Czyli stegadon dostaje na 6+ rany tylko? Albo jeśli bohater siedzi w oddziale to oddział obrywa na inicjatywie bohatera?Shino pisze:rydwany jak wieloczesciowe stworki maja inicjatywe najwyzsza w oddziale.
Poza tym stalkery uzywaja najwyzszej inicjatywy w oddziale
PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Chwila, chwila. Ale atak Stalkerów to strzelanie. Wykorzystuje po prostu wartość I zamiast wartości T. Chcesz mi powiedzieć, że Stalkerzy strzelając do np. rydwanu, na którym jedzie Tomb Prince (już po randomizacji) ranią Tomb Prince'a na jego wartości I i ranią rydwan na wartości I Tomb Prince'a?
- Naviedzony
Ja bym powiedział, że to nadal jest strzelanie. Można "pożyczać" Inicjatywę od innych modeli na potrzeby testów, ale na potrzeby rzutów na zranienie?! Ranienie ze strzału Stalkerów nadal wykonywane jest przeciwko T celu, tylko że zamiast T wykorzystuje się wartość widniejącą przy I.Domino pisze:Hm. Rydwan jest raniony osobno, powiedziałbym, że na I stworków ciągnących rydwan, ale sam nie wiem dokładnie.
Oznacza to, że na potrzeby ranienia, jeśli cel ma wartość I równą "-", to jego T wynosi wtedy również "-" i jest raniony automatycznie.Transmogrifying Gaze pisze:When rolling To Wound substitute target's Toughness with it's Initiative values.
Denn pisze:Loled, mam inne zdanie.Domino pisze:Bo nie ma co się rozpisywać nad fluffem, a o zasady czy taktykę możesz zapytać w innych tematach.
A co miałoby być w topicu o klimacie? Dyskusja co jest tomb kingowe, a co jest bardziej tomb kingowe, czy też może co tomb kingowe na pewno nie jest? Chcesz znać fluff to poczytaj booka albo poszperaj w necie, ale temat nie ma racji bytu. Loled.
To jest Twoje zdanie jednak widze, ze jakos nie miesci Ci sie w glowie to, ze ktos faktycznie moze by chcial na te tematy porozmawiac zamiast szperac i szukac w necie.Domino pisze:Denn pisze:Loled, mam inne zdanie.Domino pisze:Bo nie ma co się rozpisywać nad fluffem, a o zasady czy taktykę możesz zapytać w innych tematach.
A co miałoby być w topicu o klimacie? Dyskusja co jest tomb kingowe, a co jest bardziej tomb kingowe, czy też może co tomb kingowe na pewno nie jest? Chcesz znać fluff to poczytaj booka albo poszperaj w necie, ale temat nie ma racji bytu. Loled.
Chyba o to chodzi w calej idei forum?
Woot?
No forum właśnie jest po to by rozmawiać, wymieniać poglądy, a o czym chcesz dyskutować w temacie o fluffie TK? Wiesz, mi to nie przeszkadza, jak taki powstanie, nie ja tu jestem modem, ale nie do końca rozumiem idee. Jak temat ma żyć?
"Powiedzcie mi chłopaki, w której dynastii żył Khetep?"
" W III"
"Dzięki, a nie uważacie, że jego syn Thutep też był fascynującym władcą?"
No nie czaje, prędzej ktoś się może postarać i zrobić jakiś fajny artykuł o TK, taki porządny opis armii o to jakoś wkleić, ale cały topic o fluffie nie ma prawa się rozwijać.
" W III"
No nie czaje, prędzej ktoś się może postarać i zrobić jakiś fajny artykuł o TK, taki porządny opis armii o to jakoś wkleić, ale cały topic o fluffie nie ma prawa się rozwijać.
Domino pisze:No forum właśnie jest po to by rozmawiać, wymieniać poglądy, a o czym chcesz dyskutować w temacie o fluffie TK? Wiesz, mi to nie przeszkadza, jak taki powstanie, nie ja tu jestem modem, ale nie do końca rozumiem idee. Jak temat ma żyć?
" W III"
+1
Czy jeżeli rzucam sygnaturkę i w zasięgu są jednostki w walce wręcz, czy też one odzyskują stracone rany czy też są ignorowane pod tym względem?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- Naviedzony
Odzyskują. Tak samo jednostki, które już się ruszyły z popychaczki. Drugiego ruchu nie mogą wykonać, ale mogą być celem czaru, więc odzyskują rany.