonie Barcelona - znowu 3 pkt po niezwykle fascynującym meczu :mrgreen: Oczu nie mogłem od ekranu oderwać, po prostu rewelacja :mrgreen: .

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Rasiak :twisted:

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Przyfarciło mu się, ja i tak uważam że : http://www.youtube.com/watch?v=nPrwV4-V5BM

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ja także nie jestem prezesem fan-clubu Rasiaka. Ale może on strzelać bramki w polskiej "ekstraklasie" :wink: .

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Filmik wyżej jest w większości z jednego meczu z Angolami, który ewidentnie mu nie wyszedł. W innych tragedii nie było.

Mały kontrargument.
http://www.youtube.com/watch?v=USL-4MDaxOk
Akcja z ok 50 sek palce lizać.

ps. Przepraszam z podkład muzyczny, po prosu wyciszcie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

smiejagreg pisze: :D :D :D . Ty, Pieta, to potrafisz walnąć :D :D :D .
Nie odwracaj kota ogonem i nie rób tak głupich min bo tylko zacytowałem co sam walnąłeś o ilościach oddanych strzałów.

Dziś na C+ fajny program o sędziach odnośnie meczu Legła - Craksa:
http://www.youtube.com/watch?v=fjHRR4xNaxU
Pewnie będzie gdzieś później do ściągnięcia.

Po Cracovii świetnie zagrało Zagłębie z Lechem. Dali z siebie chyba z 200%. Szkoda, że im się nie udało.
Te dwa zespoły zresztą grają od zeszłego sezonu dość podobnie, ładnie ofensywnie, ale wiadomo jak się to kończy w Ekstraklasie. W tej ostatniej kolejce w tym roku zagrały raczej swoje najlepsze mecze.

A Rasialdo zawsze bardzo efektywny w realizowaniu planów trenerskich, a mało efektowny. Istne przeciwieństwo, jak Siweusz podsumował, nażelowanego, przepłaconego miliarda euro.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Rasialdo potrafi strzelać gole - na zapleczu ligi angielskiej albo w "ekstraklasie". Na wyższy poziom nie wdrapie się już , bo to drewniak pełną gębą :mrgreen:. Choćby do Croucha brakuje mu wszystkiego. Porównanie zatem do "nażelowanych" uważam za nietrafione. Ostatnio następcy "nażelowanych" - zespół złożony z roczników '91 - 94, czyli same dzieciuchy, dorwali bodajże BATE Borysów w pełnym składzie ( mogłaby spokojnie wygrać polską "ekstraklasę"), i wrzucili jej 4:0, a spokojnie mogło być dwa razy tyle... Więc nie porównuj graczy Barcy i Realu do Rasiaka i spółki, bo to duże nadużycie i trochę się sam ośmieszasz imho. Chyba, że była w Twojej wypowiedzi jakaś nutka sarkazmu, której nie wyczułem :wink: .

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Sorry Grzesiek, ale BATE zginęłoby marnie w naszej ekstraklasie.
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie do końca się z Tobą zgadzam. To drużyna spokojnie porównywalna do naszych "ekstraklasowców". Równie kiepska :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:Nie do końca się z Tobą zgadzam. To drużyna spokojnie porównywalna do naszych "ekstraklasowców". Równie kiepska :mrgreen: .
Ależ trafiłeś w sedno. :mrgreen:
Tyle, że nasza liga jest znacznie silniejsza od Białoruskiej. :mrgreen:
IMHO, Bate nie wytrzymałoby tempa w naszej lidze. Po prostu w swojej kupuje za dużo spotkań. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Chodzi ci o tempo gry, czy tempo kupowania spotkań , bo nie kumam #-o :wink: .
Faktycznie, tempo gry w naszej lidze jest tak zawrotne, że "nażelowani" wymiękliby po 30 minutach gry :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Myślisz, Siweusz, że BATE miejsce w Lidze Mistrzów też sobie kupiło? A Polaków tam już od dekady ani widu, ani słychu...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Sorry Grzesiek, ale Twoja wiedza o ekstraklasie płynie z artykułów prasowych, nie z oglądania C+. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Siweusz pisze:Sorry Grzesiek, ale Twoja wiedza o ekstraklasie płynie z artykułów prasowych, nie z oglądania C+. :wink:
+1
Tylko że Bate Borysów już podziękowało pucharom europejskim, a nasze dwie drużyny... jedna już ma awans, a druga jeszcze ma szanse na granie w rundzie wiosennej.
Bate Borysów nie gra regularnie w LM, po prostu raz się spieli i to będzie wszystko, szczególnie że nic nie ugrali. W naszej Ekstraklasie walczyliby co najwyżej o środek tabeli albo o utrzymanie.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Siweusz pisze:Sorry Grzesiek, ale Twoja wiedza o ekstraklasie płynie z artykułów prasowych, nie z oglądania C+. :wink:
:D :D :D akurat tak się składa, że prasę czytam baardzo rzadko, natomiast Canal+ mam w domciu i oglądam często :mrgreen: . Chyba jednak oglądamy zupełnie różne mecze, bo dla mnie polska "ekstraklasa" nie należy ani do silnych, ani do tych, w których się gra w dużym tempie. Jeżeli uważacie, że pomiędzy drużynami takimi jak BATE a polskimi jest jakaś wielka różnica, to się nie zgadzam. BATE - w odróżnieniu do naszych drużyn , w ostatnich latach grało w LM co najmniej dwukrotnie, jeśli nie więcej razy, nie zamierzam szukać danych. Polskie drużyny - które jak twierdzicie są dużo silniejsze od BATE próbują od wielu lat dostać się do LM - rezultaty wszyscy znamy - wszyscy dawali ciała, bez względu na to , z kim grali (np. LV):mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A BATE jakoś się zakwalifikowało. Jeśli dla Was LM nie wyznacza pewnego obiektywnego poziomu, to się nie zgadzamy.

