Chaos Dwarf Updated - official news

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer
Posty: 6663
Lokalizacja: KGS "Fenix" Włocławek/ Kłodawa

Re: Chaos Dwarf Updated - official news

Post autor: Nijlor »

Nie, to polskie warunki powalają...... :mrgreen:
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej
Posty: 776

Post autor: Raamiel »

Podam przykład podobają mi się obie wersje ID..... a stać mnie na jedną więc pewnie zakupię jedną z nich (wersja z canonami) i zrobię uniwersalny model na magnesy cannony/kosy..... Niestety w opcji Mortar nie mam pomysłu a cena 75 funtów cóż......

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz
Posty: 1021
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Loizok »

Ja mam o tyle łatwiej, że nie podobają mi się figsy od FW i maszyny konwertuję. Za to, zbieram 4edycyjne big haty i pocieszę was, że wychodzi do dużo drożej niż krasnoludy od FW

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz
Posty: 1317

Post autor: Barth »

w temacie klaryfikacji zasad tym razem Death Shrieker:
KramDratta na CDO pisze:When the Death Shrieker uses the ‘Demolition Rocket’ ie the 1 inch marker, is that considered a template rules-wise? Ex if it touches 2 models do both of them get hit or does the controlling player get to choose. Same if it hits a rider on a monster mount, since it has one strength value do both get hit (as a cannonball)?
odpowiedź z WF:
Hi there.
The ‘Demolition Rocket’ does not have a 1 inch marker, it just hits one model and if it is not clear as to which model the shot hits, randomize between the models. For a Monster mounted Character the shot hits both elements of the model as with a cannon ball.

Thanks
Tris Buckroyd

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz
Posty: 1317

Post autor: Barth »

cd pytań i odpowiedzi dotyczących rakiet, korespondencja z WF - KramDratta z CDO. Do rzeczy:
Hi Tris,

Does the Demolition Rocket position/model count as a template ? Ex if a it hits a building do D6 models get hit (like a cannon/stone thrower)? Or if I place it on a character in a unit, does he/she get the Look Out Sir! roll as per cannon/stone thrower?

Cheers
odpowiedź:
Hi there.
It will count as a template in that regard and Characters will get look out sir rolls.

Thanks
Tris Buckroyd

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3305
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Karlito »

Gdzieś wyczytałem że FW planuje również wypuścić zestawy Infernal Guardów z Greate Weapon :D
Macie jakieś info na ten temat?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz
Posty: 1317

Post autor: Barth »

CHAOS DWARF DAEMONSMITHS £18.00
Obrazek
The cruel and malign race of Chaos Dwarfs, who refer to themselves as the Dawi Zharr, long ago abandoned the ancient Dwarf gods they once worshipped, and pledged themselves wholly to Hashut, the Father of Darkness. Now they no longer value the old ways of their noble and honourable kin and instead covert strength and power above all else, seeing other living creatures as chattels to be used and discarded in their brutal forge-citadels which dominate the Plain of Zharr.

Models designed by Thais Mariblanca Lopez and Steve Whitehead, comprises three highly detailed and characterful resin models. The wonderfully sculpted figures in this set represent a Sorcerer-Prophet, Daemonsmith and Infernal Castellan.


Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mnie sie podobają baaaardzoooo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Karlito kiedy coś zamawiasz z WF? :wink:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3305
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Karlito »

WOOOW zajebiści ale niestety zamówienie już jest w trakcie realizacji :( Trzeba poczekać do następnego :)

Kuurrrrr... po cholerę buliłem 15 funciaków za tego limitowanego Hellsmitha #-o Miałbym od razu trzech różnych Herosów za prawie taką samą kwotę ](*,)
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, o 15:20 przez Karlito, łącznie zmieniany 2 razy.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer
Posty: 6663
Lokalizacja: KGS "Fenix" Włocławek/ Kłodawa

Post autor: Nijlor »

=D> Świetni :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz
Posty: 1317

Post autor: Barth »

Zauważcie, ze to wychodzi 6 funtów za jednego bohatera :mrgreen: czyli chyba nawet taniej niż charaktersi oficjalnie wyprodukowani przez GW do innych armii =D>
Naprawde mi sie podobają, raz WF zrobił nam dobrze cenowo również 8)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3305
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Karlito »

W kolejnym zamówieniu na bank ich biorę, mam tylko nadzieję że wyrobię się z kasą i uda mi się je zrealizować na koniec lutego [-o<
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz
Posty: 1317

Post autor: Barth »

Ja jestem do tego zamówienia :mrgreen:

Co prawda mam zamiar brać tylko tych panów, ale zawsze to coś :wink: w tym prothecie na piechte zakochałem sie od pierwszego wejrzenia czyli jak go pokazali na którymś games day'u :roll: a teraz będzie mój [-o<
Mechaniczny palanquin czeka na niego juz od dawna, żeby sobie nienadwyrężał kamieniejących nóżek :mrgreen:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3305
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Karlito »

Pod koniec marca na bank będę robił takie potężne zamówienie bo wpadnie mi trochę kasy ale może uda mi się coś wyskrobać również na koniec lutego. Jakby co będę pisał w odpowiednim wątku :wink:

Jak znowu zamówimy sporo to ci goście powinni kosztować 15 funciaków :mrgreen:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz
Posty: 1351
Lokalizacja: ZKF Zabrze

Post autor: Denis »

cudowni są mój portfel juz ledwo żyje ale chyba go wykończe i jakos na nastepne zamówienie zamówie kolejne figsy do chadeków

bo tylko mi brakuje juz forge worldowych paru rzeczy
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3305
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Karlito »

I pomyśleć że już się zastanawiałem nad odpuszczeniem sobie zbierania całej armii Chadeków i chciałem stworzyć jedynie kontyngent do wspierania moich Warriorów, właśnie z powodu braku Herosów :roll: Teraz jeszcze niech dają K'daie i Bull Centaurów i będę szczęśliwym człowiekiem :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz
Posty: 1317

Post autor: Barth »

Obrazek

Głowa w ręce castellana wygląda na chaos dwarficką, co wyjaśniałoby sposób otrzymywania zasady stubborn przez niego :mrgreen:

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz
Posty: 1317

Post autor: Barth »

Tamurkhan: The Throne of Chaos
Q&A and Errata


http://www.forgeworld.co.uk/Downloads/P ... khanQA.pdf


w końcu :roll:

Q. The K'daai Destroyer and Bale Taurus have the Blazing Body special rule. Are they always wounded on a roll of 6? A. No. As stated all non-magical attacks suffer a -1 To Wound penalty against the K’daai and the Bale Taurus.

Q. Does the Hellcannon benefit from the Daemonsmith’s re-rolls? A. Yes, as long as they are selected as part of a Legion of Azgorh army.

Yes :mrgreen:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator
Posty: 2936
Lokalizacja: Koszalin

Post autor: Infernal Puppet »

Jakie w końcu :P . Bardzo szybko się za was zabrali. Ile czekaliście - 2 miesiące ? Nigga pleeez :roll: :mrgreen: ...
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz
Posty: 1058
Lokalizacja: Legion Kraków

Post autor: Xier »

I się okazało że z hellką nie zwałowałem fajnie :mrgreen:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz
Posty: 1317

Post autor: Barth »

Infernal Puppet pisze:Jakie w końcu :P . Bardzo szybko się za was zabrali. Ile czekaliście - 2 miesiące ? Nigga pleeez :roll: :mrgreen: ...
a emotka na końcu to co? To była ironia :P

ODPOWIEDZ