VANAHEIM.PL - 07.01.2012 - 2012pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Re: VANAHEIM.PL - 07.01.2012 - 2012pkt

Post autor: Legion »

Btw, jak wyglądają wyniki? Chciałem pochwalić się babci, które miejsce zająłem (no chyba, że będzie niskie :D).
Vae victis!

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Byłeś przedemną, a obaj jesteśmy jakoś w połowie stawki ;)

Zapomniałem wczesniej napisać - świetny pomysł z nagrodą specjalną! Wielkie dzięki :)
Może wprowadzić taki sposób nagradzania na każdym turnieju? Ale nie mówię żeby była to ciągle ta sama nagroda ;)
Wisła Kraków.

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Turniej jak zawsze swietny i ciekawy :D

Podziekowania dla Catafractusa za fajna gre. Duzo sie nauczylem, dzieki :wink:
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Xier pisze:Armia jak każda inna :wink:
zgadzam się :)
zwykłe krasnoludy wiele się nie różnią. Wg. mnie ciekawa armia i jakoś nie tak aż strasznie wykokszona, da się z tym spokojnie wygrać tylko, że problem jest taki, że jak Xier będziesz miał zawsze takie rozpy to kto będzie mógł to się schowa i w ogóle nie wyjdzie tak jak ja ale zrobiłem to niestety dopiero w 2 swojej turze jak zobaczyłem, ze to coś zabrania czarować :P dlatego nuda, bo tylko turlanie kostkami...

I żadnego bana! Szczególnie dla kogoś kto ma orginalny podręcznik i FIGURKI! do tej armi.

I dzięki za turniej :D szczególnie Catarafactusowi za kolejen zmasakrowanie tych moich WL, bo w tej bitwie wiele się nauczyłem i zobacyzłem jak się na skupiam, to do poprawki, chociaz pewna kluczowa kwestia jest do wyjaśnienia jeszcze na przyszłość :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Dobra,dobra Kosa - miałeś po prostu szczęści bo akurat miałeś książkę i mogłeś magią go poniszczyć. Ile armii tak może??? Należy tą armię ograniczyć i ustalić ,że Hellcanon liczy się do limitu maszyn tak samo jak czołg...Armia jest przegięta I PRZYPOMINAM WSZYSTKIM ŻE PODRĘCZNIK NIE JEST ORYGINALNY CHOĆ PIĘKNY i cały czas trwa dyskusja co będzie z tą armią - LS nie przyjęła tej armii jeszcze ...

Dlaczego ChD moim zdaniem są przegięte:
1.Maszyny które są tańsze niż krasnoludzkie (czołg jest tańszy niż Stam Tank) - mogą strzelać jak katapa lub jak działo z tą różnicą ,że pudłują TYLKO NA MISFAJERZE. Duże działo czy Hellcanon jest nie do zabicia przez śmieci które zwykle świetnie działają na maszyny. Dodatkowo +4 as na maszynach -śmiech na sali...

2.Mocna magia - za 265 punktów dostajemy 3 l maga który ma s4 5T i 3A LD10 w dodatku jest on inżynierem - nie jest to przegięcie pały??
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Catafractus
Mudżahedin

Post autor: Catafractus »

Dzięki dla wszystkich, za przyjemne i wymagające bitwy.
Równocześnie przepraszam Kosę, bo źle zinterpretowałem jedną ważną kwestię -ale człowiek ciągle się uczy.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Nie. Przegięcie to 7ed. kodeksy VC. DoCh i DE. Legion to najzwyklejsza 8ed. armia w porównaniu z nimi.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Jest to orginalny podręcznik jest notka w nim napisana że to orginalny AL. GW również to zaakceptowało gdyż można go kupić na ich stronie :wink: . Moja lokomotywa jest o 10pkt droższa od steam tanka z ulepszeniem o 40pkt... Może i wygląda to pg, ale spójrzcie na pkt w tej armii, a właściwie na ich brak po za maszynami nie ma nic, zmieściło się jedynie 29 chd, a przez to wszystko przejedzie. Zapytajcie każdego gracza CHD nowe są słabsze niż stare...
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

wyniki
Catafractus 50
Xier 49
Butan 44 (masz bon do odebrania w sklepie)
Suchy 40
MichalR 36
PiotrB 30
Legion 30
Kosa 29
Sevi (proponuje zmienic ksywke na Sevi15) 27 :D
Syraf 25
Caledor 17
DarkWolfDog 15
Ololo 7

