nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Karli »

W 5ed booku kislevici, ogry, halflingi i krasnale byli normalnymi jednostkami w empire. Wystawiałem wszystko poza kislevitami ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Moze ten duzy model to nowy war wagon. Maszyn nam nie zepsuja bo moim skromnym zdaniem maszyny to wlasnie serce tej armii. Czlowiek z natury slaby wymysla cudenka techniki ktore pozwalaja nam calkiem niezle zabijac wrogow. Ja osobiscie licze na to ze inzynierow dopakuja i pojawi sie jakas ekstra duza maszyna w stylu land ship z FW.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

rafixator pisze:Moze ten duzy model to nowy war wagon. Maszyn nam nie zepsuja bo moim skromnym zdaniem maszyny to wlasnie serce tej armii. Czlowiek z natury slaby wymysla cudenka techniki ktore pozwalaja nam calkiem niezle zabijac wrogow. Ja osobiscie licze na to ze inzynierow dopakuja i pojawi sie jakas ekstra duza maszyna w stylu land ship z FW.
Brrr oby nie.

Sercem armii imperium jest połączenie wszystkich rzeczy. Zaciężnej piechoty, zakonnej kawalerii, religinych fanatyków, przedstawicieli kolegiów magii, wynalazków z kolegium inżynierii i ryk imperialnej artylerii.

Jeśli jakiś element będzie zbyt dominujący to wtedy właśnie imperium zaczyna tracić swój charakter.

Wynalazków od kolegium inżynierii to mamy od cholery w aktualnym booku, helblaster, helstorm, czołg, robo-koń, liczne granatniki snajperki, wielolufowe rusznice. Może jestem wyjątkiem ale dopakowywanie jeszcze jakiś steam punkowych rzeczy to była by przesada.
Prędzej brakuje zabawek prosto z nuln z imperialnej szkoły artylerii.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Brakuje zróżnicowania jednostek core. Np. różne zakony lub bonusy w zależności od prowincji or smth.

Choć po namyśle: właściwie niczego nie brakuje, oby tylko nie zjebali booka a będzie dobrze :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Nowy duży model to prawdopodobnie zestaw war altar/war wagon lub war altar/działo oblężnicze.

Jak dla mnie w nowym AB mogliby dać różne zakony rycerskie, bonusy - zasady specjalne w zależności od prowincji, możliwość wystawiania regimentów krasnoludzkich, ogrów, halfingów.

Czekam z niecierpliwością na nowy AB.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Dla mnie obecny AB jest naprawde spoko, ale jednak chcialbym potwora:) moze i nie pasuje do Imperium ale ja je uwielbiam:P A jesli by nie bylo to mogli by chociaz dac jakas ochrone gryfowi, bo jemu wlasciwie tylko tego brakuje. Teraz schodzi od Pierdniecia lucznikow i okrzykow wojennych byle jednostek:( Mam niezly model gryfa a wystawilem go moze z 5 razy:( Albo ja nim po prostu nie umiem grac.....

Awatar użytkownika
Piękny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Piękny »

Plota o Kislevie jest kusząca. Będę mógł do sklejać moich jeźdźców.

Może Imperium pójdzie dalej do przodu i będziemy mieli zmixowany junit pikinierów i handganerów :P LoL

P.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Mój wishlist dotyczy generalnie Ulryka... i byłoby fajnie gdyby zasady pozwalałyby na granie na tym bóstwie.
Poszerzenie różnorodności w Empire byłoby strzałem w dziesiątkę i nic nie stoi na przeszkodzie do tego imo.
Udziwnianie tej armii byłoby przegięciem. Impeium bez udziwnień jest wystarczająco interesujące.
Osobiście w imperium brakuje mi Witch Hunterów. Mogliby zrobić hero z fajnymi zasadami.
Życzyłbym sobie pojawienia się Zakonu Myrmidii i Gwardii Reiklandu.
Koniecznie musiałaby być też opcja korzystania z Dogs of War. Modele do pikinierów są jeszcze "żywe". Marksmen of Miragliano... Maszyny powinny pozostać niezmienne, zbalansowane. Nie ma imperium bez maszyn. Mogliby dodać jakąś dodatkową maszynkę. Jeśli maszyny to i inżynierowie. Kusznicy z pawężami wracajcie. Wiadomo coś kiedy ewentualnie można by się spodziewać tego imperium?

dumny puchacz
Mudżahedin

Post autor: dumny puchacz »

Najczęściej przewija się plota, że okolice kwietnia - pierwsze releasy, okolice czerwca/lipca - book.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Też jestem zdania, że za dużo udziwnień Imperium może zaszkodzić. Dodać kilku nowych kapłanów i wzmocnić zakony - przede wszystkim nowe modele kawalerii...

Zbalansować koszt piechoty (w porównaniu z innymi armiami, imperialna piechota nie jest wcale taka tania jak na swoje "umiejętności"). No i obowiązkowo! - oddajcie magiczny sztandar gwardii!

Awatar użytkownika
Piękny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Piękny »

+1 dla sztandaru !

A może by tak dali różne rodzaje pocisków do artylerii a nie tylko grejpszot :P jakieś kartacze :P

P.

kowaljl
Chuck Norris

Ja myslalem o takich przyziemnych sprawach. np. Mozliwosc dawania chociaz jednego sztandaru dla wojsk zawodowych, plus jeden za generala. Małe a cieszy. Mozliwosc wystawiania Huntsmenow w 5 a nie jak jest teraz w 10. Save chociarz na 5+ d;a Gryfa, i na koniec wytrzymalosc 4 dla Flagusi. :)

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

No i tańszy czołg ;] tak za 235 pkt ;] a no i przerzut na missfire z inżyniera ;] A no i żeby szarż nie palił jak rydwan .

kowaljl
Chuck Norris

Eh to z czolgiem mi umkneło, praca zespołowa. Jak mysliscie GW to czyta????:P:P:P

Catafractus
Mudżahedin

Post autor: Catafractus »

Dobrze byłoby, żeby ilość punktów pary była stała i nie wiązała się z aktualną żywotnością - co w dobie pewnych uproszczeń wydaje się całkiem możliwe

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Sztandar na gwardie
Taf 4 flagusom
Nowe modele konnicy. I imperium jak ta lala

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

wychwa pisze:No i tańszy czołg ;] tak za 235 pkt ;] a no i przerzut na missfire z inżyniera ;] A no i żeby szarż nie palił jak rydwan .
I frytki do tego :lol2: Tank podrożeje Tomku :wink: , nima kija :badgrin:

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Jeśli mu zabiorą słabnięcie po ranach i autofaile testów I to spoko.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Byro pisze:Jeśli mu zabiorą słabnięcie po ranach i autofaile testów I to spoko.
+1

Skoro robimy taki koncert życzeń to kapitana na pegazordzie powinni wydać
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

masz ładny model Bretońca, który można wdzięcznie pociąć i nie jest to jakoś skomplikowane; jak dorwę aparat to wrzucę mojego Borgio z DoW na Pegazie (drugi pedzio do rozp)
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Zablokowany