Muminy Eliaha (rozpiski TK)
Re: Muminy Eliaha (rozpiski TK)
Ok, ale dużo lepiej to przeznaczyć na dodatkową kreskę czy liczkę która podwyższy siłę banishmentu....
Ta gwardia jak walczy naprawde w 90% przypadkow ma tego ws10i10 na sobie i nie potrzebuje prince'a
Ta gwardia jak walczy naprawde w 90% przypadkow ma tego ws10i10 na sobie i nie potrzebuje prince'a
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
zgadzam się w pełni. ale jeśli przeciwnik sie uprze to akurat tego jednego boosta ci nie wpuści. chyba że rzucisz mało na wiatry magii, plus kaszkiet, plus czanel, plus tytan. baniszment jest słaby
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Powoedz to mojemu martwemu lordowi chaosu. Ok bedzie dispell ws-a? Spoko woec siedzi brionna atak i -1do hita... Juz to widzialem pare razy sam to liczylem i niestety tak jest
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Lightem bawię się sam, kiedy gram demonami. Jeśli rzucam małe wersje (prawie zawsze, wyjątkiem jest tylko pha), to zwykle wchodzi mi przynajmniej jeden bust. Przy waszej fazie magii nie powinno być problemu z wepchnięciem dwóch, w tym jednej dużej wersji. Więc loko imo za te punkty lepiej dać trochę więcej łuków, rydwanów, stalkerów, lub liczek z lightem. Jest tyle fajnych rzeczy, które można dać zamiast mumina, że poniżej powiedzmy 3k punktów raczej nie ma sensu go wystawiać.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Ale nich tylko wykulają dwie szósteczki na hierofancie . A co do samej rozpiski, to bardzo fajna. Zastanawiam się tylko, czy nie zmienić loru na vampirze na heaven.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Shadar pisze:za te punkty lepiej dać trochę więcej łuków, rydwanów, stalkerów, lub liczek z lightem
wygląda na to że poza tymi co wymieniłeś to chyba nie ma. no i sfinksy!Shadar pisze:Jest tyle fajnych rzeczy,
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
2000 Pts - Tomb Kings Army
1 Liche High Priest @ 235.0 Pts
Lore of Nehekhara; Magic Level 4
Earthing Rod [25.0]
1 Liche High Priest @ 210.0 Pts
Lore of Light; Magic Level 4
1 Liche Priest @ 95.0 Pts
Lore of Light; Magic Level 1
Dispel Scroll [25.0]
24 Skeleton Archers @ 170.0 Pts
Normal Bow; Musician
1 Master of Arrows @ [10.0] Pts
9 Skeleton Archers @ 80.0 Pts
Normal Bow; Musician
4 Skeleton Chariots @ 250.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
30 Tomb Guard @ 373.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Tomb Captain @ [12.0] Pts
1 Khemrian Warsphinx @ 230.0 Pts
Fiery Roar
1 Hierotitan @ 175.0 Pts
1 Screaming Skull Catapult @ 90.0 Pts
Models in Army: 76
Total Army Cost: 1998.Na drużynówkę z OK i DF zasady euro, co sądzicie? Zastanawiałem się tak naprawdę co ma iść do CC. miałem trzy opcje, dwie świnie i dwie czwórki rydwanów, dwie czwórki rydwanów i piątka węży czy gwardia. Nigdy jeszcze nie grałem na gwardii wiec postanowiłem dorzucić do niej świniaka, jakieś rady?
1 Liche High Priest @ 235.0 Pts
Earthing Rod [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
24 Skeleton Archers @ 170.0 Pts
Normal Bow; Musician
Normal Bow; Musician
4 Skeleton Chariots @ 250.0 Pts
Standard; Musician
30 Tomb Guard @ 373.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
Fiery Roar
1 Hierotitan @ 175.0 Pts
Models in Army: 76
Total Army Cost: 1998.Na drużynówkę z OK i DF zasady euro, co sądzicie? Zastanawiałem się tak naprawdę co ma iść do CC. miałem trzy opcje, dwie świnie i dwie czwórki rydwanów, dwie czwórki rydwanów i piątka węży czy gwardia. Nigdy jeszcze nie grałem na gwardii wiec postanowiłem dorzucić do niej świniaka, jakieś rady?
Sam mam bardzo podobną rozpę, chociaż wolę casket niż tytana, upchnąłem też dwie trójki zamiast jeden czwórki. Jeśli coś masz zmienić, to wg mnie na pewno halabardy dac na tg, zmiana siły z 4 na 5 robi naprawdę sporą różnicę, tym bardziej jak dzięki buffkom będziesz ładnie trafiał
Tomb Kings Army
1 Liche High Priest @ 240.0 Pts
Earthing Rod [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
17 Skeleton Archers @ 128.0 Pts
Normal Bow; Musician
Normal Bow; Musician
3 Skeleton Chariots @ 185.0 Pts
Standard
3 Skeleton Chariots @ 165.0 Pts
29 Tomb Guard @ 352.0 Pts
Light Armour; Shield; Musician
Fiery Roar
1 Casket of Souls @ 135.0 Pts
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2000.Konkurencyjna rozpa, na halabardy nie wyiskam punktów
1 Liche High Priest @ 240.0 Pts
Earthing Rod [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
17 Skeleton Archers @ 128.0 Pts
Normal Bow; Musician
Normal Bow; Musician
3 Skeleton Chariots @ 185.0 Pts
Standard
3 Skeleton Chariots @ 165.0 Pts
29 Tomb Guard @ 352.0 Pts
Light Armour; Shield; Musician
Fiery Roar
1 Casket of Souls @ 135.0 Pts
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2000.Konkurencyjna rozpa, na halabardy nie wyiskam punktów
Wywaliłbym małą liczkę (scroll przelatuje na dużą), czampionów z łuków i sztandar z rydwanów. Wtedy wpadają jeszcze dwa rydwany. Ewentualnie więcej łuków i zostawić sztandar na rydwanach. A tak ogólnie to bardzo fajna.
Mała liczka służy tu tylko do podniesienia siła banishmentu o 1 i noszenia scrolla (może kiedyś tam rzuci jakieś zaklęcie). Championi na łukach? Przepraszam, ale do czego oni są? A co do sztandaru na rydwanach, to ma na nich zastosowanie tylko przeciwko piechocie, czyli de facto tylko przeciwko VC i może DoCh. Rozumiem, że ten sztandar chcesz zostawić (w końcu pewnie będzie trochę tych wampirów), ale dalej nie wiem po co inwestować punkty w czampionów na łukach i małą liczkę. Za te punkty dodasz sobie rydwan do oddziału ze sztandarem i 4 łuczników.
dodatkowo ma z bazy pocisk z flamingiem na małej liczce, + channeling, zawsze może wykorzystać tego małego śmierdziela do odgięcia czegokolwiek jak skończą się śmieci a będzie gorąco