Łańcuch na modelu, jak?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Marat
Pseudoklimaciarz

Łańcuch na modelu, jak?

Post autor: Marat »

Nie znalazłem nic na ten temat.

I moje pytanie:
Jak zrobić łańcuch do modelu?
Nie chodzi mi o luźne łańcuchy, które latają we wszystkie strony przy byle szturchnięciu.
Interesuje mnie jak wykonać sztywny łańcuch, który by można ustawić. Tak żeby wyglądał jak łańcuch łączący fanatyka goblińskiego z kulą.
Chyba, że ktoś zna jakiś skuteczny sposób na usztywnienie normalnego łańcuszka.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

stalowy drut wygiety oraz zawinięty wokół niego splot 2-3 łańcuszków, skleisz to wszystko klejem cyjanoakrylowym lub poxipolem i nie pusci a stalowy drut czy inny mozesz wygiac w dowolna strone, kwestia, jak grube znajdziesz łańcuszki by je opleść wokół drutu
bez usztywnionego drucika to sie nie trzyma po prostu, mi się nie udało jakoś inaczej tego uzyskać
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Marat
Pseudoklimaciarz

Post autor: Marat »

Myślałem właśnie o czymś takim. Nie wiedziałem tylko czy efekt końcowy będzie znośny.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

albo bierzesz łańcuch o większych oczkach i po prostu kleisz choćby klejem typu metal - na sztywno. Jak dobrze sklepisz to nawet jak spadnie to siętrzyma
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: BoB miniatures »

Ja po prostu polewam całą długość łańcucha super glue i układam szybko tak jak mi pasuje, i po góra minucie jest gotowy sztywny łańcuch, tylko trzeba uważać żeby nie dać za dużo kleju bo się oczka pozalewają ;/

ODPOWIEDZ