Na drużynówkę rozpiska naszego moda jest lepsza już na pierwszy rzut oka, a na singla chyba moja może jako tako z nią konkurować. Niestety to nie jest mój ulubiony format i to chyba widać. Myślę, że jeśli będę w ogóle grał na 2000 to pewnie demonami.L&H:
Sorcerer Lord of Tzeentch @ 450 Pts
Mark of Tzeentch; Level 4 Wizard
Talisman of Preservation [45]
Third Eye of Tzeentch [25]
Bloodcurdling Roar [20]
Enchanted Shield [15]
Infernal Puppet [35]
Disc of Tzeentch [20]
Exalted Hero of Tzeentch @ 205 Pts
Mark of Tzeentch; BSB; Halberd
Favour of the Gods [5]
Dragonhelm [10]
Dawnstone [25]
Chaos Steed [16]
Core:
25 Chaos Warriors of Tzeentch @ 495 Pts
Mark of Tzeentch; Full Command; Shield
Razor Standard [45]
2x5 Maruder Horsemen @ 2x85 Pts
Throwning Axe; Flail
Special:
9 Chaos Knights of Tzeentch @ 420 Pts
Mark of Tzeentch; Musician; Standard
Banner of Eternal Flame [10]
Rare:
2x Warshrine @ 2x130 Pts
Total army cost: 2000
Total models in army: 48
WoCh Shadara
Re: WoCh Shadara
Czas na 2000. Nie mieszczą mi się w sensownej rozpisce dwa oddziały rycerzy, więc musiałem postawić na combo el reya:
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, o 16:58 przez Shadar, łącznie zmieniany 1 raz.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Też bym chciał 25 warriorów na euro... Tyle że my to nie ulubieńcy hajelfy ale zwykły szary pomiatany i nielubiany chaos... Bez razora wchodzą...
Po mojemu to by wyglądało tak:
Sorcerer Lord of Tzeentch @ 450.0 Pts
General; Magic Level 4;
Enchanted Shield
Talisman of Preservation
Infernal Puppet
Third Eye of Tzeentch
Bloodcurdling Roar
Disc of Tzeentch
Exalted Hero of Tzeentch @ 205.0 Pts
Halberd; Battle Standard;
Dragonhelm
Dawnstone
Favour of the Gods
Barded Chaos Steed
5 Marauder Horsemen @ 65.0 Pts
25 Chaos Warriors of Tzeentch @ 450.0 Pts
Shield; FCG
6 Chaos Knights of Tzeentch @ 300.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame
Chaos Warshrine @ 130.0 Pts
Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 45
Total Army Cost: 2000.0
Po mojemu to by wyglądało tak:
Sorcerer Lord of Tzeentch @ 450.0 Pts
General; Magic Level 4;
Enchanted Shield
Talisman of Preservation
Infernal Puppet
Third Eye of Tzeentch
Bloodcurdling Roar
Disc of Tzeentch
Exalted Hero of Tzeentch @ 205.0 Pts
Halberd; Battle Standard;
Dragonhelm
Dawnstone
Favour of the Gods
Barded Chaos Steed
25 Chaos Warriors of Tzeentch @ 450.0 Pts
Shield; FCG
6 Chaos Knights of Tzeentch @ 300.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame
Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 45
Total Army Cost: 2000.0
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
No cóż niestety. Zapomniałem o tym nieszczęsnym limicie punktowym. W takim razie może zamiast razora pozbędę się 3 warriorów? Zwykle gram na takim oddziale. Zastanawiam się, czy tych 6 rycerzy wystarczy. Oni nie zawsze będą mieli warda, a jednak muszą mieć możliwość walki z dużymi hordami, więc może się zrobić ciepło, jak ze trzech od czegoś zginie.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Na Poznań pojadę i pocisnę wucetami. Rozpiska trochę nudna, ale nie mam za bardzo pomysłu co tam mogę innego dać (nudne te wampiry ogólnie).
