po turnieju grałem na:
Mag2lvl 1+spell dark magick
20korsarzy
10korsarzy
19shadow
WG mnie dark magick lepszy a piatka do bardzo dobry czar ja trafilem 3 razy na high elves wiec ranielem na 5+ WL ale ogolnie ta rozpa ma do tylku z HIGH ELVES
DE 800pts turniej w zabrzu
A no właśnie z HE trzeba umieć grać bo bez kombinowania to raczej stracona pozycja(z taką rozpą). Też uważam ,że na mniejsze stoły DM jest lepsza FM . Co do rozpiski to zapewne zabił Cię brak śmieci. Co do korsarzy to musisz pamiętać ,że bez boostów kotła czy Shadowa to jest zwykła piechota z siłą 3 a te ich handbowy są mocno sytuacyjne i do użycia tak naprawdę tylko wtedy jak przeciwnik Ci na to pozwoli. Do "prawdziwej" walki służą w tej armii inne jednostki... Uważam ,że na przyszłość zwłaszcza powinieneś zainwestować w Harpie, są doskonałym "śmieciem"...
Co do dark magic, to minusem jest stosunkowo krótki zasięg, trzeba się bardzo zbliżyć, żeby rzucić te czary. 18/12 cali zasięgu to w tej edycji naprawdę mało, trzeba wejść w zasięg szarży.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Wiecie w ogóle o czym mówicie?
Statystka DM.
3 czary zasięg 24 cale
2 czary zasięg 18 cali
1 czar (który można rzucać do combatu!!!) zasięg 12 cali
Na stoły 48 na 48 ta magia w zupełności wystarcza i jest w niej wszystko - pociski ( w tym jeden wyłączający strzelanie)- Usuwaczka maszyn i chempionów , hity z siłą 2 ale bez AS co dla DE jest ważne , oraz warzywienie oddziału które na dokładkę jest RIPem. Do tego dochodzi bardzo niskie CV....
Statystka DM.
3 czary zasięg 24 cale
2 czary zasięg 18 cali
1 czar (który można rzucać do combatu!!!) zasięg 12 cali
Na stoły 48 na 48 ta magia w zupełności wystarcza i jest w niej wszystko - pociski ( w tym jeden wyłączający strzelanie)- Usuwaczka maszyn i chempionów , hity z siłą 2 ale bez AS co dla DE jest ważne , oraz warzywienie oddziału które na dokładkę jest RIPem. Do tego dochodzi bardzo niskie CV....
Nie mówię, że to zły lore, bo bardzo mi sie podobają te czary. Napisałem, że zasięg jest minusem i to jest prawda
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.