1 Prince @ 257.0 Pts
General; Great Weapon; Heavy Armour
Dragonhelm [10.0]
Vambraces of Defence [55.0]
1 Elf Steed: Barded @ [0.0] Pts
2+ reroll/4++
1 Archmage @ 300.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Life
Annulian Crystal [40.0]
1 Noble @ 190.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Guardian Phoenix [25.0]
Helm of Fortune [25.0]
1 Elf Steed: Barded @ [0.0] Pts
2+ reroll/5++
29 First Spear Elves @ 295.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
1 Captain @ [10.0] Pts
18 Archers @ 203.0 Pts <---- tutaj Arcymag
Longbow; Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
26 White Lions @ 453.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50.0] Pts
5 Dragon Princes @ 150.0 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield
8 Silver Helms @ 184.0 Pts <------- Tutaj Prince i BSB
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
5 Ellyrian Reavers @ 85.0 Pts
Spear; Light Armour
5 Swordmasters @ 75.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour
1 Tiranoc Chariot @ 85.0 Pts
Grałem tym raz ze VC. Główną zaletą że moge je wymanewrować, oddział SH z bohaterami nieźle kroi i przepycha kloce ghuli. Reszta to klasyka.
W piątek gram ze skavenami, napiszę raporcik
High Elfy 2400
Zamienił bym core na 40 spirelfów z FCG i flamingami i 18 łuków z muzykiem, co uwalnia 10 pkt. Rydwany są ok, ale czy ich mobilność nie wygląda trochę kiepsko przy kawalerii? Jeśli Ci się sprawdzają, to wywaliłbym DP, ER i swordmasterów i dałbym jescze dwa rydwany i dwa orły, co dałoby Ci kolejne 40 pkt. Zamieniłbym lore na magu na Shadow i kradziejkę na BoH, wtedy wypada BoS i dalej mamy 40 wolnych punktów. Po wywaleniu Guardian Phoenixa z BSB można by dać na niego AoL. Zostaje 50 wolnych pkt, które można zainwestować w dodatkowych dwóch SH. Do tego dalej masz 12 wolnych punktów, więc możesz zamienić sztandarowego na WL na muzyka na SH i dodatkowego WL. Żeby było jeszcze fajniej zamieniłbym tych wszystkich WL na PG i wtedy zostajesz moim ulubiony graczem HE i na każdym masterze, na którym pojawisz się taką rozpiską masz u mnie piwo .
Edit: Poszło PW
Edit: Poszło PW
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
jak już masz princa na koniku to daj mu jeszcze stubborn, będzie mógł samotnie przyblokować odział przeciwnika, gdy reszta kawalerii będzie wjeżdżać na bok