Pytania początkującego

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania początkującego

Post autor: #helion# »

bo nie masz nic takiego ultra mocnego w Imperium, jak przeciwnik dojdzie do Ciebie nietknięty, albo dasz sobie wprowadzić piechotę w niewygodne combaty i to na raz to praktycznie przegrałeś, bo nie dasz rady wszystkiego wzmocnić magią; czołg jest dobry ale bije tylko w swojej turze, częściej robi za blokera; Flagusie to dobry oddział szturmowy, ale z najmocniejszymi klockami wymagają bufów z magii, najbardziej boli WS2, bo na ogół przeciwnik ma 5, więc priorytetem jest WS10 I10 do rzucenia, dopiero potem można kminić z Phas Protection albo Bironą, aby zwiększyć ilość ataków
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Jako bardzo początkujący generał imperium mam prośbę- poratuje ktoś linkiem albo ogólną rozpą (turniejowy format, czyli od euro w zwyż) będącą max wypasionym, chamskim gunlinem? Jak najmniejsze opieranie się na magii, tylko strzelanie i strzelanie. Ale żeby to miało ręce i nogi i mogło sensownie powalczyć ofc.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

W tej edycji nie ma chamskich gunlinów - są zwyczajnie słabe.

Jeśli lubisz sobie postrzelać, to rób rozpę na piechocie do kontry z maxem maszyn.

Reinar von Drache
Plewa

Post autor: Reinar von Drache »

Mam takie pytania:

1. Kapitan z Crown of command(generał) w oddziale Knightów z banner of discipline(9LD) - jak to działa? Oddział testuje stubborn na najwyższej LD czyli na 9?

2. Co się dzieje kiedy zginie arcykapłan a war altar przeżyje(np. strzał z armaty) - rozumiem że bounda nie można używać, ale czy war altar jako taki może się poruszać, walczyć itd?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

1. tak
2. tak
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Jak to jest z Hexstaffem ?
Dostaje d3 kości i jeśli na 1 z nich wypadnie 1 to mam misscast ..
ale jak to się ma do 8 ed czy z misscastem jest ifka czy 1 zamienili na 6?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

o co chodzi z tym dziwnym formatem 2 k euro ?
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Eltharion pisze:Jak to jest z Hexstaffem ?
Dostaje d3 kości i jeśli na 1 z nich wypadnie 1 to mam misscast ..
ale jak to się ma do 8 ed czy z misscastem jest ifka czy 1 zamienili na 6?
kup kodeks do 7 edycji (czyli aktualnie obowiązujący), potem ściągnij erraty ze strony GW; następnym krokiem będzie znalezienie wśród tego Hexstaffu; jeżeli tego dokonasz, dostaniesz ode mnie 4-pak :roll:
rafixator pisze:o co chodzi z tym dziwnym formatem 2 k euro ?
jakieś dziwne podchody są wykonywane w tym kierunku; czy będzie obowiązywał?? oby nie, bo psuje zupełnie zabawę niektórymi armiami (w mojej opinii naszą również)
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Słaby deal (7 dych za 4- pak ) ale ok trzymam cie za słowo :wink:
W sumie zadałem to pytanie żeby nie szukać tego w booku i erratach ale widzę nie-chcecie cie współpracować :roll:

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Eltharion pisze:Słaby deal (7 dych za 4- pak ) ale ok trzymam cie za słowo :wink:
W sumie zadałem to pytanie żeby nie szukać tego w booku i erratach ale widzę nie-chcecie cie współpracować :roll:
to nie to że nikt nie chce, po prostu czasem trzeba zadawać pytania z głową; pytasz o przedmiot, który nie dość, że był dodatkiem po jednej z kampanii w 6ed (nie do końca dopuszczony w normalnym obiegu turniejowym), to jeszcze pytasz jak ma się do 8ed, gdzie od kilku lat się gra na w sumie zupełnie innym booku do Imperium (w sumie może się mylę i tylko okładka się zmieniła), ale mało tego, o ile plotki nie kłamią, to najdalej za pół roku Imperium otrzyma świeżynkę AB, jeszcze ociekającą farbą drukarską z zupełnie nowymi zabawakami

teraz zadam pytanie o podobnej treści...jak się mają ogry, halflingi i krasie z Ravening Hordes w army list do Imperium a 8 edycja.... :roll: ](*,) #-o :-s :-? :-k :-k :-k :-k :-k :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
GALERIA