Natomiast różnica między ligami zachodnimi pokazywanymi w C+ czy Eurosporcie a naszą ligą jest bardzo duża - właśnie w poziomie gry i tempie gry. Jak czytam Wasze posty to mam wrażenie, że polskie kluby są o co najmniej klasę lepsze niż kluby zachodnie, a zespoły pokroju BATE mogłyby im tylko buty czyścić . Mam inny osąd co do poziomu polskich klubów i uważam, że są one w dolnej strefie stanów średnich. I wyniki pucharowe z ostatnich 10 lat raczej to potwierdzają. Jedynym wyjątkiem był Lech przez 2 sezony, ale raczej potwierdził regułę :( ... Może nasze czołowe drużyny i dobrze wyglądają na tle innych naszych pierwszoligowców, ale przychodzą puchary i co? Śląsk nie istnieje z Rumunami, Legia nie istnieje z Holendrami, Wisła męczy się z każdym... A PRZECIEŻ CI RYWALE NIE NALEŻĄ DO POTENTATÓW EUROPEJSKICH :!: :!: :!: .
Gratuluję rewelacyjnej opinii nt. naszych ligowców - na pewno bierze się ona z oglądania ligi polskiej w C+ :mrgreen: I - podkreślam - z oglądania chyba WYŁĄCZNIE ligi polskiej. Bo każdy, kto chociaż od czasu do czasu ogląda mecze lig europejskich, nawet jeśliby był "... bleszczaty na jedno oko" (koniec cytatu), zauważyłby znaczną różnicę.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:natomiast Canal+ mam w domciu i oglądam często :mrgreen:
Wiem, pisałeś o tym wcześniej, dałeś się podpuścić. :P
Co do reszty, źle odbierasz nasze posty. Nikt nie twierdzi, że w Polsce grają kosmiczni piłkarze za tanie pieniądze. Jeśli twierdzisz, że na zachodzie grają lepiej wyszkoleni piłkarze, to masz rację. Nikt tego nie neguje i zamknijmy ten temat. OK? :wink:
Natomiast to, dlaczego lubię ligę polska od przepłaconych, nażelowanych pajaców to oddzielna para kaloszy. :mrgreen:

PS. co do Bate, nie zamierzam Cię przekonywać, ale spójrz na Siergieja Krivca. W Bate gwiazda, u nas, jeden z wielu. Mam Cyfrę i "N -kę". Wolę przegraną Wisły z Cypryjczykami, którzy awansowali do nastepnej rundy LM, niż wypociny czempionów Białorusi. Mam podstawy, aby uważać, że Bate zbierze baty w naszej lidze. Zwłaszcza, że u nas przetrzebiono korupcje a na Białorusi pewnie złote czasy dla drużyny Łukaszenki. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Siweusz :!: Ty manipulancie :lol2: :lol2: :lol2: .
A co do Krivca, to znacznie obnizył loty. Jednak gdy przychodził do Lecha, grał dużo lepiej, niz dzisiaj, wtedy chyba było jego apogeum.
Idę oglądać Wisłę :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Ale jaja. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

ODPOWIEDZ