Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
I ciągle jest ten zapisek. Dzięki temu masz "Warda" na 5 na salkach Ale tak jak pisze Crane wszelkie templatki itp. obejmują tylko salki, ale wszelkie rany na 5 plus są zawsze przydzielane na Poganiaczy. Tak w HtH jak i w shootingu czy magi. I tak często dochodzi do sytuacji gdzie salki zdają tabelkę reakcji. Ale to nic strasznego, najpierw musisz nie zdać LD. (A jak masz od slanna to takie łatwe nie jest) a następnie masz tabelę, która jakoś karcąca nie jest masz spore szanse, że będziesz stać i strzelać gdzie popadnie, albo dostaniesz franzy i hate, ale będziesz się ślinił (mniej więcej coś takiego, na szybko z pamięci)
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
to nawet lepsze niż ward bo działa razem z regenką rzuconą z Life i niekoniecznie się kończy jak się ma RegrowthDzięki temu masz "Warda" na 5 na salkach
a jak np. stracę wszystkich poganiaczy, robię monster reaction test i go oblewam po czym dostaję jakiś wynik z tabelki monsterowej....następnie dorabiam sobie poganiaczy, znów ich tracę to znów rzucam za monster reaction table? Drugi efekt pewnie zastępuje pierwszy jeśli znów go obleję?
Czysto RAWowo po dorobieniu obsługi efekt się utrzymuje(nie ma zapisku, że po odzyskaniu załogi efekt jest anulowany) Jeśli ich znowu stracisz, to robisz nowy test.Crane pisze:to nawet lepsze niż ward bo działa razem z regenką rzuconą z Life i niekoniecznie się kończy jak się ma RegrowthDzięki temu masz "Warda" na 5 na salkach
a jak np. stracę wszystkich poganiaczy, robię monster reaction test i go oblewam po czym dostaję jakiś wynik z tabelki monsterowej....następnie dorabiam sobie poganiaczy, znów ich tracę to znów rzucam za monster reaction table? Drugi efekt pewnie zastępuje pierwszy jeśli znów go obleję?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Wiesz co, po prostu autorzy boka nie przewidzieli takiej sytuacji, tj. wskrzeszenia sobie obsługi. Imo trzeba to uściślić. Albo nie wskrzeszać salek, żeby nie robić problemu
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Jak ja uwielbiam takie dywagacje, a co jeżeli stanie się coś dziwnego, następnie jeszcze dziwniejszego, a potem poleci jeszcze kolejna dziwna akcja to co wtedy. Dajcie temu spokój, wystarczy, że LS się kłóciło parę tygodni o walkę cygora z sztandarowym z magicznym banerem. Jezu niech mi ktoś pokaże takie sytuacje! FFS!
System nie może być dziurawy !
Po prostu nie może, inaczej game over man...
http://www.youtube.com/watch?v=dsx2vdn7gpY
Po prostu nie może, inaczej game over man...
http://www.youtube.com/watch?v=dsx2vdn7gpY
-
- Oszukista
ale system w tym wypadku nie jest dziurawy - skinki są ignored for most gaming purposes - więc nie mogą być celem czaru na przykład ciekawe jest za to pytanie, czy inne buffy/debuffy na nich działają... wydawałoby się - że nie
One nie mogą, czyli nie rzucisz na nie snajperki, ale czary typu hex oraz agument działają na całego, ostatnio moje skinki poganiacze bily się z siłą 6 od brzytwy I konsultowałem się w tej sprawie z Kudłatym i Lidderem. Rawowo skinki są wskrzeszane, ale nie zdejmuje to efektu tabelki. Kiedy skinki zgina znów, znów rzuca się na tabelkę. Tyle w kwesti Raw-u... Ile tu sensu sami widzicie.
- Infernal Puppet
- Masakrator
To wcale nie takie bezsensowne. Poganiacz umiera, salka wpada we wściekłość, i nawet jak poganiacz zmartwychwstanie to już jej nie uspokoi.Ile tu sensu sami widzicie.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Czyli rozumiem, że widzisz sens w sytuacji, w której zmartwychwstała lekka zantropomorfizowana jaszczurka nie bedzie mogła udobruchać swojego pupilka, którego zwyczajem jest plucie ogniem i anihilowanie oddziałów, a to wszystko tuż po tym jak owa jaszczurka zginie od na przykład błędnego ognika zrodzonego z ognia, po czym zmartwychwstanie przywrócona do życia mocą żabo-orangutana? Aha...Infernal Puppet pisze:To wcale nie takie bezsensowne. Poganiacz umiera, salka wpada we wściekłość, i nawet jak poganiacz zmartwychwstanie to już jej nie uspokoi.Ile tu sensu sami widzicie.
Co się dzieje z pierwszym wynikiem? Znika jak przy kolejnym błogosławieństwie z Warshrine?Rawowo skinki są wskrzeszane, ale nie zdejmuje to efektu tabelki. Kiedy skinki zgina znów, znów rzuca się na tabelkę.
RAWowo zostaje. Dostajesz nowy efekt, ale nic nie jest napisane o tym, ze stary schodzi...
http://www.youtube.com/watch?v=aMj0t7sds7IGolonka pisze:System faild. Pleas restart windows.
Czy slann może mieć sto punktów w itemach i jeszcze do tego magiczny sztandar bez limitów punktowych? Niby opis bsb w armii lizaków to sugeruje, ale trochę niejasno.
(zastanawiam się, czy nie wciśnięto mi przypadkiem wała)
(zastanawiam się, czy nie wciśnięto mi przypadkiem wała)
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...