DIPPING - TESTOWANIE

Kompletne artykuły na konkretny temat.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drovilus
Wałkarz

Post autor: Drovilus »

Firma Valejo ma dobry Blood Red

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Bully pisze:Święta racja :D Trochę odbiegając od tematu. Może ktoś ma dobry przepis na malowanie czerwonym (Blood Red) ? Bo każdy wie, że czerwienie GW słabo kryją. Albo ktoś zna jakąś farbkę innej firmy, która nadawała się na kolor Blood Angels'ów (troszkę mogłaby być ciemniejsza :D) ?
Do tematu "test farbek" z tym. Kolory wszystkich firm słabo kryją. W skrócie: użyj podkładówki z serii p3 (nie testowałem) lub foundation paints GW (testowałem i działa, choć wiem, że nie lubisz tej firmy) i dopiero potem właściwego odcienia czerwonego.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2007, o 00:33 przez Duderson, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

mam pytanie czy figsy po takim malowaniu świecą się jak by były lakierowane (czy jest coś takiego jak matowa bejca) bo na zdjeciu strasznie sie świecą co psuje imo świetny efekt ;) naprawede dobra robota ;)

Awatar użytkownika
Drovilus
Wałkarz

Ja mam matową bejcę. Na zdjęciu co prawda nie wygląda lecz teraz zmatowaiała i efekt wygląda po prostu... super :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

vvalleyo, albo private prees?

nic, wysepilem dzis psika bialego podkladu na 3 najt gobliny (bo moj oczywiscie nie doszedl, bo po co dac czlowiekowi mozliwosc zabawy w weekend;p). Z rana ruszam po bejce i benzyne, a potem swiat bedzie moj (; postaram sie fotkami okraszac.

Pzdr

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Ice-T pisze:mam pytanie czy figsy po takim malowaniu świecą się jak by były lakierowane (czy jest coś takiego jak matowa bejca) bo na zdjeciu strasznie sie świecą co psuje imo świetny efekt ;) naprawede dobra robota ;)
Czytaj uważnie cały temat. wystarczy figse pocisnac matowym lakierem by usunac efekt "swiecenia" :)
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Bully pisze:Albo ktoś zna jakąś farbkę innej firmy, która nadawała się na kolor Blood Angels'ów (troszkę mogłaby być ciemniejsza :D) ?
Khador Base Red z serii P3 - doskonała farba, kryje idealnie nawet, jak miałem figurki zrobione najpierw czarnym podkładem, potem machnięte białym od niechcenia - zero prześwitu spod spodu po jednej warstwie farby. Zresztą, naprawdę ostatnio jestem pod wrażeniem odnośnie ich jakości. :wink:

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Bully pisze:Święta racja :D Trochę odbiegając od tematu. Może ktoś ma dobry przepis na malowanie czerwonym (Blood Red) ? Bo każdy wie, że czerwienie GW słabo kryją. Albo ktoś zna jakąś farbkę innej firmy, która nadawała się na kolor Blood Angels'ów (troszkę mogłaby być ciemniejsza :D) ?
mechrite red z palety foundation paints
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Szmajson pisze:
Ice-T pisze:mam pytanie czy figsy po takim malowaniu świecą się jak by były lakierowane (czy jest coś takiego jak matowa bejca) bo na zdjeciu strasznie sie świecą co psuje imo świetny efekt ;) naprawede dobra robota ;)
Czytaj uważnie cały temat. wystarczy figse pocisnac matowym lakierem by usunac efekt "swiecenia" :)
teraz zauważyłem na samym końcu :D wkażdym bądż razie dzięki

a co z tą bejca matującą?

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

wydaje mi się, że Sadolin sam matowieje po wyschnięciu, Zaba też mi mówił że matować nie musi.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Kerim pisze:wydaje mi się, że Sadolin sam matowieje po wyschnięciu, Zaba też mi mówił że matować nie musi.
ja juz tez pisalem, ze nasze Tyrki zmatowialy po pewnym czasie...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
SebekFF
Wałkarz

Post autor: SebekFF »

Ja polece z kolei Blood Red firmy Model Master..
u mnie sie sprawdza...

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Rozpuszczony nieco terpentyną sadolin tikowy.
Jak widać, totalna padaka:
na równych powierzchniach zbiera się jak brudne plamy.
Na brodzie i kolczudze z kolei nie daje kontrastu.
Podsumowując - Brud Smród i Jobutstwo.
Zapewnie robię coś nie tak.

I nie chodzi o to że świeci, świecić niebawem przestanie.

Obrazek
Shot with DSC-F828 at 2007-07-21

Awatar użytkownika
Drovilus
Wałkarz

Chyba Kerim coś musiałeś zrobić nie tak, albo za bardzo rozpuściłeś bejce.
Ja dzisiaj robiłem drugiego minersa i wyszedł rewelacyjnie.
Nie wiem czy tak całą armie zrobić ale chyba nie... :)

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Nowa próba z nowym konikiem (Gamezonowego Pistoliera).

Bejca ta sama co w poprzedniej próbie (patrz: post z 18 lipca).

Użyte kolory: *) Podkład biały. *) sierść - Snakebite Leather, *) grzywa, ogon - Bestial Brown, *) kopyta - Khaki (Vallejo) *) rząd - Vomit Brown, *) derka na siodle - Golden Yellow, *) frędzle - Cygnar Blue Base (P3) *) wodze - Blood Red. Lakier matowy Model Master Flat, pędzlem kładziony. Okucia w rzędzie końskim - do późniejszego malowania.

Bejca nierozcieńczana; za kopytko i chlup od razu do puszki.

Konik nietrzepany, tylko zostawiony do grawitacyjnego obcieknięcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczyna wychodzić.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Bejcowanie wyszło super!!! Szkoda tylko, że szyjka z jednaj strony niezaszpachlowana, bo po bejcowaniu wygląda jak szrama.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Aż poszedłem sprawdzić. Ja i niezaszpachlowanie! :roll: :wink:
Łączenie zaszpachlowane, tylko tam jest takie dziwne przejście między szyją a mięśniami pasa barkowego (czy koń ma pas barkowy ??), w rzeczywistości wygląda OK.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

ŁoŁ jaki trend Szmajson wyprodukowal, cos jak emo w swiecie polskiego warhamca :lol:

True Legion jedzie do rusinowa na wies i bedzie bejcowac Lizaki podprowadzone niedzielskiemu(juz poszla rozkmina ze zrobimy tutoriala :twisted: )

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Koń naprawdę dobrze wyszedł =D> gratulacje

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Konk wyglada elegancko. Ja wlasnie maluje 10 koni imperialnych.. jutro misja zanurzenie :)
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

ODPOWIEDZ