Master na mroźnej północy - Poznań 2012, 2000pkt ETC

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Master na mroźnej północy - Poznań 2012, 2000pkt ETC

Post autor: Khuman »

kudłaty pisze:Skoro grając na 2400 byliśmy wstanie grać co 150 to tutaj powinny wyniki raczej być mniej skrajne, no chyba że pojawiły się jakieś niestabilne armie np. bez BSB. Natomiast co do czasu na bitwy, wiem że da się je szybko rozegrać, ale mamy kilku graczy co sobie czasem chwilę dłuższą zamulą, do tego trochę czasu potrzeba na przenoszenie figurek i sparowanie tego bałaganu. Generalnie planuje wraz z przerwą na obiad i obsuwą kończyć pierwszy dzień o 20.00.
+ :D

fajny format :)

Klops ogarnij się proszę i nie prowokuj, odpowiadaj jasno i klarownie na zadane pytania :roll:

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Myślę że odniesienie do armii na 2400 jest troszkę złudne. Armie na 2K z zasady są mniej stabilne - na 2400 stracisz duży klocek/arcymaga czy coś takiego masz jeszcze sporo rzeczy żeby coś ugrać. na 2K płyniesz...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Pająk pisze:na 2K płyniesz...
+1

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Pająk pisze:Myślę że odniesienie do armii na 2400 jest troszkę złudne. Armie na 2K z zasady są mniej stabilne - na 2400 stracisz duży klocek/arcymaga czy coś takiego masz jeszcze sporo rzeczy żeby coś ugrać. na 2K płyniesz...

Nikt nie każe Ci wystawiać dużego klocka i arcymaga.
Nad formatem można zawsze dyskutować, temat rzeka. Zawsze się znajdzie ktoś, komu się on nie będzie podobał.
Jest czas, można testować rozpiski i kombinować do mastera.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Przeczytaj jeszcze raz o co mi chodzi. Do formatu nic nie mam, mam zastrzeżenie tylko do progów. Ja rozpiskę mam już przetestowaną i turniejowo, i w grach domowych, i jestem z niej zadowolony. Równie dobrze tak pisząc możesz nie wystawiać w ogóle armii.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Albo ja czegoś nie rozumiem, albo przegapiłem jakąś zależność. Dlaczego na te same progi ma się grać na większe a nie ma się dać grać na takie. naprawdę sądzicie że na 2400 jest ciężej stracić 62,5% punktów niż na 2000 75%. Ja się nie będę upierał robię ten turniej dla was, aczkolwiek mam podejrzenie że powodem takich wyników jest wzięcie rozp na 2400 i rezygnacja ze wszystkich ochron dla głównych oddziałów, jakichś odginaczek itp. rzeczy, bo generalnie wyniki powinny być mniej skrajne niż na 2,4k ETC.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

wiem jak się rozkładały u nas wyniki na turnieju. Remisów i wyników minorowych nie było prawie w ogóle... Patrząc przez pryzmat samej wartości pkt. to się z Tobą zgodzę, patrząc pod kątem zawartości rozpisek już nie do końca :wink: ale się upierał nie będę, po prostu zauważyłem to u nas na turnieju i się tym dzielę :wink:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Progi co 150 są okej.
Tzn. uważam, że na euro powinny być co 200, bo zbyt łatwo w ostatniej turze z remisowej gry robi się niemal maska, ale skoro na etc są co 150 i grało się fajnie w zeszłym roku to tym bardziej na 2k progi co 150 są okej 8)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

kudłaty pisze:Albo ja czegoś nie rozumiem, albo przegapiłem jakąś zależność. Dlaczego na te same progi ma się grać na większe a nie ma się dać grać na takie. naprawdę sądzicie że na 2400 jest ciężej stracić 62,5% punktów niż na 2000 75%. Ja się nie będę upierał robię ten turniej dla was, aczkolwiek mam podejrzenie że powodem takich wyników jest wzięcie rozp na 2400 i rezygnacja ze wszystkich ochron dla głównych oddziałów, jakichś odginaczek itp. rzeczy, bo generalnie wyniki powinny być mniej skrajne niż na 2,4k ETC.

+1

wszystko zależy od rozpisek - jeżeli traktuje się je jako 2400-400 to mogą być niestabilne.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Rozumiem, dzięki za jak to mówią feedback, natomiast mam nadzieję że jednak rozpiski się trochę ustabilizują do mastera.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

na Strategu powinny być progi po 300, w końcu na stole były 4 niestabilne armie :mrgreen:

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

W ramach prezentu świątecznego wsparli nas microart, terenydogier.pl i titan-forge.com

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

pięknie :)

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Jak jest z ceną bez noclegu ?
I do kiedy zapisy ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Beda mapki przed turniejem?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Właśnie wklejam takie wszystkie tematy, mapki są Euro zaraz podlinkuje wszystko w pierwszym poście.

EDIT.
Dodałem mapki z ETC wraz z linkiem do zwymiarownych wersji przez Jurka.
Dodałem datę nadsyłania rozp i zgłoszeń z noclegiem. W kwestii noclegów dzisiaj jeszcze będę dodawał linki do hosteli w logicznej odległości i cenie. Po to data ta jest na dobry tydzień przed samym turniejem żebym wiedział ile mogę opuścić cenę wejściówki. Dodatkowo ogranicza mnie termin zarezerwowania noclegu, po tym czasie oczywiście będzie starali się dalej coś ogarnąć jak ktoś się obudzi ale nie gwarantujemy że nagle nam się na ostatnia chwilę uda znaleźć nie wiadomo ile miejsc.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

takie małe pytanko czy zwykłe malutkie squigi na dużej ładnej manglerowej podstawce przejdą jako manglerSQUIG :roll:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Przejdą, aczkolwiek jak będzie to zrobione źle to może Cię to kosztować w punktach za modelarkę, natomiast w turnieju zagrasz, zawsze najlepiej w takim przypadku wysyłać zdjęcie bo to co napisałeś można zrobić na kilka różnych sposobów.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Bulwok pisze:Jak jest z ceną bez noclegu ?
I do kiedy zapisy ?
+1 też chciałbym to wiedzieć?

:)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

kudłaty pisze: Zapisy:
Do dnia 5 stycznia do 24.00 zgłoszenia osób chcących nocleg,
Do dnia 11 stycznia do 24.00 zgłoszenia jeżeli chcemy punkty,
wysyłamy na maciej.przygorzewski@gmail.com
Polecam Piotras czytać regulamin. Jak do tego 5 stycznia okaże się że przy mniejszej wejściówce też domykamy budżet to będziemy ją obniżać, natomiast do momentu kiedy nie wiem ile tych noclegów naprawdę potrzebuję konkretnej kwoty Ci nie podam.

ODPOWIEDZ