L&H:
Vampire Lord @ 430 Pts
Level 4 Wizard; Lore of Vampires
The Arkayne: Forbidden Lore [35]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Master: Summon Ghouls [15]
Wristbands of Black Gold [30]
Helm of Commandment [30]
Dispel Scroll [25]
Charmed Shield [5]
Dispel Scroll [25]
Biting Blade [5]
Wight King @ 225 Pts
Battle Standard Bearer
The Drakenhoff Banner [125]
Core:
2x30 Crypt Ghouls @ 2x248 Pts
Champion
20 Crypt Ghouls @ 160 Pts
Special:
28 Grave Guard @ 439 Pts
Full Command; Great weapon
Banner of the Barrows [45]
Rare:
5 Cairn Wraiths @ 250 Pts
Total models in amry: 116
Dzięki za info ze scrollem, ja nie zauważyłem. A co radzisz z tych wampirów wycisnąć? Dałbym może baty, ale trochę drogo wychodzą jak na to co robią.
Czy "eteryczni bohaterowie liczą się do limitu eteryków" oznacza, że mogę ich mieć maksymalnie dwóch, czy, że liczą się jako "one of following" i mogę ich mieć maksymalnie trzech jak normalnych bohaterów?
Trochę biednie . Wyszło mi coś takiego:
L&H:
Vampire Lord @ 430 Pts
Helm of Commandment [30]
Charmed Shield [5]
Dispel Scroll [25]
Biting Blade [5]
Wight King @ 225 Pts
Battle Standard Bearer
2x Banshee @ 2x95 Pts
Core:
2x30 Crypt Ghouls @ 2x248 Pts
Champion
20 Crypt Ghouls @ 160 Pts
Special:
28 Grave Guard @ 439 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
Total models in amry: 116
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Moim zdaniem banshee jako pojedynczy model to kiepski plan. Nie dość, że są od wrightów droższe o 30 ptk to jeszcze tak na prawdę nic w CC nie zatrzymają, bo wystarczy głupi muzyk i się sypią.
W ogóle nie podoba mi się wizja samotnych eteryków w liczbie mniejszej niż trzy. Chyba jednak zagram na tej wcześniejszej rozpisce, bo więcej ze zgniłków nie wycisnę (chyba).
Dzięki. Nie masz 80 ghuli? Niedobrze. No cóż... Czas zacząć cięcia.
edit:
No okey. Poprawiłem to trochę, ale zostało mi 7pts, które nie wiem jak wykorzystać (w najgorszym razie dam wampirowi ten nieszczęsny miecz).
edit:
No okey. Poprawiłem to trochę, ale zostało mi 7pts, które nie wiem jak wykorzystać (w najgorszym razie dam wampirowi ten nieszczęsny miecz).
L&H:
Vampire Lord @ 425 Pts
Helm of Commandment [30]
Dispel Scroll [25]
Charmed shield [5]
Wight King @ 225 Pts
Battle Standard Bearer
2x Cairn Wraith @ 2x60 Pts
Core:
2x30 Crypt Ghouls @ 2x240 Pts
15 Crypt Ghouls @ 120 Pts
2x10 Skeleton Warriors @ 2x92 Pts
Musician; Standard
Special:
28 Grave Guard @ 439 Pts
Total army cost: 1993
Total models in army: 127
to profanacja dawac tu rozpe vc.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
@ Jarek
As Kudłacz said. Szkielety mają się sypać za wraciaki (dzięki temu mam dwa blokery zamiast jednego), a sztandary dałem, bo to zawsze jeden punkt do CR, o który nie muszą się martwić.
@ Loko
O Ci chodzi? Ostatnie trzy rozpiski były właśnie VC, w tym jedna wybitnie standardowa (ergo nudna).
A nie ma ktoś może pomysłu co zrobić z tymi 7 pkt?
As Kudłacz said. Szkielety mają się sypać za wraciaki (dzięki temu mam dwa blokery zamiast jednego), a sztandary dałem, bo to zawsze jeden punkt do CR, o który nie muszą się martwić.
@ Loko
O Ci chodzi? Ostatnie trzy rozpiski były właśnie VC, w tym jedna wybitnie standardowa (ergo nudna).
A nie ma ktoś może pomysłu co zrobić z tymi 7 pkt?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Szkielety się mająs sypać za wrighciaki ? Chyba wrighciaki kiedy szkieli braknie. Sorka ale zabicie 10 szkieli to żadna filozofia a wtedy wrighciak sam się wysypie... z resztą przy większym oddizale wystarczy zabić bodajże 5 ? Moim zdaniem jest to zmarnowane 184 ptk. Za te ptk dałbym kolejne 3 wrighciaki o ile % wystarczy