Dzieki wam panowie za tur, jak zwykle ubawilem sie wybitnie :] Teraz bartka bede cisnol o zdjecia :D
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Pamiętaj żeby zgłosić wyniki do ligi ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

pamietaj zeby powiesic sobie nagrode glowna nad łóżkiem :P
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Pamiętaj żeby zgłosić wyniki :P
Nagroda już ma swoje miejsce w mojej izbie :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Xier pisze:Jest to orginalny podręcznik jest notka w nim napisana że to orginalny AL. GW również to zaakceptowało gdyż można go kupić na ich stronie :wink: . Moja lokomotywa jest o 10pkt droższa od steam tanka z ulepszeniem o 40pkt... Może i wygląda to pg, ale spójrzcie na pkt w tej armii, a właściwie na ich brak po za maszynami nie ma nic, zmieściło się jedynie 29 chd, a przez to wszystko przejedzie. Zapytajcie każdego gracza CHD nowe są słabsze niż stare...
Dokładnie. Patrząc na to co miałes w rozpie to mało tego było ale uporczywe, jednakże jest to ogromny minus, liczebność.
Niektóre armie nie mają co z tym zrobic, ale przeciez to normalne w battlu, Piotrze... dostajesz maskę od ChD bo taki jest bulid ja dostalbym maske od Twoich samych kuszników i 2 hydr, ale jestem w stanie wygrać z tymi ChD nawet 15:5, taka jest ta gra :)
Ja tam te ChD widzę na równi z innymi armiami, ale sory, dlaczego tego nie dopuścić? Szczegolnie dla ludzi, ktorzy mają figurki, podręcznik itp?
Armia jest ok. Krasnoludów też nie lubię bo mają templejty, ChD tak samo, ale to nie znaczy, żeby zakazac gry nimi.

@Catarafactus

No nic, heh mogłem po prostu bardziej się upierać i w konsekwencji bysmy spytali Butana. Ale dzięki temu "incydentowi" juz wiem, że mogę od teraz w pewien sposób naciskać na swoją stronę w interpretacji zasad bo juz rzadko sie mylę :D co jest nie powiem, budujące patrząc że od jakiś dwoch miesiecy dopiero gram w 8ed.
Tylko szkoda, bo wtedy choseni nie doszliby raczej nigdy do walki :P bo tam był orzeł jeszcze jeden, który by już musiał się poświęcić, zaś w nastepnej znowu powrót princów i orła, albo każdy po kolei by się poświęcał :D
Ale to nie zmienia postaci rzeczy, że i tak popełniłem 2 karygodne błędy wystawienie tych WL tam gdzie być nie powinni i rzucenie tej małej miazmy zamiast dużej, więc Twoje zwycięstwo jest w pelni uzasadnione :)
F.N.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kosa dobrze prawi.
bo taki jest bulid
Bo właśnie taki jest Warhammer ;)
Aczkolwiek myślę że można by ograniczyć im maszyny :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Sevi pisze:Kosa dobrze prawi.
bo taki jest bulid
Bo właśnie taki jest Warhammer ;)
Aczkolwiek myślę że można by ograniczyć im maszyny :P
znaczy bo na turnieju był maks do 4 maszyn/
To tak, racja, że to wszystko COŚ (idelanie się nadaje to określenie, przypominając sobie stary horror o tym samym tyltule :D ) u ChD powinno być takim wypadku traktowane jak maszyne, począwszy od tych czołgów, helki itd. zupelnie wszystko :)
F.N.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

No ja największe pretensje mam do organizatorów - że nie pomyśleli dopuszczając w czystej formie nadużycie... Przypominam ,że kolega Xier miał 3 maszyny ,Hellcanon i czołg -- W ZASADACH turnieju stało wyraźnie 4 maszyny ( czołg - nie był sprecyzowane jaki - jest maszyną) Tak więc kolega nie zapytał - tylko zinterpretował wszystko na swoją korzyść co ni jak się ma do gry Fair Play!
TA ARMIA NIE ZOSTAŁA ZAAKCEPTOWANA PRZEZ LS- dopóki się tak nie stanie w zasadzie nie powinno się jej dopuszczać na turniejach....Koniec -kropka.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ale stop!

najpierw trzeba z nią pograc na turniejach lokalnych aby mieć jakis ogląd czy ja dopuścić na mastery, tak?
Nie śledze tej dyskusji ale chyba tak powinno być.

Do orgów pretensji nie trzeba mieć, bo to Przemek a on jakos niezbyt gra w wfb i problemy wfb zna z naszych opowieści :)
Co do Xiera, ano móg zapytać :D ale trudno, wlaśnie po to jest taki turniej aby juz na nastepnym była jasna adnotacja co wg. narazie NAS w Krakowie, w vanaheim jest maszyną u ChD i chyba dobrze, nie? ;)
F.N.

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Turniej jak zwykle bardzo fajny, dzięki wszystkim za bitfy

Nowe CHD wymagają ogrania, bo z tego co zauważyłem ludzie w bitwach z nimi popełniali błędy bo nie znali/pamiętali wszystkich zasad. Nikt ich nie zbanuje skoro mają GW approved.
Wszystkie cosie powinny byc zaliczane jako maszyny.

A tak z ciekawości to miał ktoś w rozpie jakichś spec charakterów?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

michal pisze: A tak z ciekawości to miał ktoś w rozpie jakichś spec charakterów?
Główny zainteresowany nie przybył, a z tego co widziałem reszta nie skorzytsała z tej opcji :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Nie mogłem się powstrzymać:

Obrazek

Hellcannon jest taką samą maszyną jak Thundertusk z harpunami i swoją katapką na plecach :lol2:

ODPOWIEDZ