Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Re: Szybkie pytania

Post autor: Matijjos »

to czy zczernieje czy zmatowieje to chyba rybka, mi np matowieje, ale wogóle nie przeszkadza

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Te Delphi majątku nie kosztowało, zrobiłem jak Shinue - wyszczotkowałem i wrzuciłem ponownie. Generalnie cieszy mnie, że komuś też zmatowało, jakkolwiek to brzmi. 8)
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
mnp21
Chuck Norris

Post autor: mnp21 »

Ho, ho, a więc będzie to trudniejsze niż myślałem, ale to dobrze, potraktuję to jako wyzwanie, szansę by nauczyć się czegoś nowego. A początki zawsze są trudne :wink: . Wszystkie linki bardzo mi się przydały, za wyjątkiem trzech ostatnich, które zresztą świetnie znam, jest tam fajnie wyjaśnione jak uzyskać efekt zardzewiałego metalu, co jak mówiłem robić umiem. Tylko głupio mi dawać Golgfagowi, legendzie legend wśród ogrów zwykłego zardzewiałego ostrza. A standardowy schemat boltgun -> badab black ->boltgun -> chainmail -> silver też mi nie pasuje. To musiałoby być szlachetniejszego... przypomnę że chodzi o te części golgfaga:

ObrazekObrazek
Obrazek

Jak widać nie jest to zwykła rdza i nie wiem jak uzyskać taki efekt...

Dziękiuję za wszystkie podpowiedzi :D , czeka mnie sporo roboty, jak uda mi się dojść do czegokolwiek to wkleję fotę :D
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Jemu chodzi bardziej o efekt patyny (to niebieskie) a nie o samą rdzę.

Pomijam już nierealność tego zjawiska, no chyba że ogry robią swoją broń z miedzi. -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Patyna
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Asassello pisze:Jemu chodzi bardziej o efekt patyny (to niebieskie) a nie o samą rdzę.
Jeśli tak to akurat niezbyt trudne. Bierzesz turkusową farbę i rozwadniasz ją tak by była rzadsza od washa i nakładasz nieregularnymi pacnięciami. po wyschnięciu możesz zintensyfikować efekt nakładając nowe warstwy na poprzednie.
Asassello pisze:Pomijam już nierealność tego zjawiska, no chyba że ogry robią swoją broń z miedzi. -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Patyna
I to pisze czlowiek który wielokrotnie apelował o nieczepianie się anatomii orłów konwertowanych z gryfów z IoB które to nogi mają między skrzydłami a łbem [-X :P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
mnp21
Chuck Norris

Post autor: mnp21 »

Akurat to niebieskie wiem jak się robi, ja stosuję wash z 2:1 turkus : dark angels green. Chodziło mi właśnie o ten ciemny metal. Może obrazki zapodane przez WariaX okażą się pomocne, bo wygląda to tam podobnie. Zrobię kilka prób na zwykłych ogrzych szablach i zobaczę jak wyjdzie.

A co do nierealności, to istotnie zazwyczaj patyna u ogrów występuje na nabrzusznikach i działach gdzie podstawy to tin bitz i dwarf bronze (więc jakoś to tam miedziano wygląda). Ale daje efekt... takiej właśnie szlachetnej starości... a tego potrzeba i u Golgfaga a :)
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Chodziło mi właśnie o ten ciemny metal.
Boltgun metal, czy inny metaliczny, a na to ok 6 warstw washa badab black, oczywiście każda następną kładziona jak poprzednia wyschnie. Jak chcesz jakoś zmienić odcień kolorystyczny, to można pod koniec jedną warstwę rozwodnionego washa zrobić z innego kolorku, np liche purple jak chcemy taki fioletowawy odcień.

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

witam poszukuje modeli w klimatach pirackich w skali jak WFB. Modele z przeznaczeniem jako banda do Warheima :) byłbym wdzięczny za pomoc ;)

Nax

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

podzienkował 8)

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Trzymam w łapach monstera do ogrów, który został do połowy zanurzony niby w quickshadzie (nie wiem jak to zweryfikować). Nie bawiłem się do tej pory w bejcowanie, dlatego pytam czy da się to jakoś zmyć nie uszkadzając cielaka? (plastik)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Bejce zmywa się tak samo jak zwyklą farbę. Czyli zostaje ci znaleźć duuuuuży pojemnik i wykąpać tego rogacza w DOTcie/denaturacie (czy co tam preferujesz).

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Post autor: Kapso »

Hej

Mam pytanie, widział ktoś z Was ładnie pomalowanego Dark Elfickiego Black Dragona na czerwono? albo jakiś inny kolor by mógł uchodzić za Great Fire Dragona?
W sumie to może zostać czarny ale wolałbym jakiś inny kolor

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Moim zdaniem mimo wszystko czerwone smoki wyglądają gorzej, od np takiego czarno-szarego.
Zbyt ostry kolor(choć zależy jeszcze, jaki wybierzesz). Możesz zrobić coś na zasadzie kremowego + ciemna czerwień.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Kapso pisze:albo jakiś inny kolor by mógł uchodzić za Great Fire Dragona?
Malowanie to nie wszystko, GFD jest jakieś 3-4 razy większy niż nowy smok DE więc jakkolwiek nie byłby pomalowany to nie będzie pełnoprawnym zamiennikiem :wink:

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

:shock: :shock: :shock:
Coooo? to wgl jest model? (ja nie widziałem, na stronce GW też nie widzę)
To ile on ma wysokości? 20 cali?! :shock:
łoł masakra, niech ktoś zarzuci fotką bo ja nie umiem znaleźć

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

http://www.forgeworld.co.uk/Warhammer-4 ... RAGON.html

No chyba że chodzi ci o innego Fire Dragona z WFB.

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Możliwe że się teraz wygłupię ale wybacz, dopiero jestem początkującym.

Przy tamtym smoku jest zapis
Warhammer rules for the Fire dragon can be found in Storm of Magic
A mi chodziło o tego smoka z Arcane Beasts z końca podręcznika, o tego smoka którego można wyczarować na 6 czarze z beasta.

Czyli nie będę mógł tym (Black Dragon jako GFD) pograć na turnieju? #-o

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kapso pisze: Czyli nie będę mógł tym (Black Dragon jako GFD) pograć na turnieju? #-o
Nie przesadzaj, każdy smok może robić za innego.
Na turnieju to możesz nawet pluszaka wystawić i grać nim jak smokiem - wszystko zależy od organizatora i regulaminu turnieju. ;-)
Obrazek

ODPOWIEDZ