Bo to 7 ed wymysł który sprawia ze z HE nie gra sie trudno tylko nie przyjemnie a jeśli zrobią sensownie HE (typu SH i tiranoki do corów i wszystkie powyższe sensowne propozycje) to HE beda grywalna armia na równym poziomie z tymi co narazie wyszłyCaledor19 pisze:Po czym sadzisz ze zabiora HE ASF?
Myslisz ze GW zrobi z armii 3 tafowej i nie wyrozniajacej sie specjalnie innymi charakterystykami mieso do bicia?
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Eltharion, Ty i te Twoje kminy Nie ma bata, żeby zabrali nam ASF, musieliby obniżyć koszt każdej jednostki o 3-4 punkty lub dać im jakieś nowe zasady specjalne.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
W dobie 8ed. gdzie za heavy armor i shield nie ma -1M moze powinni zmienic nieco fluff Imo ten jeden wiecej armora by im sie przydał. Dosypia troche cementu i bedzie gitKosa pisze:tak jest powinien wrócić ale z nim jest trochę problem. On jest tak wytrzymały jak zwykła, cięzka zbroja (heavy armour?) ale co go wyróznia dużo mniej krępuje ruchy i jest letszy, ale nie twardszy. Ithimar nie jest tak wytrzymały jak gromril, z którego krasnoludcy kowale wytwarzają najwytrzymalsze pancerze starego świata. On jest leciutki i oferuje taką samą mocna ochronę jak cięzki pancerz. Na piechocie cięzko to odwzorować, natomiast na kawaleri jak najbardziej, czyli ladry, które nie zmiejszają ruchu kawalerii i to już było i nie wiem czemu zostało zabrane.
Z resztą dragon armour jest wytwarzany z ithilmaru, prawda?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Ja bym się Andrzej przyzwyczajałAndrzej pisze:Eltharion, Ty i te Twoje kminy Nie ma bata, żeby zabrali nam ASF, musieliby obniżyć koszt każdej jednostki o 3-4 punkty lub dać im jakieś nowe zasady specjalne.
Wiem że ci dobrze z ASF'em ale to jest imo przesadzone że to był wymysł jednej edycji
A jakbyś czytał do końca to mówiłem o tym ze jednostki musiałby by potanieć (co było by imo na + )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
W zasadzie juz dwóch edycji bo chyba jeszcze daleko do nowego booka HE, poza tym o dziwo popyt na HE jest duzy, miedzy innymi dlatego wydali to wieksze pudło z Armią a skoro tak jest to mam nadzieje ze HE beda isc w strone VC i stana sie ulubioną armią GW Dlatego myśle ze nie zabiorą ASF. WL i SM ktorzy walą ostatni w 8ed. to by byla mega porażka a chyba tego by nie zrobili. Ewentualnie Speed of Asuryan bedzie dawal atakowanie po inicjatywie bez wzgledu na broń ale wtedy jednostki musiałyby potanieć.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
To prawda, ciężko to sobie teraz wyobrazić albo to, że WL są znów w rare;ach Jeśli chodzi o Ilithmar Armor, to że jest lżejszy to fakt. Dlatego można zrobić go grubszym niż zwykły heavy armor taki full plate choć to nie fluffowo...
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
A co to za różnica, i tak w rarach są tylko orły. Ja liczę, że ugrywalnią jakoś balisty.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
e tam, kurna słabi jesteście.
Ja tam liczę i jestem przekonany, że każdy mag HE będzie miał w sobie wbudowany BoH
Ja tam liczę i jestem przekonany, że każdy mag HE będzie miał w sobie wbudowany BoH
pytania frajera i początkującego gracza czyli Kosa pyta:
jak teraz nalicza się punkty za smoka i lorda?
trzeba zabić i zwierzaczka i pedałka aby były punkty?
Czy normalnie, jak w 7 ed. spada zwierzo, pedał żyje, przeciwnik dostaje punkty za zwierza tylko?
Jak to jest?
jak teraz nalicza się punkty za smoka i lorda?
trzeba zabić i zwierzaczka i pedałka aby były punkty?
Czy normalnie, jak w 7 ed. spada zwierzo, pedał żyje, przeciwnik dostaje punkty za zwierza tylko?
Jak to jest?
spoko
a jeszcze jedno, jak lordzik jest generałem i zginie to stówa za gienka przeciwnik otrzymuje dopiero po wykończeniu smoka?
a jeszcze jedno, jak lordzik jest generałem i zginie to stówa za gienka przeciwnik otrzymuje dopiero po wykończeniu smoka?
ale to skomplikowane, ale jest na duży plus
p.s.
pisałeś tą odpowiedz zanim skończyłem zadawać to pytanie?
p.s.
pisałeś tą odpowiedz zanim skończyłem zadawać to pytanie?