VANAHEIM.PL - 07.01.2012 - 2012pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: VANAHEIM.PL - 07.01.2012 - 2012pkt

Post autor: Sevi »

Kosa, pamiętaj, fanatyków wyciąga się orłami, nie smokiem ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

trzeba jeszcze pamiętać, że zieloni mają takie cuś jak fanole, nawet zapomniałem o takich oczywistościach :D na szczęscie wiele mu nie narobiły, chyba jedna rana tylko :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Kosa Twój optymizm mnie przeraża - ciągle dostajesz w dupę i ciągle mówisz ,że to wina Twoich błędów i ,że next time będzie lepiej :)...Może w końcu byś przyznał ,że masz Hu...wą armię? :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

zagrałem ciut ponad 10 razy na tą edycję, a więc to musi być wina błędów :D
z resztą Fluffy to stary wymiatacz na emeryturze :P ;) więc jakoś mnie nie zdziwił taki wynik, szczególnie ze zagrałem na czyms zupełnie innym jak do tej pory i błędów było pełno. Jak rozegram ze 100 bitew i dalej będzie to samo to będzie wina nie HE tylko moja.

HE to dobra armia. Ma ogromny potencjał, ale jeśli graczy są nieudolni to cóż zrobić? :D

HE brakuje takiego Pasiaka ;) czyli kogoś kto zawsze nimi gra, nie ważne czy armia ma lepsze chwile czy gorsze, wtedy by się okazało jak ta armia jest silna, bo jest.
Andrzejowi jakoś tam nimi idzie, chociaż ja uważa ten schemat WL za nudny i nie wiem jak można czymś takim grać, ale za to przeca HE wygrały mastera na tą edycję, czy to naprawde był tak ogromny przypadek? Nie wydaje mi się, armia ma potencjał.
I Piotrze, zamiast narzekać wyrzuć te emoelfy i weż się zaprzyj i graj HE. Zacznij jeżdzić na mastery to zobaczysz, że w Krakowie tymi HE będziesz kosił, jak Gremlin swymi WE.
Jak skończę zbierać moją armię i ją pomaluje to zacznę się wybierać, czyli pewnie od następnego sezonu :)
F.N.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Byłem na 2 masterach i około 20 turniejach z HE. Znam dość dobrze ich minusy i plusy. Armii już raczej nie zmienię - DE dają mi znacznie więcej możliwości niż HE i uczę się ograniać tą armię. Nie ukrywam ,że lubię wygrywać a DE wygrywam znacznie częściej. Kocham elfy z tąd i moje wybory - pierwsza moja armia to WE (nikt wtedy tym nie grał) a była to 4 edycja. Dlatego zostanę przy DE bo czuję ich klimat - mrocznych nienasyconych najeźdźców - którymi rządzą super laski. (normalnie jak w życiu :mrgreen: ) HE będę kolekcjonował - mam większość unikatowych model do HE - jak bym chciał sprzedać moją kolekcje HE to sądzę ,że spokojnie kupiłbym za to auto. :)...A Tobie Kosa ,życzę powodzenia i obiecuje bardzo się z Ciebie nienaśmiewać. Akurat wyniki z Fluffym byłem pewny bo O&G to armia mocno śmieciowa - a HE nie radzą sobie z takimi armiami z założenie. Ponadto Fluffy to bardzo dobry gracz....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

PiotrB pisze:bo czuję ich klimat - mrocznych nienasyconych najeźdźców - którymi rządzą super laski.
zaczynam się Ciebie bać :P
F.N.

Catafractus
Mudżahedin

Post autor: Catafractus »

Piotrze, na razie odpoczywam od imperium, które jest moją pierwszą armią. Jak w końcu odzyskam DE od Raptora/Undeada to może spróbuje DE - choć ich specjalnie nie czuję - natomiast HE mogę kiedyś zagrać przeciw swemu Chaosowi, bo akurat uważam że HE obok Skavenów to najcięższe paringi dla WoChu. Tak samo jak dla He np. krasnale mogą być nie do przejścia - no cóż, każda gwiazda śmierci ma swego Luca Skywalkera - jak to mówią. Choć masz rację - z Wochem na chosenach ciężko się gra, a niektóre armie, w ogóle nie pograją. I fakt jest to silna armia, która dzięki nim i pulpetowi ma kontrę na wiele rzeczy. Ale sama nie gra, czego doświadczyłem na 2 masterach, gdzie źle nie było ale łatwo też nie.
Ale jesteśmy ludźmi, każdy z nas robi błędy, które w danej sytuacji przekładają się na losy bitwy - i na tym polega urok tej gry. Poza tym lubię z wami grać. :D :D :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Jak to sama nie gra? Oczywiście ,że tak :)... Żeby wygrać na masterze 3 bitwy z 5 wystarczy zagrać Chaosem, żeby to samo osiągnąć grając HE musisz wykazać się mega skilem. Każdy lubi wygrywać i to jest jasne - dlatego ja nie mam pretensji do Ciebie ,że zawsze (odkąd Cię znam) grasz tym samym bullidem - bo pozwala Ci on wygrywać. Ale nie mów ,że jest trudno bo to nie prawda :).

Kosa wychłostać Cię? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, o 15:25 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kosa pisze:zaczynam się Ciebie bać :P
PiotrB pisze:Kosa wychłostać Cię? :mrgreen:
Właśnie myślę że to mogła być jakaś propozycja ze strony Kosy :D

Piotrze, byłeś w tym Jędrusiu?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

niestety zmieniły mi się plany - ale dowiem się - obiecuję...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

a mógłby ktoś zamiast Piotra sprawdzić? I tak aby on nic nie wiedział?
Bo ogólnie to już boję się przychodzić na turnieje kiedy on będzie....

:P

p.s.

Ciekawe czy Poznanski master przebije nasz temat :D
F.N.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kosa pisze:a mógłby ktoś zamiast Piotra sprawdzić? I tak aby on nic nie wiedział?
Bo ogólnie to już boję się przychodzić na turnieje kiedy on będzie....
Ogólnie myślę że jednak z Jędrusiem słaba opcja, bo daleko od centurm, i trzeba będzie płacić za wynajem sali :P Nie mniej przydałby by się jakieś szczegóły ;)
Ciekawe czy Poznanski master przebije nasz temat :D
Liczbą wyślietleń napewno, ale stronami już nie koniecznie :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Postanowiłem wybrać się na bazyliszka - ktoś będzie jechał z Krakowa?
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ja bym się wybrał, ale nie pasuje mi termin..
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

PiotrB pisze:Postanowiłem wybrać się na bazyliszka - ktoś będzie jechał z Krakowa?
a pożyczysz HE :D
wtedy bym pewnie jechał i Gremlin zapewne również jedzie.
F.N.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Coś tam mogę pożyczyć :) Tylko musisz przyjechać i sobie zabrać ...
Obrazek

ODPOWIEDZ