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

Ja jakoś rozumiem pytanie.
Jak się nie ma Army Booka a tylko Army Buildera to takie kwiatki wychodzą. Sam się na to na samym początku nabrałem :oops:

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Tia - ja też sie zastanawiałem nad tym ale z racji że w AB go nie znalazłem to olałem go po prostu :wink:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

#helion# pisze:
Eltharion pisze:Słaby deal (7 dych za 4- pak ) ale ok trzymam cie za słowo :wink:
to nie to że nikt nie chce, po prostu czasem trzeba zadawać pytania z głową; pytasz o przedmiot, który nie dość, że był dodatkiem po jednej z kampanii w 6ed (nie do końca dopuszczony w normalnym obiegu turniejowym), to jeszcze pytasz jak ma się do 8ed, gdzie od kilku lat się gra na w sumie zupełnie innym booku do Imperium (w sumie może się mylę i tylko okładka się zmieniła), ale mało tego, o ile plotki nie kłamią, to najdalej za pół roku Imperium otrzyma świeżynkę AB, jeszcze ociekającą farbą drukarską z zupełnie nowymi zabawakami

teraz zadam pytanie o podobnej treści...jak się mają ogry, halflingi i krasie z Ravening Hordes w army list do Imperium a 8 edycja.... :roll: ](*,) #-o :-s :-? :-k :-k :-k :-k :-k :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak ?? :roll:
Auć ale fail :oops:
Macie pomysł jak złożyć magów maga na euro (normalne 2400)?

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Ale cie tu potraktowali z tym pytaniem. Ale to tylko imperialisci :mrgreen: czego od nas wymagac :D
Eltharion pisze: Macie pomysł jak złożyć magów maga na euro (normalne 2400)?
Albo Rod of Power albo niszczarka nic lepszego jeszcze nie wymyślili.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Karl doszły mnie słuchy że jeszcze tkwisz w 7 ed ;.] tzn chodzi mi o to że ponoć myślisz że tank nie może wbijać się do lasu ;> czy ot prawda ? jeśli tak to po prostu chciałem cię uświadomić żebyś się sam nie wałował ;]

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

wychwa pisze:Karl doszły mnie słuchy że jeszcze tkwisz w 7 ed ;.] tzn chodzi mi o to że ponoć myślisz że tank nie może wbijać się do lasu ;> czy ot prawda ? jeśli tak to po prostu chciałem cię uświadomić żebyś się sam nie wałował ;]
lepiej w 7-mej niż w 6-tej :wink:

a co do Maga, jest jeszcze jedna kmina chociaż nie ma na ogół punktów na to, albo inne przedmioty wchodzą w to miejsce, mianowicie +1 do casta, coś a'la Balthazar Gelt; mamy dość taniego Lorda maga, więc można potestować takie rozwiązanie, zwłaszcza jak trafimy na oponenta z tylko 2lvl max w armii

@Eltharion: nie miej pretensji; po prostu widać gołym okiem, że nawet nie looknąłeś do AB-ka i errat, a tylko i wyłącznie do army buildera, tam nawet można wystawić Valtena na 8ed. albo innych Speciali z tych "starożytnych czasów", ot Counta Middenheim
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Helion ,pitka wsysa wózek od razu ?? Ogólnie z tego co mi wiadomo to to że wózek zdaje na in papy ale w uściśleniach znalazłem takie cuś i nie wiem czy to się dotyczy naszego altara.

Jeśli test charakterystyk musi wykonać część modelu lub wszystkie jego częsci (np. pit of shades, fate of bjuna), każda część modelu testuje na własnej charakterystyce.

...

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

oba zdają normalnie, nic z automatu nie jest wsysane bo to nie war machine; nie pamiętam tylko czy może na papy zdawać, a "wszystkowiedzącej książki" nie mam teraz pod ręką, rzadko kiedy testuję pitkę na wózku, ostatni raz chyba na papy, ale i tak oblałem (6) więc nie było o co się spierać...
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

A nie uważacie ze RoP jest trochę lipny na euro??
De facto możemy przenosić kości tylko w jedną stronę i to jeśli nam zostaną :roll:

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

No ale mocniejszego bosta do magii nie wyciagniesz niż 2 dodatkowe PD, A jak weźmiesz skrola to papa generuje mniej dd i imo nie zawsze jest to opłacalne

Zablokowany