powrócę do tematu orła pod bsb skończyłem malować swojego.
Figurka orła z reapera stronę wcześniej wrzuciłem jej fotkę niemalowaną. Reszta zdjęć w mojej galerii
Moim zdaniem jeździec i orzeł to dwie różne bajki. Po pierwsze Orzeł jest bardzo duży, a po drugie widać bardzo wyraźnie, że jeździec jest doczepiony ot tak, nawet nie ma siodła ani niczego co by sugerowało, że dosiada orła.
Mimo wszystko sama figurka (bez pedalskiego jeźdźca - który wygląda kijowo) jest fajna.
Taniej ,szybciej i ładniej byłoby kupić figurkę orła z Gamezone razem z jeźdźcem. Twoja ,choć ładna ma ewidentnie mocno zaburzone proporcje jak dla mnie.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Fajny jeździec, ale orzeł jest zbyt taki... ociężały (umysłowo też, patrzy zdziwiony na armate pod nogami ). Może to wina zdjęcia, ale model mi się nie podoba (malowanie git).
bo to jest Orzeł nie orzeł już nawet nie w tym rzecz, że trudno, żeby mniejszy kurczak nosił sprawnie jeźdca w pełnej nawet ithilmarowej płycie ale to imho najładniejszy model orła jaki znam
Nie chodzi mi o jego wielkość, tylko proporcje. Powinien być smuklejszy, godniejszy, a ma brzuch jak kubuś puchatek I mine, jakby nie wiedział co robi.
Nie wiem gdzie widzisz brzuch Kubusia ale to jest figurka dłuta Sandy Garrity - pani, która najbardziej wiernie oddaje kształty i proporcje zwierzątek, w czym rzeźbiarze GW od lat starali się ją doścignąć
widziałem niepomalowany oryginał + kilka orłów w zoo i nawet na głodowej diecie tamte nie wydawały się smuklejsze. Fakt - to kawał figurki, w Warlordzie robi za monstera wielkości smoka czy archanioła ale skoro ma być wierzchowcem dla BSB to nawet pasuje aby był to orzeł większy od innych orłów "w królestwie"
o prosze słuchajcie Nilgara bo co jak co ale on na figurkach to się zna.
orzeł wyjściowo jest bez armaty i jest bardziej wypionowany. Czy się komu podoba czy nie to ja nic już na to nie poradzę. Ja go lubię. Docelowo będzie miał sztandar za plecami, mocowany magnetycznie w celu łatwego demontażu jak figurka nie będzie bsb a będzie grała.
Przerabianie gryfa z wyspy jest chybionym pomysłem bo tam orzeł ma pomieszane w anatomii tak że hej i na dodatek ho.
a z gamezona jakoś mi nie podeszła.
Mam oba wzory - są fajne. Dodatkowo w niewiele wyższej cenie można kupić je z jeźdźcem który ma łuk lub dzidę. Modele wymagają dużo Grenn stufu i są takiej wielkość jak orły GW do WE.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.