Legion of Azgorh
Moderator: esgaroth
Legion of Azgorh
Po namyśle skasowałem stary wątek - w tym można dzielić się spostrzeżeniami na temat AL Legionu. Proszę o niewszczynanie flejmów
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
http://www.chaos-dwarfs.com/forum/showt ... p?tid=9919 info na temat podstawek pod bullcentaury. Większość graczy CHD wybiera 40x40. Poczytajcie sobie
Proszę o niedublowanie postów
Proszę o niedublowanie postów
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
no to zacznijmy dywagacje
K'dai Fireborn i Bullcentaury
Bullcentaury:
Dokupując im speary i tarcze
mamy monsterki za 50 pkt z 5 S w szarży 2+ Save 5 T 3 W myśle że jest potencjał w takich nawet oddziałach po 3.
Fireborny:
tutaj mamy 55 pkt
ward na 4+ mniet T i W -1 do trafienia Ten test T boli strasznie gdyby miały 5 T to były by ok
Co wy myslicie o tych 2 specjalkach?
Bo mimo fajnych maszyn to przydałby sie jakiś CC Ironsworni są drodzy jak na swoje umiejętności, nie mówiąc już o IG które w CC wypada słabo
K'dai Fireborn i Bullcentaury
Bullcentaury:
Dokupując im speary i tarcze
mamy monsterki za 50 pkt z 5 S w szarży 2+ Save 5 T 3 W myśle że jest potencjał w takich nawet oddziałach po 3.
Fireborny:
tutaj mamy 55 pkt
ward na 4+ mniet T i W -1 do trafienia Ten test T boli strasznie gdyby miały 5 T to były by ok
Co wy myslicie o tych 2 specjalkach?
Bo mimo fajnych maszyn to przydałby sie jakiś CC Ironsworni są drodzy jak na swoje umiejętności, nie mówiąc już o IG które w CC wypada słabo
Strategikon 2010:
Gasior pisze: najlepszy tekst opisujacy rowniez bardzo przyjemna bitwe z Dimitrim i Tomkiem powiedział fisch - "czułem się jakbym grał w warhammera a oni w 40k. Ja na nich z łukiem i mieczem a oni z bolterów i jakiś dział"
Nigdzie nie znalazłem takiego zapisku w ALu..
Też się zastanawiałem nad podstawką... rydwanowa wydaje mi się trochę za mała, ale z drugiej strony ID najbardziej do tego pasuje. No i np taki steam tank jest na rydwanowej.
Ja bym spróbował wsadzić go na taką podstawkę, jaką ma Abomka, czyli 60x100mm
Też się zastanawiałem nad podstawką... rydwanowa wydaje mi się trochę za mała, ale z drugiej strony ID najbardziej do tego pasuje. No i np taki steam tank jest na rydwanowej.
Ja bym spróbował wsadzić go na taką podstawkę, jaką ma Abomka, czyli 60x100mm
Na CDO gdzie w ogóle pojawiła sie rzokmina na temat hellbound i warmachine, napisali że na stronie 175 książki. Oto dokładnie ten fragment:Nijlor pisze:I gdzie jest napisane, że ID staje się WM gdy ma hellbound?? Nigdzie wprost w AL tego nie napisano....
Temat z dyskusją na ten temat na CDO znajduje się TUTAJ.
Faktycznie chyba dokonali trochę nadinterpretacji tego zapisu.
Jeśli chodzi o iron daemona to jeszcze coś takiego, KramDratta z CDO napisał do WF takie o to pytanie:
Na CDO piszą, że z fajnie byłoby dać w takim razie załodze dwuraki, albo/i dać możliwość daemonsmithowi używać lokomotywy jako mounta.
i odpowiedź:KramDratta pisze:Iron Daemon
a. Since it cannot wheel or turn during a ‘charge’, does this mean that when it contacts a unit it does not ‘close the door’ and the unit ‘closes the door instead’. The reason I’m asking this is that the ‘closing of the door’ is specified as a wheel.
b. It can happen that the Iron Daemon is in a position whereby it is in the front arc of a unit, but if it moves straight ahead, it contact only the flank of the unit. Normally this means that the chargers stop 1” away from the enemy and the charge is failed. Does the Iron Daemon follow the normal rule or does the special movement rule over-ride the rules
Do tego jak to jest z thunderstomp atakami i grinding atakami ID? Jak walczy z orłem to może zadawać obrażenia tylko od załogi? Bez sensuWF pisze:Hi there.
The intention with the Iron Daemons’ movement with regard to charges is that if it makes contact with an enemy unit then the normal rules apply for combats and the Iron Daemon is allowed to close the door. This is the only time that the model is allowed to wheel. When Charging the Iron Daemon must make contact with the facing of the charged unit that it started in otherwise it counts as a failed charge.
Thanks
Tris Buckroyd
Na CDO piszą, że z fajnie byłoby dać w takim razie załodze dwuraki, albo/i dać możliwość daemonsmithowi używać lokomotywy jako mounta.
Panowie...
ja gram że jak trafie ID na gobliny na wilkach to niestety ale CHD tylko biją. Nie wiem czego chcecie...nadinterpretację, że jest to tylko jakby thunderstomp?
Co do sprawy hellbound. Można by jeszcze powiedzieć, że można go tylko na warmachine montować, a z racji iż ID dostał taką możliwość, jest wyjątkiem od cytowanej zasady patrz faq umożliwiające drzewcowi stand and shot do tyłu ale banshe już nie...?(bo brak jest dla niej takiego faq)
ja gram że jak trafie ID na gobliny na wilkach to niestety ale CHD tylko biją. Nie wiem czego chcecie...nadinterpretację, że jest to tylko jakby thunderstomp?
Co do sprawy hellbound. Można by jeszcze powiedzieć, że można go tylko na warmachine montować, a z racji iż ID dostał taką możliwość, jest wyjątkiem od cytowanej zasady patrz faq umożliwiające drzewcowi stand and shot do tyłu ale banshe już nie...?(bo brak jest dla niej takiego faq)