DE 2000 Euro
DE 2000 Euro
Unnamed2000 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 282.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Pendant of Khaeleth [35.0]
Crown of Command [35.0]
Whip of Agony [25.0]
Charmed Shield [5.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Master @ 217.0 Pts
Beastmaster's Scourge; Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Dawnstone [25.0]
Cloak of Hag Graef [25.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
1 Sorceress @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Dispel Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
19 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 240.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician, Guardmaster @ [5.0] Pts
25 Black Ark Corsairs @ 310.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Standard; Musician
Sea Serpent Standard [25.0], Reaver @ [10.0] Pts
39 Dark Elf Warriors @ 305.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0], Lordling @ [6.0] Pts
5 Shades @ 85.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
5 Shades @ 85.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 108
Total Army Cost: 1994.0
Wymyśliłem coś takiego po turnieju, proszę o komentarze
1 Dreadlord @ 282.0 Pts
Crown of Command [35.0]
Whip of Agony [25.0]
Charmed Shield [5.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Master @ 217.0 Pts
Beastmaster's Scourge; Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Dawnstone [25.0]
Cloak of Hag Graef [25.0]
1 Sorceress @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Dispel Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician, Guardmaster @ [5.0] Pts
25 Black Ark Corsairs @ 310.0 Pts
39 Dark Elf Warriors @ 305.0 Pts
5 Shades @ 85.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
5 Shades @ 85.0 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 108
Total Army Cost: 1994.0
Wymyśliłem coś takiego po turnieju, proszę o komentarze
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Powiem Ci co wynika z mojego doświadczenia ,wielkie ono nie jest ale z 10 turniejów DE już zagrałem....
Jeśli chodzi o Poka to wywal CS i daj DH -akurat masz wolne 5 pkt no i wsadź go na konia .
Bsb bardzo fajny - polubiłem takiego ostatnio i się sprawdza.
Magiczka standard ale czy na pewno Death? Masz niby rozpę do CC a nie używasz Shadow ani kociołka - dla mnie to się trochę gryzie. Zastanów się spokojnie jak chcesz grać. Przydałyby się boosty na te nasz super oddziały z siłą 3...
Prawda jest taka ,że DE mają problem z rozpami poniżej 2400 bo nie da się wystawić Poka i dużej czarki. Ja na Twoim miejscu wywaliłbym chyba shade i dał drugą magiczkę i na obu dał shadow. Można by też pomyśleć o sztylecie bo masz duży oddział sperów ... Coś zmienić musisz bo nie masz w rozpie oddziałów które same sobie radzą(bez boostów) w CC (Coki i witchki)...
Jeśli chodzi o Poka to wywal CS i daj DH -akurat masz wolne 5 pkt no i wsadź go na konia .
Bsb bardzo fajny - polubiłem takiego ostatnio i się sprawdza.
Magiczka standard ale czy na pewno Death? Masz niby rozpę do CC a nie używasz Shadow ani kociołka - dla mnie to się trochę gryzie. Zastanów się spokojnie jak chcesz grać. Przydałyby się boosty na te nasz super oddziały z siłą 3...
Prawda jest taka ,że DE mają problem z rozpami poniżej 2400 bo nie da się wystawić Poka i dużej czarki. Ja na Twoim miejscu wywaliłbym chyba shade i dał drugą magiczkę i na obu dał shadow. Można by też pomyśleć o sztylecie bo masz duży oddział sperów ... Coś zmienić musisz bo nie masz w rozpie oddziałów które same sobie radzą(bez boostów) w CC (Coki i witchki)...
Hmm, wywalając CS i dając DH najsensowniejszą bronią dla niego będzie słomka ? Myślałem też nad 5 cold one'ów z ASF do flankowania. Drugiej magiczki nie dam rady wcisnąć - nawet 1 lvl wychodzi o 2 pkt za dużo na bohaterach. Jak już wspomniałeś 2000 to dla DE trochę biednie, kociołka też mi w tym brakuje.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, o 23:07 przez DarkAngel, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Pendant bez dwoch zdan najgorzniejszy jest z sila 6AP. A na druzynowki jeszcze z blood armorem zamiast DH.
