VANAHEIM.PL - 07.01.2012 - 2012pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: Vanaheim.pl - 2012!

Post autor: Fluffy »

Dobra, wrzuccie mnie na listę.

I dajcie te spece, za młotkowym. Ciągle słyszę głosy marudzenia, boicie sie czy co? Graliście na spechero wogóle? No, to nie marudzic i jazda. Spece wcalenie potrzebują astronomicznych punktów, tym bardziej że spece to nie tylko lordowie ale jest bardzo dużo herosów. Jakieś mity i urban legendy tu szerzycie..
I punkty - dla mnie 2k to optimum :)
1000 pkt - to nie na ta edycję. Juz z formatami rzedu 1600 jest ciężko.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Zaproponowałem 1000 bo tu sie inaczej robi rozspiski, wrzucenie "skroola" to już problem trzeba kombinować. Zrobienie 2000 to po prostu przycinanie tego co sie ma i schemat gry sie nie zmienia - nuudaaaa ! 1000 jest dużo ciekawsze :mrgreen:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

no tak osobiście to faktoza 1000pkt wydaje sie fajne, trzeba pokombinować, ale jak cos mozecie klepac stare dobre 2000 z ograniczeniami takimi jak na arenie ;) 3x battleline ofcourse :P
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Ta, i jeden nieudany test, fartowny strzał, wejscie ifki czy oblanie warda na 4+ kończy sie wtopą.

Myślcież troszku, ludzie...

Nie wspominając, ze takie rzeczy jak hydry, abomki czy pedantowcy staja sie prawdziwymi problemami.

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Na 1000pts robisz ograniczenie herosów i innych cacek na 150pts i wszystko gra :wink:
ID: 2477

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

A magia? Wprowadzać kolejne ograniczenia? Bez sensu toto.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

No oczywiście że tak! Biały ma racje, Fluffy wyluzuj, np ban na lordów, tylko 1-2 hero, 6 z magii i ograniczona liczebność lub wartość oddziału i robi sie ciekawiej

A co do IFki czy oblania testu itp ... właśnie o to chodzi! to nada pikanterii grze :wink: a ewentualne farty może zweryfikować większa ilość bitew.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Tia, jeszcze eteryki trzeba by zbanowac, bo niektóre armie nie maja wtedy co z nimi kompletnie co zrobic, maszyny, bo dwie krasnoludzkie katapulty zrobią taką jesien średniowiecza że się nie pozbieracie, i tak dalej i tak dalej. Jak wszystkie armie dostaną nowe armybooki to mozna sie w takie rzeczy bawic, ale na chwilę obecną nie widze rywalizacji np z DE.
Ale jak chcecie robic turniej do ktorego trzeba de facto napisac osobny podrecznik to prosze bardzo...

Pozdrawiam

Catafractus
Mudżahedin

Post autor: Catafractus »

Fluffy dobrze prawi

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Taki mały format nazywa się Border Patrol. GW na poprzednią edycje samo porobiło cięcia dla armii na ten format by to miało ręce i nogi. Zresztą sami w BB robimy między Świętami podobny format. Tu chodzi o zabawe z dużą ilością bitewek bo spokojnie się 4-5 mieści.

Zresztą róbta co chceta, nie będę Wam spamował :wink:
ID: 2477

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

No tak Fluffy VC w Krakowie jest tyle że hoho :roll: Nie ma musu tak tylko rzuciłem propozycje, niektórym sie to widzę spodobało :wink:
Tak ja pisałem wyżej okolice 2000 są oklepane, na więcej nie ma czasu ani miejsca więc propozycja czegoś naprawdę małego wydawała mi sie sensowna tak dla odmiany.

Biały - dzięki za wsparcie, jak ten pomysł nie przejdzie teraz to napisz nam jakie wy macie doświadczenia z takiego turnieju, i co tworzy przegięcia.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

No spoko, imo fajna odmianą bedzie zagranie na te 2k ze specherosami - za młotkowym, jest to pewne urozmaicenie natomiast nie generuje dodatkowych przegięć, zwłaszcza ze ktos zadał sobie juz trud odsiania ziaren od plew.
1000 pkt jest naprawde problemem ze wzgledu na potrzebną duza ilosc cięć i znaczny brak balansu miedzy niektorymi armiami, nawet przy ograniczeniu kosztu modeli do 150pkt. Towarzysko mogę się tak umówić, ale na tego typu turniej gdzie od poczatku do konca mamy loterię po prostu szkoda mi czasu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Popieram Fluffiego :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Ja mógłbym zagrać takie 1000 punktowe coś. To tylko kolejny lokal, więc można spróbować czegoś bardziej egzotycznego od standardowych formatów.

Ale jakby co w 2000 spec herosów też wchodzę

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

To może Rhinoxy też uda się dopuścić?
Dałbym dopisek wymogu oryginalnych modeli :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Nie sądziłem ,że to kiedyś powiem ale w 100% zgadzam się z Flufim... 1000 pkt to nie ta edycja i zbilansowanie tego jest praktycznie niemożliwe... Dajcie sobie spokój z takimi pomysłami.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

1000pkt musi byc fajne ale nie w armiach ktore wystawia np eteroli, pare machin, czy 30WL:D

mysle ze mozemy zagrac 2000-2400 na spec hero, moze smoka wystawie^^
Ostatnio zmieniony 17 gru 2011, o 01:38 przez Caledor19, łącznie zmieniany 1 raz.
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

1000pkt musi byc fajne ale nie w armicha ktore wystawia np eteroli, pare machin, czy 30WL:D
1000? Spokojnie mieszczę 3 moździerze, działo (albo dwa?), hordę halabardników i zostaje jeszcze kilkaset wolnych punktów :D
Vae victis!

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

I wlasnie o tym mowie :D
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

czyli klepiemy 2000 (moze 2012?) pkt na zasadach Areny?
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

ODPOWIEDZ