![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Łatwością obróbki, grubością drobin i trzymaniem kształtu.siscov pisze:wie ktoś czym różnią się, poza kolorami i ceną, różne masy milliput? zapewne właściwościami, ale jakimi konkretnie?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Robi się to layeringiem.mnp21 pisze:Jak widać na zdjęciu z linka zieje on ogniem, z tym że górna jego część to już kłęby dymu. No i tu domyślam się że jest jakaś technika przejścia kolorów której nie znam bo nie jestem w stanie czegoś takiego zrobić, więc proszę tu o pomoc. Mile widziane łopatologicze podejście i podpowiedź co do konkretnych kolorów z palety GW.
Gloss varnish tu nic nie zdziala. Ta technika nazywa się Object Source Lighting ( w skrócie OSL). W necie jest sporo tutoriali na ten temat. Tak na szybko:mnp21 pisze:Druga sprawa z tym modelem to odblask płomienia na jego skórze. Efekt robi wrażanie i bardzo chciałbym też taki mieć, ale ponownie nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. Domyślam się że trzeba najpierw pomalować skórę normalnie a potem... może gloss varnishem coś zadziałać?
To chyba najprostsze z tego o co pytasz (choć nie proste), tatuaże to tzw. Free Hand'y.mnp21 pisze:Trzecia sprawa to te niesamowite tatuaże na jego ciele. Ale tu się nie zdziwię jak powiecie, że co za dużo to niezdrowo i lepiej żebym sobie na razie odpuścił.
Może ci pomoże:mnp21 pisze:Druga figurka to Golgfag Maneater (link). Jak widać na zdjęciu z linka jego broń jak i górna część symbolu przepastnych trzewi jest zrobiona z metalu, który uległ jakiejś specyficznej korozji. Nie jest to zwykła rdza, którą umiem zrobić. Pytanie jak uzyskać taki efekt? Domyślam się że cała broń została jakoś przygotowana a na samym końcu krawędzie zostały potraktowane mithril silver. Tylko jak to całościowo zrobić? Jakieś pomysły?