Tez myslalem nad 5tka cokow z asf, ale wlasnie pod pendanta w kresce, zeby lapac tym jakies zapuszkowane cele i miec hejcika w kazdej turze.
Rozpa imho slaba, bo te klocki nie maja zadnych boostow. Ani kotla, ani magii. Odchudz tych warriorow, wywal jednych shejdow i wrzuc druga mala suczke z shadowem i 3ma czarami. Deatha wtedy mozesz zostawic. Jak shadowa na 2och czarach, to obydwie musza korzystac z tegoz lora. Inaczej bedziesz cierpiec przy losowaniu czarow.
Tez myslalem nad 5tka cokow z asf, ale wlasnie pod pendanta w kresce, zeby lapac tym jakies zapuszkowane cele i miec hejcika w kazdej turze.
Rozpa imho slaba, bo te klocki nie maja zadnych boostow. Ani kotla, ani magii. Odchudz tych warriorow, wywal jednych shejdow i wrzuc druga mala suczke z shadowem i 3ma czarami. Deatha wtedy mozesz zostawic. Jak shadowa na 2och czarach, to obydwie musza korzystac z tegoz lora. Inaczej bedziesz cierpiec przy losowaniu czarow.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Problem w tym, że na bohaterów jest tylko 500 pkt i jednocześnie BSB - pegazista i 2 czarki nie wchodzą, no chyba że w jakiejś uber ekonomicznej wersji
Chyba jednak sobie pendantowca odpuszczę, bo na takie punkty duża sorca IMO lepsza, ale to by wymagało zmiany sporej części rozpiski.
2 wersja rozpiski na 2000 Euro:
1 Supreme Sorceress @ 330.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Shadow
The Guiding Eye [25.0]
Seal of Ghrond [30.0]
Tome of Furion [15.0]
1 * Master @ 221.0 Pts
Beastmaster's Scourge; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle
Standard
Soulrender [15.0]
1 Death Hag @ 200.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon, Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
20 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 225.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
19 Black Ark Corsairs @ 250.0 Pts
35 Dark Elf Warriors @ 277.0 Pts
4 Cold One Knights @ 210.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Standard of Hag Graef [35.0], Dread Knight @ [16.0] Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 93
Total Army Cost: 1998.0
2 wersja rozpiski na 2000 Euro:
1 Supreme Sorceress @ 330.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Shadow
The Guiding Eye [25.0]
Seal of Ghrond [30.0]
Tome of Furion [15.0]
1 * Master @ 221.0 Pts
Beastmaster's Scourge; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle
Standard
Soulrender [15.0]
1 Death Hag @ 200.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon, Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
20 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 225.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
19 Black Ark Corsairs @ 250.0 Pts
35 Dark Elf Warriors @ 277.0 Pts
4 Cold One Knights @ 210.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Standard of Hag Graef [35.0], Dread Knight @ [16.0] Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 93
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, o 23:33 przez DarkAngel, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez doszedlem do podobnego wniosku. Pendanta mozesz wtedy wziac na BsBku. Lepszy od tego z kurtka, bo ow walczy duzo gorzej.
Chociaz powiem ci, ze z poczatku myslalem o takim zlozeniu bohaterow na te punkty.
Lord na koniu: Soulrender/DH/Pendant/Korona
Lord na koniu: Biting blade/Cloak of hag graef/Luckstone/Jajko
Mala suka 2 lvl: DS/Oko
Mala suka 2 lvl: Seal/Furion
BsB z buta z flamingami.
Tez uwazam, ze calkiem niezle to wyglada.
Chociaz powiem ci, ze z poczatku myslalem o takim zlozeniu bohaterow na te punkty.
Lord na koniu: Soulrender/DH/Pendant/Korona
Lord na koniu: Biting blade/Cloak of hag graef/Luckstone/Jajko
Mala suka 2 lvl: DS/Oko
Mala suka 2 lvl: Seal/Furion
BsB z buta z flamingami.
Tez uwazam, ze calkiem niezle to wyglada.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
A takie złożenie lord and hero na 2000pkt?
