Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź Wyniki strona 21

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Re: Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź

Post autor: Urban »

Druchii pisze:Ale zjebany rozkład armii ;)
Będzie w tym roku stoisko z figurkami?
Oczywiście będzie, zniżki z poprzedniego roku można wykorzystać, wrzucam kolejny raz link do cennika
stagraf.pl/cen.07.12.11.xls

Będzie dostępny Dreadfleet (jeden do kupienia, drugi do obejrzenia ew. pogrania- ustalanie szczegółów z Kryspinem)

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Jak to jest, że jest dopuszczona armia na 3K BoChu Crusa i Shino.
Albo inaczej - kto się nie zna na WFB i to dopuścił?

Niech zgadnę - wagon Minotaurów z Doombullami i full magii?
I żadnych minusów sojuszu.
Ja wiem, że bestie nie są mocne ogólnie, ale na te punkty, w tym formacie turnieju i z tymi graczami już są.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

JaceK pisze:
Niech zgadnę - wagon Minotaurów z Doombullami i full magii?
Zgadłeś ;)

Zapomniałeś jeszcze o chalice od dark rain (taka bestiowa sztormówka ;) ;) )
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

I... i... Taaaaaaka wielka Gorgona! I to o 15 punktów tańsza, bo z WD! Gnidy, zbanować ich. Daj spokój Jacku. Skoro ich dopuścili znaczy, że przyjechali się bawić funową rozpą (to że będą w top3 to inna sprawa, ale wątpie, żeby "bolid" miał tu znaczenie). A to że wzieli paru specjalnych bohaterów. Daj spokój :D
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Golonka pisze:I... i... Taaaaaaka wielka Gorgona! I to o 15 punktów tańsza, bo z WD! Gnidy, zbanować ich. Daj spokój Jacku. Skoro ich dopuścili znaczy, że przyjechali się bawić funową rozpą (to że będą w top3 to inna sprawa, ale wątpie, żeby "bolid" miał tu znaczenie). A to że wzieli paru specjalnych bohaterów. Daj spokój :D
Fun na dwóch Doombullach i wagonie Minosów... Zobaczymy jak to ruszysz :wink:
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, o 19:55 przez Trubas, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Dyskutujemy nad tym, o ile kwestia armii na 3k prowadzonej przez jednego gracza jest bezproblemowa, tak samo jak 1 gracz i 2 armie, to nie przewidywaliśmy aby dwóch graczy grało pojedynczą armią, takie coś w zasadzie przytrafiło się pierwszy raz i musieliśmy poważnie to omówić.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Problem jest w tym, że na 2k armia wystawi maks jednego lorda, a tu armia na 3k jest w stanie wystawić ich dwóch

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Grichalk pisze:Problem jest w tym, że na 2k armia wystawi maks jednego lorda, a tu armia na 3k jest w stanie wystawić ich dwóch
ale za to ma jednego generała który liczy sie za 3BP w B&G
xYz

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Urban pisze: takie coś w zasadzie przytrafiło się pierwszy raz i musieliśmy poważnie to omówić.
2 lata temu gralem 3k khemri z malalem i bylo ok

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Gremlin pisze:
Grichalk pisze:Problem jest w tym, że na 2k armia wystawi maks jednego lorda, a tu armia na 3k jest w stanie wystawić ich dwóch
ale za to ma jednego generała który liczy sie za 3BP w B&G
To akurat jest totalnie z dupy, powinien się liczyć za 2.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Shino pisze:
Urban pisze: takie coś w zasadzie przytrafiło się pierwszy raz i musieliśmy poważnie to omówić.
2 lata temu gralem 3k khemri z malalem i bylo ok
Nie grałem wtedy, musialo to mi umknąć, w takim razie, wszystko jest ok.

@Kudłaty
Mały też powinien liczyć się za 2? Para ma 3 BP w generałach, duża armia też powinna tyle w nich mieć.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Wagon minosów jest do rozjechania na luzaku co udowodniliśmy z Sillem na ostatnim lokalu. Wystarczy do tego klocek Irongutsów, Thundertusk na boku i Abomka wstająca na 6 ranach po tym jak przed śmiercią wbiła po 2 rany na obu Doombullach. Innymi słowy peace of cake i 50% szans, że się uda :D
@Gremlin - podjedź tym na 4 rano, weź taxe z Kaliskiego do szkoły. Będziesz na 100% o czasie a jeszcze się prześpisz z 3-4 godz, weźmiesz prysznic i na luzaku rozpoczniesz pierwszą bitwę. Przynajmniej ja bym tak zrobił na Twoim miejscu
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Nie grałem wtedy, musialo to mi umknąć, w takim razie, wszystko jest ok.
A co to ma za znaczenie czym Shino grał 2 czy 3 lata temu?

