DE 2k euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Mer
Pseudoklimaciarz

DE 2k euro

Post autor: Mer »

1 Dreadlord @ 262.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Pendant of Khaeleth [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Soulrender [15.0]

1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts

1 Sorceress @ 150.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Tome of Furion [15.0]

1 Sorceress @ 125.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Metal
Dispel Scroll [25.0]

15 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 185.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; FCG

10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 105.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Musician

10 Shades @ 160.0 Pts
Rptr Crossbow

34 Dark Elf Warriors @ 237.0 Pts
Spear; Light Armour; FCG; Banner of Swiftness [15]

5 Harpies @ 55.0 Pts

1 War Hydra @ 175.0 Pts

2 Beastmaster @ [0.0] Pts
Beastmaster's Scourge

20 Black Guard @ 320.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Murder [25.0]

1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard

1 Cauldron of Blood @ [110.0] Pts

Models in Army: 97

Total Army Cost: 1996.0

Zastanawiam się nad dwoma modyfikacjami - 10 CoK z ASF zamiast BG lub/oraz Master na pegazie z Cloak of Hag Graef i Dawnstone i lancą zamiast kotła. W takim układzie lord idzie na konia i dostaje stubborn. Takie combo już nie raz mi się spłaciło, ale zarówno CoK/BG jak i warriorsi mocno zyskują dzięki kociołkowi. Mam też wrażenie, że 1-2 dodatkowe oddziały harpii byłyby do rzeczy.

Będę wdzięczny za komentarze!

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

W tej armii trzeba się mocno napocić, żeby wymyślić niegrywalną rozpę.
Zawsze pozostaje ten sam dylemat...
Co lepsze?! ;)
Szejdom przydałyby się ahw. Może rozbij ich na dwa mniejsze oddziały, jak zrobi się ciepło to mogą posłużyć za odginaczkę.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Druchii pisze:Szejdom przydałyby się ahw. Może rozbij ich na dwa mniejsze oddziały, jak zrobi się ciepło to mogą posłużyć za odginaczkę.
+

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Zdecydowanie rozbij shady, daj na lorda stubborna i konika. I zamiast warriorów spróbuj wrzucić korsarzy. Owszem są drożsi, ale wydaje mi się że z shadowem działają duzo lepiej (tak ze względu na obniżenie T jak i brzytwę itp.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Master na pegazie z Cloak of Hag Graef i Dawnstone może być łatwo poskładany przez sygnaturkę z metalu. Ja często takiego coś spotykam i powoduje to ,że musisz się chować do oddziału lub za skałkami.
2 oddziały Harpii to minimum - ahw na Szejdah też by się przydało... Czy Coki cz BG to już decyzja indywidualna choć ja wolę Coki.
Jedno zmieniłbym na pewno - zamiast Pegaza konik i wtedy CoC.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Mer
Pseudoklimaciarz

Konik jest ok, ale dużo łatwiej go odgiąć niż pegaza. Shade zgodnie z sugestiami rozbiję i zostanę z kotłem, zobaczymy jak pójdzie. Thx za feedback :)

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

PiotrB pisze:Master na pegazie z Cloak of Hag Graef i Dawnstone może być łatwo poskładany przez sygnaturkę z metalu. Ja często takiego coś spotykam i powoduje to ,że musisz się chować do oddziału lub za skałkami.
wszystko fajnie, ale kto uzywa metala? a Pomysl sobie ile jest rzeczy ktore strzelaja nagle do Pegazisty dzieki kurtce z S2,S4 do max S5 a ty masz sajvy na 1+,2+.3+ z re-reolem na strzelanie. Pozatym czar mozesz zbic ( moze nie wejsc) a kuli nie zatrzymasz:)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Master na pegazie z Cloak of Hag Graef i Dawnstone może być łatwo poskładany przez sygnaturkę z metalu. Ja często takiego coś spotykam i powoduje to ,że musisz się chować do oddziału lub za skałkami.
Chowanie się w oddziale to nie problem. Wylatujesz tylko na jedną turę, potem jesteś w combacie (albo od razu do combatu). Żeby go ściągnąć sygnaturkę z metalu trzeba użyć dużej wersji, bo mała jest zbyt niepewna. Dodatkowo możesz zasłonić sobie hydrę/smoka i zmniejszyć szansę na zabicie ich cannonem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Mer
Pseudoklimaciarz

Zamierzam przetestować obie wersje - kocioł i pegazista. Ostatnim razem zmęczyłem masterem 2 katapulty i organki zanim zdążyły zadać mi poważne straty. Nie wiem jak poszłoby mi z kotłem, choć z drugiej strony nie zawsze będzie tyle pola do popisu dla pegaza.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Może druga hydra na te punkty?
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Na Euro Hydra jest 0-1
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Damn :(
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

ODPOWIEDZ