Ankieta na zajęcia

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Ankieta na zajęcia

Post autor: The WariaX »

Witam, potrzebuje przeprowadzić pewne durne badania na zajęcia, tutaj link do ankiety:
http://www.ankietka.pl/ankieta/76260/po ... ednie.html

Mam nadzieję, że nie będzie to jakiś problem ;-)

Pozdro

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Proszę bardzo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Post autor: Orris »

Wypełniona! :wink:
Podpis niezgdony z regulaminem forum

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

A też się udzieliłem, trzymaj.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

poszło
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ode mnie też poszło. Co studiujesz?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

poszło

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

wypelnione ;)
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Poszło. Mała uwaga: raz jest "pan/pani", raz "ty". Myślę, że to powinno być ujednolicone w ankiecie.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Erol
Mudżahedin

Post autor: Erol »

Poszło
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Ankieta uzupełniona ale na przyszłość kilka błędów.

1. Powinieneś ujednolicić treściowo czyli zastosować formuły pan/pani
2. skróty, kolokwializmy, itd są niedopuszczalne w takim narzędziu.
3. W przypadku pytania 1 po odpowiedzi "nie" nie powinieneś odsyłać ludzi do metryczki ale zadać kilka pytań dlaczego tego nie robią, aby uzyskać pełny przegląd problemu. (w tego typu badaniach marketingowych warto jest przeprowadzać badania fokusowe)
4. w przypadku pytania : "Jakie znaczenie ma dla Pana/i kraj pochodzenia produktu, proszę ocenić w skali 1-5 (1 - małe znaczenie, 5 – duże znaczenie)?" powinno ono brzmieć Jakie znaczenie ma dla Pana/Pani kraj pochodzenia produktu. Proszę ocenić to w skali od 1 do 5 gdzie 1 oznacza małe znaczenie a 5 duże znaczenie. Jednak w tego typu pytaniach warto jest stosować skalę Likerta wtedy pytanie brzmi : W jakim stopniu zgadza się Pan/Pani ze stwierdzeniem : Kraj pochodzenia produktu ma dla mnie znaczenie. Wtedy używamy standardowej kafeterii odpowiedzi dla skali Likerta : 1. Zdecydowanie się zgadzam 2. Raczej się zgadzam 3.Ani się zgadzam ani się nie zgadzam 4. Raczej się nie zgadzam 5. Zdecydowanie się nie zgadzam.
5. W pytaniu czwartym, nie zaznaczyłeś w ustawieniach ankiety aby respondent mógł zaznaczyć tylko 3 odpowiedzi. Ktoś złośliwy zaznaczy 4 wprowadzając błędy do badania
6. Pytania 5,6,7,9,10 Kafeteria odpowiedzi powinna brzmieć : Tak, Nie, Nie mam zdania
7. pytanie 8 podobnie jak pytanie 3
8. Masz plus za kafeterie odpowiedzi w pytaniu o wiek, ale taka skrócona forma odpowiedzi w metryczce jest po prostu nie estetyczna.
9. Obawiam się, że pytania, 5,6,7,9,10 mogą nie mierzyć tego co chcesz uzyskać podczas przeprowadzania ankiety, mogą wprowadzać wariancje i zwiększać odchylenie.
10. I bardzo ważnym jest to, że badając w ten sposób masz małą szansę na przebadanie osób w wieku... 45+ w związku z tym próba jest za mała i wyniki nie są wiarygodne dla całej populacji...

Na przyszłość polecam korzystać z tego narzędzia : http://ebadania.pl/
Ostatnio zmieniony 6 sty 2012, o 22:37 przez Booxi, łącznie zmieniany 1 raz.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Odpowiedzi udzielone.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Wypełnione;p
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Dzięki wielkie za pomoc ;-)

@Booxi
1. Tak, faila zauważyłem jak już zapodałem ankiete na serwer (nie wszystkie pytania ja robiłem) :(
2. -||-
3. Ograniczenie ilości pytań na tym portalu/serwisie.. a niestety nie da się wykupić jednej ankiety, tylko od razu cały abonament trzeba :|
4. Tak likert jest wporzo, ale znowu, ograniczenie możliwości stronki, chyba, że czegoś nie ogarnąłem.
5. To samo, w wersji darmowej nie ma takich opcji ;-) Dla tego mam też faila związanego z tym, że ktoś dał na 1 pytanie odpowiedź NIE, po czym dalej rozwiązywał ankiete... #-o
No reszta w sumie dotyczy tego samego ;-) ale dzięki wielkie za porady :wink: Następnym razem użyje tego serwisu co poleciłeś.

Ogólnie forma taka a nie inna, bo to na przedmiot, który nie jest aż tak ważny, więc nie poświeciliśmy dużo czasu na przygotowania do tego. Jeszcze raz dziękuje za pomoc :D
Co studiujesz?
Marketing na rynkach krajowych i międzynarodowych.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Zrobione. :)

Awatar użytkownika
Chemol
Wałkarz

Post autor: Chemol »

Wypełniłem:)
DIVE OR DIE

ODPOWIEDZ