1 Dreadlord @ 250.0 Pts
Crown of Command [35.0]
Charmed Shield [5.0]
Biting Blade [5.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Supreme Sorceress @ 240.0 Pts
Magic Level 3; Lore of Shadow
Tome of Furion [15.0]
1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
1 Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
2 Hag Attendant @ [0.0] Pts
Frenzy; 2ndWeapon
1 Sorceress @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
1 Dreadlord @ 250.0 Pts
Crown of Command [35.0]
Charmed Shield [5.0]
Biting Blade [5.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
Tome of Furion [15.0]
1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
1 Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
2 Hag Attendant @ [0.0] Pts
Frenzy; 2ndWeapon
1 Sorceress @ 185.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
Dobre, teraz mam dylemat: korsarze, czy cold one'y ?
BSB bez korony raczej nie spełnia tej samej funkcji co lord z Pokiem. Ponadto kto Ci nim każe szarżować od przodu? ..
Co do złożenia bohaterów przez Slayera niby fajne ale Lord nie bije jak trzeba co jest sporym minusem jak dla mnie.
Moim zdaniem na te punkty duży oddział korsarzy się lepiej sprawdzi niż CoKi pod warunkiem ,że będziesz używał Shadowa i będziesz miał z czego rzucać czary- dlatego sugerowałem sztylet na magiczce bo to się dobrze kombuje z dużym oddziałem sperów....
Co do złożenia bohaterów przez Slayera niby fajne ale Lord nie bije jak trzeba co jest sporym minusem jak dla mnie.
Moim zdaniem na te punkty duży oddział korsarzy się lepiej sprawdzi niż CoKi pod warunkiem ,że będziesz używał Shadowa i będziesz miał z czego rzucać czary- dlatego sugerowałem sztylet na magiczce bo to się dobrze kombuje z dużym oddziałem sperów....
Myślę, że to najlepsze złożenie jakie udało mi się z waszą pomocą wykminić:
1 * Dreadlord @ 260.0 Pts
Crown of Command [35.0]
Charmed Shield [5.0]
Soulrender [15.0]
Dark Steed @ [0.0] Pts
Tome of Furion [15.0]
1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard, Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
1 Sorceress @ 185.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
24 Black Ark Corsairs @ 300.0 Pts
33 Dark Elf Warriors @ 263.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 92
1 * Dreadlord @ 260.0 Pts
Crown of Command [35.0]
Charmed Shield [5.0]
Soulrender [15.0]
Dark Steed @ [0.0] Pts
Tome of Furion [15.0]
1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard, Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
1 Sorceress @ 185.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
24 Black Ark Corsairs @ 300.0 Pts
33 Dark Elf Warriors @ 263.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
Models in Army: 92
Trudna sztuka kompromisu +3 AS na Lordzie jest minusem - ja używałem na ostatnim turnieju gołej magiczki 3 levelowej (bez książeczki) i dlatego starczyło mi na hełm na lordzie...
Wydaje się ,że dużo lepiej tej rozpy na te punkty nie złożysz - teraz trzeba ją tylko przećwiczyć...
Wydaje się ,że dużo lepiej tej rozpy na te punkty nie złożysz - teraz trzeba ją tylko przećwiczyć...
Teraz tylko korsarzy na WE i jest super
Imo korsarze są dużo słabsi niż witchki, w dodatku Ty masz ich dosyć mało. WE oprócz poisona mają też 6I co naprawdę dużo daje - uderzają przed innymi elfami, przed warriorami chaosu, a HE tracą przerzut. No będziesz miał stubborn przy kotle
Imo korsarze są dużo słabsi niż witchki, w dodatku Ty masz ich dosyć mało. WE oprócz poisona mają też 6I co naprawdę dużo daje - uderzają przed innymi elfami, przed warriorami chaosu, a HE tracą przerzut. No będziesz miał stubborn przy kotle
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Problem z WE jest taki, że nie posiadam modeli, no i głupia siła 3 je zabija, bo nie mają save'a A booffy są często potrzebne gdzie indziej. Korsarze jednak jakoś się bronią przed lekkim strzelaniem. Ale oczywiście pomysł wypróbuję. Jak na razie w mojej battlowej karierze wystawiłem je tylko raz - na bestie. Pozamiatały oczywiście, ale jednak to jest rozpiska uniwersalna i równie dobrze mogę grać z krasiami.
P.S. Korsarze mają S3
P.S. Korsarze mają S3