Booxi maluje

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Booxiego zmagania z Krasnoludami

Post autor: smiejagreg »

Necro pisze:Wszystko jest bardzo fajne, cukierkowe wręcz... I dlatego przez to średnio pasuje mi do wizji Warhammera, który to przecież jest dark fantasy z założenia. :wink: Ale z drugiej strony... Bez takich armii byłoby zbyt monotonnie.
Chłopie, ogarnij się - to jest celowo oldschoolowo malowana armia - figsy też oldschoolowe :wink:

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Jedyny komentarz jaki ciśnie mi się na usta to: no i?

Co ma do rzeczy to, że ktoś, kto wydawał te modele w przeszłości malował je w cukierkowe barwy? Moim zdaniem nic. Mnie się takie coś nie podoba, wolę mroczne, bardziej realistyczne barwy i tyle. Niemniej jednak fajnie, że są ludzie, którzy malują swoje armie w ten sposób bo na stołach nie ma samych odcieni szarości.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Co do kolorystyki figsów, również podzielam Twoje zdanie - podobają mi się mroczne figsy... Natomiast w przypadku starych krasnoludów pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić. To bardzo specyficzna armia, figsy są w bardzo specyficzny sposób rzeźbione i malowanie ich na mroczno zepsułoby ich klimat. Nowych krasnoludów to już nie dotyczy - to już całkiem inna bajka :( .
Osobiście swojej armii nie maluję na oldschoolowo :wink: , ale na mroczno też nie - po prostu nie wyobrażam sobie tych figsów malowanych full realistic - to nie te figsy :wink: ... To właśnie jest jedyna armia, w której np. trzonki toporów mogą być w najróżniejszych kolorach i to nie razi - ale jak zwykle to kwestia gustu. Każdemu się coś innego podoba i ... chyba o to chodzi :D .

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Jasne. Nie to jest ładne co jest ładne a co się komu podoba. Ja sam na przykład mam oczojebną armię Demonów. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Świetnie. Stare krasnale rządzą.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

żeby nie było, że nic nie robię:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aby uprzedzić pytania. Tak skończyłem zbieranie krasnoludów. Mam ponad 300 metalowych modeli i nie mogę już na nie patrzeć. Poza tym rozgrywka w WFB nie przypadła mi tak bardzo do gustu i przerzucam się na WM&H do momentu aż nie uzbieram odpowiednich modeli troli nie zobaczycie komiksowych krasnoludków :P
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: ctan »

Widzisz Boxi, poprawiłeś metaliki i już nie wyglądają jak plama :) Dobry wash i trochę patyny i możesz zdziałać cuda!
Tak oglądamy z Niną te fotki i kolor skóry na prawdę jest super. Jeszcze zrobisz podstawki (tylko bez wiórów :mrgreen:) i będzie super. Jak dobijesz do 35 pkt. to musimy zagrać (bez Denegry :)

btw. jak się spotkamy z pędzlami to Ci pokażę w końcu jak działają metaliki od Vallejo na alkoholu bo zakupiłem nowe i nie mają nic wspólnego z tą papką którą testowałeś ostatnio - konsystencja cud miód.
http://www.fantasygames.com.pl
Mój ranking na CMoN Obrazek

Nie maluję figsów na zamówienie.Obrazek

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Dzięki, trzeba tylko słuchać rad i zawsze się do przodu pójdzie :)

Zawsze chętnie zagram na tą chwilę czekam na pierwsze modele na 15 pkt, mogę nawet przeciwko Denegrze grać niczego się nie boję :P reszta zależy od dostępności modeli bo sam wiesz jak z tym jest -.-

podstawki to będzie coś pomiędzy tym a tym w klimatach z tych zdjęć
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

eeee te skaly sa jakies takie - te Boxi a jak by tak snieg, ale taki topniejacy :)
Serio mowie - poczytalem fluff (!!!NIE MOWCIE MICHALKOWI!!!) troli i jak dla mni by pasowało. Ja swoj Cryx chce na bagienkach zrobic :D
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Zastanawiałem się nad strumyczkiem na podstawkach największych bestii, ale śniegu nie będę robić chociażby dlatego, że figurki C'Tana już na śniegu stoją to moje muszą być inne a co !!

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

post pod postem, ale troszkę nowości. Poprawiłem patynę, dograłem szczegóły no i Impaler zrobiony.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: ctan »

Musisz dalej trzymać tą lampę bo się wszystko rozmywa i przepala fotki.... paski na dzidach wyglądają jak plastikowe bo się świecą jak psu jajca.... Podobają mi się te Twoje trolle ;) Czekam na więcej!
http://www.fantasygames.com.pl
Mój ranking na CMoN Obrazek

Nie maluję figsów na zamówienie.Obrazek

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

fajne, ale faktoza paski dziwnie wyglądają :roll: ide malować Cryx
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

no no fajne :)
Tylko to zdjęcie koszmarne :D no i nie przebijesz trolli malowanych przez Sarmatię ;)

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

W"kołczanie" nad 2 szwem jest jakieś takie dziwne kółko. Generalnie brązowa skóra na plecach taka jednolita wszędzie jest. Skóra ciała mi się podoba podobnie jak ostrza dzidek aczkoliwiek tylko na jednym zdjęciu wyszły dobrze reszta pewnie prześwietlona.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

1. Jak każdy model będzie skończony i dostanie Obrazek to poproszę Barta o ładne profesjonalne zdjęcia.
2. Paski się swiecą bo pokryłem je Chestnut inkiem, kołczan będzie pokryty lakierem matowym. Więc się to usunie.
3. Dziwne kółko nad kołczanem to efekt tego, że pewien Magister postanowił go spinować na siłę... :P
4. brązowa skóra na plecach ma plamy, przebarwienia itp, nie widać tego na zdjęciu ale nawet pasek od kołczanu jest w innym odcieniu tak naprawdę.
5. @ Loizok, bo Sarmatia to prosy a ja jedynie mały biedny chałupniczy robotnik... ;(

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

a co to za jakies rybo-ludzie, fee.... ale malowanie spoczko, i te kurczaki takie kurczakowate, aż zgłodniałem :lol2:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

muchozol pisze:a co to za jakies rybo-ludzie, fee.... ale malowanie spoczko, i te kurczaki takie kurczakowate, aż zgłodniałem :lol2:
Głąbie, to trole z hordy :lol2: :wink:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

smiejagreg pisze:Ja wiedziałem, że tak będzie... ja wiedziałem... (koniec cytatu) :mrgreen: .
Sam teraz porównaj, co było wcześniej, a co jest teraz :!: Zaraz dziewczę przejmie pałeczkę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Zazdroszczę wielkości regimentów złożonych z tych staruszków.
Ja to raczej zazdroszczę takiej dziewczyny :mrgreen:

I chociaż jak zwykle mój komentarz jest potwornie spóźniony, to kraśki zasługują na pochwałę - sam chciałbym mieć tak pomalowaną armię =D>

Necro pisze:Wszystko jest bardzo fajne, cukierkowe wręcz... I dlatego przez to średnio pasuje mi do wizji Warhammera, który to przecież jest dark fantasy z założenia. :wink: Ale z drugiej strony... Bez takich armii byłoby zbyt monotonnie.
Od razu wiadomo, że kolega wychowany na VI i VII edycji, a na pierwszy rzut oka widać, że figsy nawiązują do złotej ery Maraudera. Ja też bardzo lubię ten lekko komiksowy styl malowania.
Tak trzymać!
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

ODPOWIEDZ