DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
efekt zadziwiajacy z tym matowym lakierem kurde bravo naprawde
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
- Tiger Brown
- Kradziej
Była mowa o dipowaniu niebieskiego, więc zdecydowałem się wrzucić figsa, który posłużył do demonstracji techniki bejcowania - figurka stareńka i przypadkowa, co to "nie żal, jak nie wypłynie", była po prostu pod ręką. Bejca ta sama (Tikkurila), kolory - granatowy i średni czerwony, kapalin wykończony ciemnym metalizerem olejnym (Humbrol). Na twarzy był tylko jeden kolor (oczy nie robione!)
EDIT:
Jakby ktoś chciał się dokładnie przyjrzeć konikom i Bretońcowi, to mogę podesłać fotki w lepszej rozdzielczości (~2 MB).
EDIT:
Jakby ktoś chciał się dokładnie przyjrzeć konikom i Bretońcowi, to mogę podesłać fotki w lepszej rozdzielczości (~2 MB).
Ostatnio zmieniony 22 lip 2007, o 16:40 przez Tiger Brown, łącznie zmieniany 1 raz.
w jakich proporcjach rozcienczacie bejce?
PS.. dorwalem dac sredni! ]:-> ale na potrzeby najt goblinow najpierw orzech wloski idzie na caly regon - dab nie ucieknie
PS.. dorwalem dac sredni! ]:-> ale na potrzeby najt goblinow najpierw orzech wloski idzie na caly regon - dab nie ucieknie
- Tiger Brown
- Kradziej
W ogóle nie rozcieńczam.
Dzisiaj robiłem pierwsze próby z lakierobejcą rozpuszczalnikową i muszę przyznać, że akrylowa mi się coraz bardziej podoba.
Dzisiaj robiłem pierwsze próby z lakierobejcą rozpuszczalnikową i muszę przyznać, że akrylowa mi się coraz bardziej podoba.
ja probowalem nierozcienczonej - i g..
po rozcienczeniu 'na oko' wyszly najt gobliny bosko i genialnie - ale ciekaw jestem jak mocno reszta ekipy rozciencza
po rozcienczeniu 'na oko' wyszly najt gobliny bosko i genialnie - ale ciekaw jestem jak mocno reszta ekipy rozciencza
no, mi rozcięczanie na dobre nie wyszło, a wydawało się że ledwie dolałem, wymięszałem raz jeszcze, i zanurzyłem krasia po raz wtóry,
jest nieco lepiej, ale teraz to czarnuch z niego, trzeba gdzieniegdzie powyciągać, ale to samo dotyczy ecoline'y, a efekt lepszy, mimo że czasu trochę więcej zchodzi
Shot with DSC-P93A at 2007-07-22
jest nieco lepiej, ale teraz to czarnuch z niego, trzeba gdzieniegdzie powyciągać, ale to samo dotyczy ecoline'y, a efekt lepszy, mimo że czasu trochę więcej zchodzi
Shot with DSC-P93A at 2007-07-22
ja zalozylem gobasa w nierozcienczonej, wyjalem, strzepalem - i praktycznie nic nie zostalo na nim.
Po rozcienczeniu wyszlo jak na fotce ponizej.
(kropki na kapturze jednego z gobow dodalem juz po bejcowaniu, je olejcie).
Ogolnie w tym klimacie chyba caly regiment walne - jedyne co, to motywy na tarczach na czerwono beda oraz szaty zrobie mocno rozjasnionym fioletem (wtedy znacznie wyrazniej cienie wychodza)
Po rozcienczeniu wyszlo jak na fotce ponizej.
(kropki na kapturze jednego z gobow dodalem juz po bejcowaniu, je olejcie).
Ogolnie w tym klimacie chyba caly regiment walne - jedyne co, to motywy na tarczach na czerwono beda oraz szaty zrobie mocno rozjasnionym fioletem (wtedy znacznie wyrazniej cienie wychodza)
- Tiger Brown
- Kradziej
Ten gobas w groszkowej chuścinie wygląda jak Genowefa Pigwa.
- Kedziorson
- Masakrator
zmieńcie temat na "CAŁA POLSKA DIPPING'UJE!!"
FIGSY WYCHODZĄ NA DOBRYM POZIOMIE A PRZEDEWSZYSTKIM SZYBKO..W TYGODNIU ZAJMĘ SIĘ OGRAMI:d
POZDRO!
FIGSY WYCHODZĄ NA DOBRYM POZIOMIE A PRZEDEWSZYSTKIM SZYBKO..W TYGODNIU ZAJMĘ SIĘ OGRAMI:d
POZDRO!
Tiger Brown pisze:Ten gobas w groszkowej chuścinie wygląda jak Genowefa Pigwa.
groszki pod bejca powinny byc - ciekaw bylem poprostu czy da sie malowac na bejcy - bezproblemowo;P
caly regon taki bedzie. 'muchomorowaty'
Przeczytalem wszystkie 9 stron i musze przyznac , ze niektore bejcowanie wychodzi naprawde rewelacyjnie ( najladniejsze jest imho Tigera Browna , koniki i lucznicy wygladaja swietnie ) Pomimo takich fajnych efektow , nie odejde od tradycyjnej metody malowania ( i za kare moje armie pomaluje za 10 lat )
P.S. Dzieki Tomash za zmoderowanie tematu , w Bydzi jestem ok. 2 razy na tydzien i po prostu nie jestem obecnie w stanie wszystkiego ogarnac...
P.S. Dzieki Tomash za zmoderowanie tematu , w Bydzi jestem ok. 2 razy na tydzien i po prostu nie jestem obecnie w stanie wszystkiego ogarnac...
Co myślicie o używaniu bejcu do wash-ów ?? Po rozcieńczeniu może dawać radę (z tego co widzę ładnie się na figsach rozprowadza ....) .
o ile dobrze rozumiem, to ci chodzi o to, by zamiast wash'ów kryć bejcą, tak?szczurek pisze:Co myślicie o używaniu bejcu do wash-ów ?? Po rozcieńczeniu może dawać radę (z tego co widzę ładnie się na figsach rozprowadza ....) .
Toć o tym właśnie tu mowa
-
- Chuck Norris
Ave
Chodzi chyba o to, czy gdyby nie bejcować całej figurki, tylko kawałek to czy by fajnie wyszło?
Chodzi chyba o to, czy gdyby nie bejcować całej figurki, tylko kawałek to czy by fajnie wyszło?
wyszloby.
ja mialem sztandar w drugich nightach caly zolty. wlozylem sam sztandar (reszte modelu nie), strzepalem - i jest joł.
kwestia co by bylo jakby pedzelkiem nakladac prevcyzyjniej.. tez powinno isc dobrze
ja mialem sztandar w drugich nightach caly zolty. wlozylem sam sztandar (reszte modelu nie), strzepalem - i jest joł.
kwestia co by bylo jakby pedzelkiem nakladac prevcyzyjniej.. tez powinno isc dobrze
Mnie chodziło bardziej o metaliki zamiast zwykłej farby/inka .....
Trzeba będzie spróbować
Trzeba będzie spróbować