Po prostu jest taki zapisek:
*Organizator w szczególnych przypadkach dopuszcza możliwość gry 1 armią na 3000p, jednak jest to opcja wyjątkowa, zarezerwowana dla miłośników klimatu i dopuszczenie gracza do udziału w turnieju zależeć będzie od przedstawionej rozpiski.

A jakoś nie sądzę, że będzie to rozpa pełna Cygorów, Centigorów i Jabberslythów.

Prawo organizatora, oczywiście.
Ale IMHO nieprzemyślana decyzja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Oczywiście tu się muszę zgodzić z Jackiem. Nie byłoby w porządku gdyby robiono wyjątki ze względu na nazwiska. Oczywiście jeżeli armia będzie na full klimacie to wtedy chyba nie ma żadnego problemu. Ale to już jak ktoś to przede mną zauważył jest zależne od orgów.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Ja tak z innej beczki, w ogłoszeniu jest wzmianka o jednym darmowym posiłku. Czy będzie jakiś dodatkowy w takim wypadku odpłatny catering? Czy mam ze sobą zabrać bochenek chleba i kilka konserw :?
ID: 2477

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Golonka pisze:Oczywiście tu się muszę zgodzić z Jackiem. Nie byłoby w porządku gdyby robiono wyjątki ze względu na nazwiska. Oczywiście jeżeli armia będzie na full klimacie to wtedy chyba nie ma żadnego problemu. Ale to już jak ktoś to przede mną zauważył jest zależne od orgów.
Wszystkie rozpiski na 3k były wrzucane na zamknięte forum, gdzie prosiłem o opinie na ich temat, w szczególności kierowałem się zdaniem osób które daną armią grają.

szczerze mówiąc, drugi gracz bestii solowych gra podobnym nieco zestawieniem jednak, obiekcje pojawiły się przy Crusie i Shino.
Skoro pierwsza rozpiska została zatwierdzona to jak wygląda odpowiedź "nie bo jesteście za dobrzy i tym pociśniecie"? Średni gracz może tym grać ale dobry już nie? Kryterium które się stosuje jest tu takie samo dla każdego, nazwisko nie warunkuje tutaj niczego.

Tak, w sobotę pomiędzy 15 a 17 godziną będzie wydawany obiad przez firmę cateringową.

Dodatkowo organizujemy spore ilości chleba ze smalcem który będzie można podjadać pomiędzy bitwami.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dobre pytanie!
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Urban pisze: Wszystkie rozpiski na 3k były wrzucane na zamknięte forum, gdzie prosiłem o opinie na ich temat, w szczególności kierowałem się zdaniem osób które daną armią grają.

Szczerze mówiąc, drugi gracz bestii solowych gra podobnym nieco zestawieniem jednak, obiekcje pojawiły się przy Crusie i Shino.
Skoro pierwsza rozpiska została zatwierdzona to jak wygląda odpowiedź "nie bo jesteście za dobrzy i tym pociśniecie"? Średni gracz może tym grać ale dobry już nie? Kryterium które się stosuje jest tu takie samo dla każdego, nazwisko nie warunkuje tutaj niczego.
Urban, nawet nie zauważyłem, że Przemcio gra sam Bestiami. Zresztą co to w ogóle za argument?
Zamiast odpowiadać merytorycznie, robisz jakieś kombinacje.
Pytasz siebie samego, bo to przecież nie ja, tylko Ty podjąłeś decyzję o akcepcie obydwu zgłoszeń.

A co do tych opinii na OŁ - z całym szacunkiem do graczy BoCh z Łodzi - jestem przekonany, że żaden nie był nigdy na masterze (no może jednym w życiu).
A nawet na lokalach to raczej sporadycznie. Ciężko to nazwać konsultacją.

Podsumowując - teraz to już mniej mnie interesuje ta armia na 3K, a bardziej te śmieszne tłumaczenia. Bez sensu.
Przynajmniej udawaj, że przemyślałeś tę decyzję.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Ja nie wiem z czym masz Jacku problem :?: większość sojuszy jest dużo bardziej gięta niż beastmeny na 2 doombullach i kilku małych szamanach...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Urban pisze:Tak, w sobotę pomiędzy 15 a 17 godziną będzie wydawany obiad przez firmę cateringową.

Dodatkowo organizujemy spore ilości chleba ze smalcem który będzie można podjadać pomiędzy bitwami.
Uradowałeś me przepastne trzewia :wink:
ID: 2477

ODPOWIEDZ